»

Mozilla ugotovila, da uporabniki ne marajo reklam

Mozilla.org - Tako bi lahko nekoliko pikro povzeli ugotovitev, zaradi katere se je Mozilla odločila, da bo končala svoj program prikazovanja oglasov v ploščicah (Tiles), ki se prikažejo ob odprtju novega praznega zavihka. S tem se končuje dvoletni projekt, s katerim je Mozilla poizkušala nekaj zaslužiti še na kakšen drug način kot z integracijo spletnih iskalnikov. Tu je prihodnost precej negotova, saj je od izida Chroma Googlov interes za financiranje Firefoxa razumljivo upadel. A reklame v brskalniku - vsaj na namiznih računalnikih - očitno niso tisto pravo.

Mozillin podpredsednik za vsebino Darren Herman je zapisal, da bi bilo oglaševanje v...

37 komentarjev

Izšel Inkscape 0.47

Inscape 0.47

vir: Ubuntu.si
Ubuntu.si - Vsi navdušenci nad oblikovanjem se bodo gotovo razveselili izida urejevalnika vektorske grafike Inkscape 0.47.

Nova različica Inkscapea, je na voljo za operacijske sisteme Linux, Windows in MacOS, prinaša številne novosti. Izpostavimo lahko samodejno shranjevanje, samodejno glajena vozlišča, nove zmožnosti orodju prilagajanja ter novi učinki poti (tudi šrafiranje), izboljšan izvoz v PS in EPS format, veliko novih razširitev ter še številne druge izboljšave.

14 komentarjev

Prihaja tarčno oglaševanje na TV

The New York Times - Na internetu smo na tarčno oglaševanje, kolikor se ga da iz piškotkov in IP-naslovov razviti, že navajeni, saj se nam tudi pri brskanju po tujih straneh vedno pogosteje ob strani izpisujejo kar reklame v slovenščini. Na televiziji je pri nas najbližje, kolikor smo se temu pojmu približali, nadomeščanje romunskih reklam na Discovery Channelu s slovenskimi. V tujini pa postaja tarčno oglaševanje na televizijskih programih realnost.

The New York Times tako poroča o projektu v ZDA, kjer bodo pol milijona gospodinjstev v Brooklynu, Bronxu in New Jerseyju opremili s tehnologijo, ki jim bo dostavljala reklame po meri. Podjetje Visible World bo skupaj s Cablevision Systems reklame na televiziji prilagajalo glede na podatke o dohodkih, poreklu, spolu in otrocih ali hišnih ljubljencih. Pri uporabnikih ne bo treba namestiti nobene dodatne strojne opreme, tako da ti morda sploh ne bodo pozorni na dejstvo, da spremljajo drugačne reklame kot pri sosedih. Tako bo lahko General Motors zahteval...

71 komentarjev

Spletno oglaševanje ponekod v EU že dohiteva TV oglaševanje

Slo-Tech - Po poročanju MediaPosta je spletno oglaševanje v nekaterih delih Evropske unije že dohitelo in naj bi v naslednjem letu tudi preseglo televizijskega. Poročilo WPP GroupM namreč navaja, da bo internet na Švedskem v letu 2008 prevzel 1. mesto oglaševalskega medija. Najnovejša napoved GroupM pa nadalje predvideva, da bodo temu sledile še Velika Britanija in nato ostale skandinavske države, najprej Danska. V VB naj bi naslednje leto za spletno oglaševanje porabili 24,8 odstotka, za TV predvidoma 26 odstotkov denarja. Vendar pa naj bi se že v letu 2009 razmerja spremenila v prid internetu.

Tako se uresničujejo napovedi medijskih analitikov in drugih strokovnjakov, ki so že pred leti opozarjali tradicionalne medijske hiše (televizijske, časopisne), da naj usmerijo vse moči v internetne produkte oz. storitve, saj bodo sicer ob velik delež oglaševalskega denarja. Namreč, "oglaševalski kolač" ostaja približno enako velik, le denar se porazporeja drugače.

14 komentarjev

Microsoft podučuje Firefox o varnosti

Mozillazine - [>:D], [:P] in [:'(] si verjetno že majejo roke in se pripravljajo na novo besedno vojno, a naj vas kar takoj pomirim: Microsoftov predstavnik v tem članku ne naklada, ampak daje nekaj konkretnih primerov, kje ga Firefox "lomi".

Microsoftov uslužbenec Peter Torr je tako na svojem spletnem dnevniku objavil članek o (ne)varnosti Firefoxa. Kritizira predvsem dejstvo, da niti namestitveni program Firefoxa niti razširitve niso digitalno podpisane. Tako lahko namestimo npr. razširitve, ki to v resnici sploh niso, pač pa poškodujejo naš sistem.

Vsekakor bomo z zanimanjem pričakali reakcije razvijalcev.

58 komentarjev

Firefoxov oglas v The New York Times

Se najdete?

vir: Mozillazine
Mozillazine - Danes naj bi bil objavljen oglas za brskalnik Firefox v časopisu The New York Times. Dve črno-beli strani današnje izdaje sta tako v celoti posvečeni Firefoxu, kar si lahko ogledate tudi na naslednjih dveh slikah ( manjša, večja, PDF). Kot je bilo obljubjeno, so imenovani vsi darovalci prispevkov za zakup oglasnega prostora. In med njimi se lahko najde celo kakšen Slovenec, še več, celo Slo-Tecovec ;) Smo koga pozabili označiti? ;)

22 komentarjev

Uporabniki Firefoxa niso za oglaševalce

News.com - Adtech je v mesecih oktobru in novembru izpeljal zanimivo raziskavo o spletnem oglaševanju. Zanimalo jih je, koliko odstotkov uporabnikov klikne na oglaševalske pasice na spletnih straneh. Rezultati so zelo zanimivi.

Čeravno bi pričakovali, da izbira brskalnika ne vpliva na klikanje po oglasih, so dejstva drugačna. Na bannerje klika 0,11 odstotka uporabnikov Firefoxa in kar štirikrat več uporabnikov Internet Explorerja - 0,50 odstotka. Odstopanje je opazno tudi znotraj različic, saj uporabniki petke pogostje (0,53) klikajo na reklame od uporabnikov šestke (0,47 odstotka). Raziskava je temeljila na tisoč spletnih straneh v Evropi, ki uporabljajo Adtechov strežnik za oglase.

Dirk Freytag iz Adtecha pripisuje razliko vgrajenemu pop-up blokerju v Mozilli Firefox, ki ga je IE dobil šele s šesto različico, in različnim navadam uporabnikom. David Hallowell dodaja, da Firefox uporabljajo tehnično bolje podkovani uporabniki, IE pa velika množica neukih, ki lahko zamenjajo reklamo za...

27 komentarjev

Večje je boljše?

Newsbytes - Združenje za spletni marketing (IAB - Internet Advertising Bureau) je izdalo nove (dodatne) standarde za oglase na spletnih straneh. Zadnji trendi spletnega marketinga namreč kažejo na upad investiranja v spletni marketing, in tako so se odločili za večje oglase na spletnih straneh, da bi s tem povečali pozornost obiskovalcev spletnih strani (kar definitivno bodo, vendar po mojem mnenju negativno), in s tem privlekli tudi več oglaševalcev.
Nove oblike pa so naslednje: skyscraper (120 x 600 pikslov), wide skyscraper (160 x 600), rectangle (180 x 150), medium rectangle (300 x 250), large rectangle (336 x 280), vertical rectangle (240 x 400) in square pop-up (250 x 250).
Kot obiskovalko me bodo seveda večji oglasi motili; vendar pa se spletne strani od tega financirajo, in marketing tako ostaja nujno zlo. klik

4 komentarji