»

IDC napoveduje dominanco Symbiana

Android tudi na Nokii, izjemoma

vir: IDC
IDC - Po mnenju IDC-ja bo Symbian največji del pite, ko govorimo o operacijskih sistemih za mobilne telefone, obdržal vse do konca leta 2013, torej še skoraj 4 leta. A trenutno drugouvrščeni RIM s svojim Blackberry OS-om bo titulo kaj kmalu očitno predal Googlu oz. njihovemu Androidu, ki bo po mnenju IDC-ja prehitel Windows Mobile, RIM in iPhone OS, ki je trenutno tretji. Množica namenskih operacijskih sistemov, osnovanih na Linuxu (Bada, Maemo), naj bi, podobno kot webOS, zadrževalo predvsem slabo sklepanje partnerstev in posledično nizke subvencije pri mobilnih operaterjih, čeprav ni nujno, da so sistemi sami po sebi slabi. Symbian bo na vrhu obdržala prav masivna prednost pred RIM-om, kljub inovativnosti vseh ostalih...

16 komentarjev

'Jabolčni' in 'pingo' Chrome beta

Google - Čeprav ima Chrome že kar nekaj uporabnikov na operacijskih sistemih, osnovanih na Linuxu ter na OS X, so ti brskalnik morali prevesti sami iz izvorne kode, ki je delo projekta Chromium, s tem pa so dobili razvijalsko različico. Uporabniki operacijskih sistemov Windows že kar nekaj časa lahko uživamo v uradnih stabilnih, beta ter razvijalskih različicah, ki jih je mogoče namestiti z le nekaj kliki. Uradno beta različico, ki je ni treba prevajati, so zdaj dobili tudi uporabniki sistemov Linux in OS X, a slednji še nimajo podpore razširitvam brskalnika.



Prav razvijalska različica za Windows že kar nekaj časa deloma uradno podpira razširitve, a je bilo le-te relativno težko najti. Zanje so obstajali posebni forumi, z najnovejšo beta...

25 komentarjev

P4 @ 7,2 GHz

Slo-Tech - Fugger, član foruma XtremeSystems.org, si je vzel čas in dvignil hitrost procesorja P4 3,8 GHz na 7220 MHz (na osnovni plošči DFI 925XE-T2V).

1,95 V na jedru procesorja, 19x380 MHz; 2,3V na pomnilniku in 380 MHz frekvenca pomnilnika z latenco 1:1; 4-2-2-8. Pri 6,6 GHz je še uspel zagnati Memtest, do zagona Oken pa ni prišlo zaradi težav z diskovjem. V kratkem lahko pričakujemo, da bo tudi za to poskrbljeno, saj se je Fugger odločil kupiti PCI IDE kartico za priklop diskov - do takrat bo moral potrpeti z "skromnimi" 5,9 GHz v Oknih. Na 7220 MHz pa lahko deluje računalnik samo v BIOSu. Temperatura procesorja znaša pri tej frekvenci 103°C (kljub odličnemu hlajenju, o katerem se v S-T forumu že veliko piše).

Povezava na debato v forumu.

25 komentarjev

sharpova ledenica

Slo-Tech - Naš sharp je postal najbolj cool navijalec na slovenski sceni. Dobesedno. Med testiranjem mu je namreč z njegovim dvostopenjskim hladilnim sistemom, osnovanim na principu faznih sprememb, uspelo doseči zavidanja in zmrzovanja vrednih -111,3 C.

Iz vsega srca čestitam in hrati upam, da bo kmalu sledila novica o takšni beštji laskajočih rezultatih!

18 komentarjev

Razbita koda za Windows XP

The Register - Na The Register poročajo, da je skupini hekerjev uspelo razbiti Microsoftovo slavno kodo za aktivacijo operacijskega sistema preko interneta. Res je, da so obstajale druge možnosti za nelegalno namestitev programa (kot je preprosto deaktiviran modul za registracijo po internetu), a vseeno je ta program velika grožnja Microsoftu. Program naj bi v eni noči na povprečnem računalu ustvaril 25 kod, katere naj bi Microsoftov strežnik sprejel za avtentične. Bo kmalu sledil nov "Security Update" :D? Celotno zgodbo si preberite tule.

6 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Za nepričakovane tehnične težave se iz vsega srca opravičujemo. Upamo, da ste lahko preživeli včerajšnji večer ter današnji dan brez nas . Sedaj pa nazaj vse po starem. Novice bodo kmalu - slycer se že ogreva. Če vas pa ravno zanima vzrok nepričakovane napake - dotrajanost banalnega materiala. Več pa ne povem

6 komentarjev