»

Delavnica PHP Symfony2

Symfony2 delavnica

Slo-Tech - Symfony2 je v zelo kratkem času postal eno izmed najbolj priljubljenih PHP ogrodij. Razvijalci ga uporabljajo za gradnjo spletnih aplikacij vseh velikosti, prav tako pa se zaradi njegove modularnosti po njem zgledujejo marsikateri konkurenti. Tudi Slovenija ni izjema in uporaba Symfonyja2 pri nas strmo narašča.

V D·Labs smo se zato odločili, da v Slovenijo povabimo dva svetovno priznana predavatelja in Symfony2 strokovnjaka, člana KnpLabs, ter z njima priredimo 3-dnevno praktično delavnico, ki se bo dogajala med 3. in 5. aprilom v Ljubljani. Iz Niša nas bo obiskal Saša Stamenković, ter iz Nantesa David Jegat, ki nam bosta v treh dneh predstavila kar nekaj primerov osnovne in napredne uporabe ogrodja.

V večji meri se bodo delavnice udeležili D·Labsovci, vendar pa smo za Symfony skupnost prihranili nekaj mest, ki jih bomo za simbolično ceno 100€...

1 komentar

Kiberpipa teče novi krog

Slo-Tech - V Kiberpipi, drugem najboljšem kibercentru v Evropi, bo tudi ta teden pestro!

V torek bo Miha Tomšič, soustanovitelj društva uporabnikov Linuxa Slovenije, predaval o orodju gst-python. O multimedijskem ogrodju GStreamer, ki omogoča, da multimedijske programe gradite kot lego kocke, in o tem kako ga uporabljati v Pythonu. Več o predavanju.

V sredo sledi predavanje o prihodnosti spleta: Semantični splet - več kot le hype!. Predava Marko Grobelnik, raziskovalec na Inštitutu Jožef Stefan in verjetno največji poznavalec sematničnih tehnologij v Sloveniji. Vseskozi je v tesnih stikih z vodilnimi podjetji na tem področju, kot so Microsoft (s katerim sodeluje na večih projektih), Yahoo, British Telecom, itd.

Za piko na i pa vabimo...

4 komentarji

Namestitevena delavnica Linuxa

Slo-Tech - V Kiberpipi se bo v soboto 29. januarja od 10 ure zjutraj pa do 22 ure zvečer odvijala brezplačna namestitvena delavnica Linuxa.

Udeleženci s seboj prinesejo računalnike in pod vodstvom strokovnjakov se jim nanje pomaga namestiti operacijski sistem Linux - Pingo 3.1, hkrati pa so deležni še nekaj zanimivih in koristnih predavanj iz uporabe Linuxa. Mimogrede, predavateljska zasedba je ena najboljših, ki jih lahko vidite v Sloveniji. Da pa bi bil dan popoln se za sprostitev odigra še nekaj mrežnih prostih iger.

Delavnica poteka v sodelovanju z društvom uporabnikov Linuxa in je seveda brezplačna, vendar se je zaradi omejenega števila udeležencev nanjo potrebno prijaviti na naslovu if11@lugos.si.

Urnik in seznam predavanj ki bodo na na delavnici pa si lahko preberete na tej strani.

7 komentarjev

Predstavitev novega Pinga - 3.1

Slo-Tech - Torej kot verjetno večina ve, je Linux distribucij malo morje, nekatere pa ustvarja celo naše gore listje ... Slo-tech Linux, Slix in seveda Pingo!

Pingo je tisti, ki ste ga morda že srečali na nekaterih računalnikih v slovenskih osnovnih šolah. Pingo je pred kratkim dočakal svoj 3.1 rojstni dan in ob tej priložnosti bo eden od njegovih očetov - Aleš Košir, predstavil kaj se s Pingom dogaja, kje je in kam gre.

To se bo zgodilo v sredo 12. januarja ob 19.00 v Kiberpipi (Kersnikova 6, Ljubljana). Preden kdo vpraša, predstavitev je seveda brezplačna, vsak udeleženec pa prejme tudi komplet CDjev ali DVD te distribucije (tudi to brezplačno).

Pingo ima med slovenskimi distribucijami Linuxa najdaljšo tradicijo, a se večkrat letno pomladi z novostmi, ki jih prinasajo nove izvirne različice paketov in posodobljeni stabilni prevodi v slovenščino. Pingo ponuja predvsem celovit sistem za domačo uporabo. Njegovi paketi so medsebojno usklajeni in večinoma poslovenjeni. Združuje tako orodja za...

8 komentarjev

Delavnica Tablixa

Kiberpipa - Izdelava urnika je eden izmed večjih problemov administracije različnih šol in podobnih ustanov. Ker je samodejna računalniška izdelava urnikov dokaj zahteven proces, zahteva večina programov za ta namen zmogljivo in drago strojno opremo.

Tablix je pri nas relativno neznan prosti program, ki to težavo poizkuša rešiti z uporabo porazdeljenega genetskega algoritma. Namesto enega zmogljivega lahko tako uporabimo več povezanih starejših računalnikov, ki jih v slovenskih šolah navadno ne manjka. Tablix odlikuje tudi velika prilagodljivost in uporaba odprtih standardov, ki je značilna za vso odprtokodno programsko opremo.

Delavnico bo vodil Tomaž Šolc in je namenjena...

5 komentarjev

BBC: British Virus Broadcasting Corporation

The Register - Vsake toliko časa se zgodi, da za razširjanje virusev ali podobnih hecnosti poskrbijo svetu dobro znana imena -- podjetja. Da je bera polna, se vsega skupaj včasih drži še kanček ironije.

Tokrat so za virusno osveščenost poskrbeli pri BBCju, kjer so na naslove ljubiteljev radijske žajfnice The Archers 29. januarja razposlali virus Sobig. Ta kot naslov pošiljatelja esporočila navaja big@boss.com. Mimogrede, incident se je zgodil le nekaj tednov po tem, ko so se z virusom bojevali sami administratorji BBC-jevega informacijskega sistema.

p.s.: sporočila iz naslova big@boss.com prejemam tudi sam. Brez sprevrženih idej, prosim!

0 komentarjev