»

Tatu izdale varnostne kopije

Slashdot - Proizvajalci računalnikov se trudijo v prenosnike vgraditi čim več funkcij, ki bi tatovom čim bolj otežile uporabo ukradenih in jih po možnosti omogočile locirati, a se ti včasih izdajo kar sami. Slashdot poroča o nespretnem dolgoprstnežu, ki je na Berkleyju iz zaklenjenega avtomobila ukradel prenosnik za osebno uporabo. Očitno ga je potreboval tako nujno, da ni našel niti časa formatiranje.

Oškodovanec je imel na prenosniku naložen program za izdelavo varnostnih kopij, ki je vsebino trdega diska periodično pošiljal v internetni oblak. Ker se je ropar slikal z vgrajeno kamero, so te slike naposled prispele do nesrečnega lastnika, ki jih je predal policiji. Ta je ugotovila, kdo je tat, nato pa se lotila razvozlavanja lokacije. Očitno je bilo, da so slike nastale v motelu, in policija je začela pridobivati podatke o IP-naslovu, s katerega je dostopal do spleta. Na rezultate ni bilo potrebno počakati, saj so ga zalotili pri izstopanju iz enega motela.

15 komentarjev

Tajci blokirali spletne igre in stavnice

Slashdot - Na Tajskem, kjer praksa blokiranja iz takšnih ali drugačnih razlogov neželenih strani ni nič neobičajnega (glej sorodne novice), so se odločili preprečiti dostop še do spletnih stavnic ter strani za hazardiranje in igranje. Povod za to odločitev je bil samomor 12-letnika, kateremu je oče prepovedal igranje računalniških iger, zaradi česar se je mladoletnik pognal iz petega nadstropja. Suchart Wong-anandchai iz oddelka za posebne preiskave (DSI, Department of Special Investigation) je pojasnila, da je sodišče 19. maja izdalo odredbo, na podlagi katere bodo blokirali dostop do 72 spletnih strani, kjer lahko ljudje stavijo ali se navadijo na igranje iger.

Motiv v ozadju je kakopak denar, saj naj bi bile mnoge izmed teh strani izjemno dobičkonosne. Na noč so lahko posamezne nabrale tudi do 100 milijonov batov (dva milijona evrov), kar je šlo oblastem seveda hudo v nos. Vsem ponudnikom dostopa do interneta so že poslali sezname prepovedanih strani in od njih zahtevali onemogočenje...

6 komentarjev

Evforija (trgovcev) pred izidom igre 'Grand Theft Auto IV'

Če še niste vznemirjeni, bi morali biti, trdi GameTap.com

vir: CNN
CNN - Očitno se trgovci v Združenih državah Amerike nadejajo, da bo prihodnji torek ob izidu Grand Theft Auto IV za industrijo iger najbolj pomemben dan v letu.

Kar nekaj trgovskih verig je "cenjenim strankam" sporočilo, da se bodo zaradi posebne priložnosti vrata trgovin odprla že opolnoči, preprodajalec GameStop pa je na spletni strani objavil celo 68-stranski informativni letak, v katerem je navedenih nekaj tisoč lokacij, kjer bodo vneti verniki sveže pakete z GTA IV lahko kupili nekaj trenutkov čez polnoč.

Pričakujejo, da bodo v prvem tednu po izidu prodali 9 in pol milijonov kopij, prihodki prvih nekaj dni pa naj bi znašali kar 400 milijonov ameriških dolarjev. Prodajalci so skoraj gotovi, da bo (v prodajnem smislu) Grand Theft Auto IV najuspešnejša igra...

23 komentarjev

Avstralci očitno podpirajo piratstvo igre GTA:SA

Slo-Tech - Po ponovni ocenitvi starostne primernosti igre Grand Theft Auto: San Andreas, ki je sedaj postavljena na "Adults Only" v ZDA, je Avstralska vlada praktično izbrisala ocenitev igre in s tem prepovedala kakršnokoli distribucijo, ker se v Avstraliji neocenjenih iger ne sme prodajati, izposojati ali kakorkoli oglaševati. Seveda legalno, o drugih možnostih pa kdaj drugič.

Igra je bila prej na voljo vsem starim 15 let in več, toda odkritje skritih seksualnih prizorov v igri je povzročilo, da so "kar naenkrat" vsi umori, kraje avtomobilov, masakri in razstreljevanje stvari postali nesprejemljivi. Ker je izredno popularna igra že krepko v cirkulaciji, bodo Avstralci potrebovali kar veliko sreče zaradi " Streisand efekta", da bodo to "na novo odkrito grozno igro" skrili pod mizo. Kaj je boljšega kot imeti prepovedano igro?

Več o tem na BBC news...


Če s tem, da s takim nesmislom prepovedo prodajo igre v vrhuncu popularnosti, ne vzpodbujajo uporabe P2P omrežij in piratstva, potem pa res...

46 komentarjev

Z računalniškimi igrami proti vlomilcem

Slashdot - Da je včasih igranje iger lahko koristno dokazuje tudi tale primer, ki se je zgodil v ZDA.

Nekaj roparjev je skušalo oropati starejšo gospo, pri kateri so bili ravno njeni trije vnuki, ki so igrali PlayStation. Pravzaprav so jih roparji zmotili ravno med igranjem igre Grand Theft Auto: San Andreas, med prizorom, ko policist v igri reče 'Stop, we have you surrounded. This is the police.’ (Stop, obkolili smo vas. To je policija.)

Ta stavek pa je roparje, ki niso opazili, da gre za glas iz igre, tako zmedel, da so jo ročno popihali.

Ta babica svojih vnukov gotovo ne bo več opozarjala pred škodljivim igranjem računalniških iger...

7 komentarjev

Služba - igranje računalniških igric

BBC - BBCjeva novinarka se je pogovorila s "cyber atleti", da bi ugotovila, koliko lahko zaslužijo z igranjem iger. Po svetu so nastale lige v igranju računalniških iger na katerih lahko zaslužiš tudi do 40.000 dolarjev na noč (9.150.000 SIT). Za dobro pripravljenost ni potrebna samo vaja, temveč tudi prepoznavanje nasprotnikovih slabosti in taktike. Letos bo v Koreji tekmovanje imenovano "World cyber games" (svetovne računalniške igre), na katerem se bodo tekmovalci iz 49 držav pomerili v igrah Counter Strike, Age Of Empires in Fifi 2001 -- igre so verjetno starejše zato, da so originali cenejši. V Koreji so ustvarili 3 milijone vredno "olimpijsko vas" za potrebe tekmovanja. Takih tekmovanj je zmeraj več, nagrade pa so vedno višje in višje, saj se dvigajo od 150 000$ do 300 000$, na Microsoftovem turnirju v računalnišlem golfu pa je nagrada znašala celo milijon dolarjev.

V Sloveniji pa tako visokih nagrad na žalost še ni, čeprav bi si jih verjetno vsi želeli. Jaz bi bil profesionalni...

6 komentarjev