»

Po rahlem predahu se boj med Google in Microsoft nadaljuje

več strani - Po rahlem predahu, ki smo ga bili deležni prejšni teden (padec delnic MSFT za 11% ter zaslišanje na evropskem sodišču), se boj med dvema gigantoma nadaljuje. Na dan sta prišli dve novi bojišči.

Začelo se je, ko je Amazon.com po preteku pogodbe z Googlom preselil svoj brskalnik A9.com na Microsoftovo tehnologijo Live.com. Tako je bil na tej strani Google zadnje prisoten v nedeljo, sedaj pa ga ja zamenjal znak powered by Live.com. Več na Reuters.com

Še bolj vroče pa je zaradi novega brskalnika IE 7.0. Konkretno, kamen spotike je majhen kvadratek v desnem zgornjem kotu, ki je namenjen iskanju, znan kot AutoSearch. Problem tiči v tem, da brskalnik privzeto nastavi iskalnik na MSN.com, ki je v Microsoftovi lasti, kar pa Google vsekakor ni všeč. Več na InformationWeek.com

Čudno, da Google še ni opazil, da je privzeta stran na novo inštaliranega operacijskega sistema prav msn.com.

74 komentarjev

MSN Virtual Earth

Slo-Tech - Pred dnevi je Microsoft širši javnosti ponudil MSN Virtual Earth, ki je trenutno v beta fazi.

Gre za servis, ki vam ponuja brskanje po karti celega sveta. Tako lahko iščete določene ulice v državi, pomaga vam pri izbiri poti med dvema točkama in podobno. Samo premikanje po zemljevidu v celoti poteka z miško ali s smernimi tipkami. Prav tako lahko uporabimo kolešček miške ali tipki + in - za spreminjanje zooma.

Trenutni pogled na karto si je možno shraniti, ter ga kasneje uporabiti. Kar nam olajša vrnitev na predhodno pozicijo in pogled, parv tako lahko to povezavo pošljemo prijatelju preko elektronske pošte. Primer takšne povezave izgleda nekako takole.
Zanimiva, a hkrati uporabna je funkcija, ki vam na podlagi IP številke pokaže, kje se nahajate.

31 komentarjev

Prenovljeni iskalnik MSN

vir: MSN
Slo-Tech - Po skoraj letu dni Microsoftovega sodelovanja z MSN, so izdelali iskalni pogon, ki v celoti temelji na njihovi lastni tehnologiji. Danes smo tako dočakali dokončano verzijo novega iskalnega pogona, ki je bil še do pred kratkim v preizkusni (beta) fazi.

Isklanik ponuja iskanje po spletu za različnimi stvarmi, kot so internetne strani, novice, slike, tečaji, video posnetki, pa iskanje po enciklopediji Encarta in ostalo. Prav tako ponuja grafični vmesnik za t.i. search builder, ki nam ponuja preciznejše iskanje, kar poveča možnost, da najdemo željeno informacijo.

V primeru, da uporabljate MSN orodno-vrstico, pa lahko na enem mestu iščete informacije po spletu...

30 komentarjev

Prenovljena stran MSN.com

Slo-Tech - MSN prenavlja svojo stran MSN.com in je zato ponudil predogled nove.

Ko greste prvič na njihovo stran, boste videli star izgled strani. S klikom na zgornjo povezavo ali na 'Preview' ikono v desnem zgornjem kotu strani, pa boste preusmerjeni na novi MSN.com. Sedaj boste ob vsakršnem naslednjem ogledu te strani takoj preusmerjeni na nove strani. Če pa kljub temu želite gledati stare strani, morate izbrisati piškotek s končnico msn.com. Seveda to velja samo v primeru, da vaš brskalnik dovoli prejemanje njihovih piškotov.

Kaj ponuja nova stran? V primerjavi s klasično je najbolj spremenjeno pozicioniranje vsebine, ki je sedaj sredinsko (prej je bilo na levi). Na vrhu je integriran iskalnik, ki tokrat ponuja izbiro željenga področja, (web, slike, novice, ...) kar s klikom na ikono (prej je bil tu "dropdown" list). Novost na grafičnem področju je ta, da lahko izbiramo klasično temno modro podlago, videno na stari strani in belo podlago. MSN.com

63 komentarjev

Iskanje lokalno, drugič

News.com - V zadnjih preteklih mesecih se je Google začel pospešeno seliti na druga področja. Eden najbolj odmevnih kosov njihove programske opreme je bil gotovo Google desktop search, za katerega se je sicer izkazalo, da ima nekaj varnostnih lukenj, a je vseeno prišel v precej množično uporabo. Prav tako so se že pojavile govorice o izdaji svojega Instant messenger programa.

To pa seveda nikakor ni všeč njegovemu najbližjemu konkurentu, MSNju, saj mu število uporabnikov počasi, ampak vztrajno pada. Zato so se odločili za svojo protiofenzivo in to z izdajo svojega lastnega programčka za lokalno iskanje, ki deluje na podoben način kot Googlov. Samo orodje je bilo v razvoju že dlje časa, saj so tehnologijo predstavili že v juliju, medtem ko je izid Google Desktop Searcha vplival na to, da so razvoj pospešili ter točneje določili datum izida. Odločili so se, da bodo orodje izdali do konca tega leta in s tem neposredno konkurirali Googlu.

Medtem pa je tudi Yahoo! že objavil začetek razvoja...

11 komentarjev

MSN proti Googlu

Forbes - Ste se že kdaj vprašali, kaj je glavno vprašanje, ki se mota po glavah vodilnih pri takšnih iskalnikih kot so MSN in Yahoo? Kljub splošni ljudski želji po bolj uporabnih rezultatih in manj plačanih in navidezno neplačanih rezultatih pa je ravno to tisto, kar najbolj tare poslovneže. Kako vam najlepše posredovati rezultate, da boste ob tem vsrkali čim več reklam in da vam ne bo nekega dne dovolj in boste odšli k nevsiljivi konkurenci?

Tako danes vse novičarske strani poročajo o tem, da so se pri MSN portalu odločili, da bodo do poletja zamenjali ponudnika reklam (!), ki jih bodo sedaj namesto LookSmart servirali fantje pri Overture. Tako nas preseneča tudi radikalna odločitev, da po novem ne bo prva stran polna reklam, ampak bo med njimi celo kakšen rezultat, ki bi bil lahko uporaben tudi po mnenju uporabnikov. Poleg tega pa nekje v zadnji vrstici še mimogrede omenijo, da bodo še izboljšali algoritme za vračanje rezultatov in arhiviranje spleta.

Še izvorna novička, v kateri...

5 komentarjev

Za Googlom - Microsoft

CNN.com -

Microsoftov spletni portal za uporabnike MSN je dobro znana stvar med našimi uporabniki, če ne zaradi drugega zato, ker ga morajo zamenjati za drugo privzeto domačo stran, ko opravijo svežo namestitev Oken. Sedaj so si v Redmondu zadali cilj, da bo to prostovoljna domača stran večine uporabnikov interneta, saj nameravajo razviti spletni iskalnik do te mere, da bo boljši od trenutnega nespornega voditelja na tem področju, Googla.

Kirk Koenigsbauer, vodja MSN portala, je prepričan, da lahko brez problema premagajo vse tekmece na trgu, saj so lastniki oz. avtorji ogromne količine informacijskih tehnologij, za razliko od ostalih, ki jo le najemajo oz. so njeni kupci. K vsemu temu dodajmo še Microsoftove ogromne finančne rezerve in v nekaj letih lahko s konstantnim razvojem premagajo kogarkoli.

4 komentarji