»

Opravičilo

Slo-Tech - Opravičujemo se za današnji daljši izpad delovanja Slo-Techa. Izpad je posledica daljše prekinitve dobave električne energije (tudi UPS-i imajo končno zmogljivost). V naslednjih nekaj urah boste morda opazili bistveno okrnjeno hitrost delovanja strani, saj se v ozadju izvajata sinhronizacija in pregled integritete podatkov na precej lokacijah.

46 komentarjev

Občasno nedelovanje Slo-Techa iz SiOL-ovega omrežja

Slo-Tech - Kot ste vsi uporabniki SiOL-ovih storitev verjetno že ugotovili, se vam v primeru, da uporabljate operacijski sistem Windows (ali pa Linux in imate 128 MB pomnilnika ali manj) dogaja nedostopnost Slo-Techa (in še nekaterih strežnikov). Težava je v prenosu preko povezave SiOL - Telemach, kjer se določeni paketki na žalost izgubljajo. Za delovanje Slo-Techa je posebej pomembno blokirano območje od vrat 3129 do vrat 3198, saj kar nekaj operacijskih sistemov uporablja vrata od 1025 do 5000 za vzpostavljanje povezav.

Glede na to, da operaterja na obeh straneh zanimive povezave trdita, da "ne blokirata popolnoma nič", je trenutno edina rešitev manjši poseg v register. Na Microsoftovi spletni strani so objavljena navodila, kako operacijski sistem Windows 2000 (deluje tudi v XP in 2003) prepričati, da določenih vrat ne uporablja za vzpostavljanje povezav. Za delovanje Slo-Techa je pomemben vnos: "ReservedPorts: 3129-3198". Po ponovnem zagonu računalnika ne boste imeli več nikakršnih težav...

62 komentarjev

Želite izboljšati Slo-Tech?

Slo-Tech - Ker je Slo-Tech vedno temeljil na svojih uporabnikih, vas vabimo, da po svojih močeh sodelujete pri ustvarjanju največje slovenske računalniške spletne skupnosti. Skupaj z vami želimo še izboljšati vsebinsko ponudbo strani. Vse, ki bi želeli sodelovati pri izboljševanju te strani, ter vas zanima vsaj eno izmed naslednjih področij:
  • novice
  • moderatorstvo
  • opisovanje DVDjev
  • urejanje povezav
  • urejanje ostalih manjših oddelkov Slo-Techa
prosimo, da nas kontaktirate in sporočite, na katerih področjih bi bili pripravljeni sodelovati.
Dodatek: ponudba za sodelovanje še vedno velja

ekipa Slo-Techa

22 komentarjev

English or/ali slovensko?

Slo-Tech - Danes sem dobil po elektronski pošti predlog za novo anketo, kar se zgodi na Slo-Techu zelo poredko. Evil mi je predlagal, naj uporabnike vprašam, v katerem jeziku uporabljajo svoj operacijski sistem. No, njegovo vprašanje se je nanašalo na Windowse, ker smo pa kozmopoliti, se ozrimo na katerikoli operacijski sistem. Čudno, toliko anket smo že imeli, pa še nikoli vprašali slednjega vprašanja... Drugače pa še ena novost, poleg amnestije ter ankete. Globoko se opravičujem za poročilo z Infosa 2001, saj sem v njem pozabil omeniti enega zelo pomembnih članov Slo-Techa. Prosim odpuščanja ter vabim na ponovno branje članka . Hitro si preberite - čez nekaj minut bo namreč v desnem meniju nov test.

5 komentarjev

Šepetati konjem

Slo-Tech - Kot vidite, odkar imamo v ekipi DrSergioDJa, recenzije kar prihajajo in prihajajo. In prav je tako! Tokrat se je lotil opisati malo starejši film The Horse Whisperer, slovensko Šepetati konjem. Kako se je naš športnik lotil tega skoraj 3 ure dolgega romantičnega filma, polnega dramatičnih preobratov, si preberite tule. Pa prijetno branje.

7 komentarjev