»

Registracije domen .si za fizične osebe

Arnes - Dolgo pričakovane spremembe na področju registracije vrhnjih domen .si končno stopijo v veljavo s 6. novembrom 2008. Novi splošni pogoji sedaj dovoljujejo registracijo domen fizičnim osebam, kot tudi tujim subjektom. Odpravljena bo omejitev 20 domen na nosilca, dodana možnost podaljševanja domen od 1 do 5 let, dovoljene pa bodo tudi popolnoma numerične domene.

Na voljo je tudi cenik transakcij, ob katerem je potrebno še upoštevati razliko dodano s strani registrarja. Odgovore na dodatna vprašanja pa lahko poiščete v Pogosto zastavljenih vprašanjih.

49 komentarjev

Predelava Mac G3 ohišja za domovanje PC-ja, avtorja suntrace1

Slo-Tech - Slo-Tech je zrasel na entuzijazmu navijalcev in modifikatorjev, običajno so imeli/imajo staroselci ST-ha veselja do obojega. Da je modificiranje še vedno razvito, je dokazal suntrace1, ki je pred dobrim letom oznanil, da bo predelal Applovo ohišje G3 za domovanje PC-jevskih komponent.

Projekt je končan, v tej temi pa si lahko ogledate proces izdelave in fotodokumentacijo.



Čestitke in pohvale tudi iz naše strani!

4 komentarji

Slovo BTX-a?

Hexus - Intel je na novinarski konferenci na Tajvanu najavil slovo standarda BTX, saj ga prihodnje leto več ne bo ponujal kupcem. Kot je znano je bil BTX plod Intelovih težav z vročimi procesorji in je predstavljal rešitev za efektivnejše odvajanje toplote. Ker pa je Intel letos predstavil Core 2 Duo procesorje, ki so relativno hladnejši od nekdanjih Pentiumov, je potreba po BTX standardu izginila, vendar dajejo napovedi o porabi prihajajočih štirijedrnikov slutiti, da morda slovo BTX-a le ni tako blizu, oziroma da je v pripravi že njegov naslednik.

Več na Hexus.net.

14 komentarjev

Računalnik v steklenici whiskey-a

Metku.net - Čeprav se bo mogoče zdelo, da je Ballantines pričel izdelovati računalnike, temu ni tako. Medtem ko eni v steklenice vstavljajo miniaturne ladijce, je nek Finec vgradil računalnik v steklenico Ballantinesovega viskija. Specifikacije niso nič posebnega, je pa modifikacija vseeno vredna ogleda. Kot zanimivost naj samo povem, da je modifikacijo ustvaril med delovnim časom, ker je prosti čas doma raje posvetil novorojenemu sinu. [:D]



Na novico nas je opozoril tChr, za kar se mu neizmerno zahvaljujemo.

12 komentarjev

Miza + Računalnik + Star Wars = TIE Fighter

Extremetech - Na ExtremeTechu je bilo ta teden razpisano tekmovanje v modificiranju ohišij na temo znanstvene fantastike. Zmagal je David Barry, ki je izdelal dober meter visok model vesoljskega plovila TIE Fighter, dobro znanega vsem ljubiteljem Lucasove filmske serije Vojna zvezd. V model je vgradil komponente svojega računalnika, obenem pa mu služi tudi kot delovna miza. Projekt je stal približno 300 dolarjev, za nagrado pa je avtor prejel 120 brezplačnih snemanj glasbenih datotek s strani eMusic.com ter mesto v žrebanju za glavno nagrado - osebni računalnik.

22 komentarjev

Jakoslavova modifikacija: iz ATX v BTX

Jakoslav's BTX Chieftec

Slo-Tech - Jaka83 se je, kot sam pravi, malce naveličan stare modifikacije odločil, da iz starega legendarnega Chieftec-a Dragon BL naredim nekaj drugačnega. Ja, še vedno bo služil kot kišta za računalniške komponente, a tokrat rahlo pretresena in obrnjena na glavo. "Novo" ohišje zelo spominja na prihajajoči BTX standard.

Slike in krajše opise lahko poiščete v tej temi.

Vse pohvale tudi iz naše strani!

13 komentarjev

Patent je sveta vladar

Kiberpipa - Že dedki in babice se bodo strinjali, da so ljudje vedno hrepeneli po čim večjem izkoristku svoje inovativnosti, a da so mnogi zaradi površnosti in zadržkov do lastne ustvarjalnosti in uveljavljanja inovacij tudi po njihovi smrti, vse prej kot zaslužili. Kajpak, kdor prej pride, prej melje, zato se danes na patent kot instrument za zaščito intelektualne lastnine pred nedovoljeno uporabo istih ali zelo podobnih izdelkov/storitev obrača vedno več ljudi.

Tudi na sončni strani Alp tu in tam napravimo (ali vsaj zaščitimo) kakšno že svetovno znano pogruntavščino, med zanimivejšimi denimo MP3 Džuboks. Kaj vse smo uspeli inovativni Slovenci že zaščititi in česar seveda brez dovoljenja inovatorja ne bi smeli uporabljati, lahko poiščete v bazi patentov pri Uradu za intelektualno lastnino in morda boste dobili idejo, da bi zaščitili to in ono, če želite, še stil svoje hoje in si na ta račun kakšen tolar tudi "prihodili".

3 komentarji

Macromedia Dreamweaver MX

Macromedia - Spletni mojstri, lovke gor! Izšla je nova, težko pričakovana verzija izvrstnega programa Dreamweaver za izdelavo spletnih strani. Na strani Dreamweaver MX Competitive Edge si lahko ogledate seznam bonbončkov, ki jih DWMX podpira v primerjavi z MS FrontPage 2002, Adobe GoLive 6 in MS Visual Studio .NET. Sicer malo pristranski seznam, ampak pokaže bistvo...

Preizkusno verzijo si lahko poiščete na domači strani podjetja. Tudi polna verzija je trenutno na voljo le na internetu, sredi prihajajočega meseca pa nameravajo izdati tudi škatelno inačico.

0 komentarjev