»

Microsoftov Micro-Warez?

Tecchannel.de - Na nemški strani tecCHANNEL so odkrili, da so pri Microsoftu pri pripravi določenih zvočnih datotek v Windows Media Playerjevem vodiču ("\WINDOWS\Help\Tours\WindowsMediaPlayer\Audio\Wav\" ) uporabljali t.i. "warez" različico programa Sound Forge.

Kako pa so to dokazali? Kreker "Deepz0ne" je program priredil, tako da v vse datoteke shranjene z "popravljeno" različico zapiše tudi njegov "podpis". Podpise lahko najemo v datotekah: wmpaud1.wav, wmpaud2.wav, ... do wmpaud9.wav, kar se tudi zelo lepo vidi v šestnajstiškem urejevalniku: Na tecchannel.de pravijo, da so že kontaktirali oba vpletena, - Microsoft in Sony, za pojasnilo, a se ni oglasila še nobena stran. Klik za nemško in klik za angleško.

28 komentarjev

Sodoben in zmogljiv PC brez ventilatorjev - je to mogoče?

Slo-Tech - Do nedavnega sem bil prepričan, da ti dve lastnosti PC-ja ne gresta skupaj (seveda v okviru ljudskih cen). Normalno zmogljiv PC, ki bi deloval brez ventilatorjev (in brez vode), se pravi praktično neslišno, se zdi skoraj nemogoč. Tako ostanejo najglasnejše komponente v sistemu diski, enote CD/DVD in disketne enote! :)

Danes pa sem presenečen ugotovil, da je to mogoče. Sistem je lahko sestavljen na osnovi Intel Pentium 4 ali AMD Athlon 64 in hlajen izključno...

21 komentarjev

Vse o aktivaciji Windows XP

Tecchannel.de -

Ko so se pojavili Windows XP in Office XP s svojo aktivacijo, je ta dvignila izjemno veliko prahu in negodovanja. Paranoiki so v tem videli svetovno zaroto in zbiranje vseh zasebnih informacij v zle namene, drugi pa so poudarjali, da Microsoft ničesar ne zbira in da vsa stvar ni tako strašna. Navsezadnje nas na milijone uporablja Microsoftove izdelke.

V članku na tecCHANNEL so si na dvanajstih straneh ogledali aktivacijo podrobneje. Ugotovili so, da z aktivacijo Microsoft nedvomno dobi nekatere podatke, a ti še zdaleč niso kritični, saj gre za identifikacijsko številko izdelka, namestitveni ključ in ostale serijske številke. Klik!

Za tiste največje paranoike pa: še vedno...

7 komentarjev

Prvi testi Northwooda

Tecchannel.de - Na nemški strani Tecchannel.de se je pojavil ekskluzivni test Pentium4 Northwood procesorja v povezavi z i845 (Brookdale) čipovjem. Kje so nemci dobili ta procesor mi ni niti najmanj jasno, toda vse kaže na to, da hre za potegavščino. Northwoodi naj bi namreč imeli 512KB L2 predpomnilnika, v njihovih testih pa je lepo razvidno, da so testirali procesor s 256KB L2 predpomnilnika. Glede na to, da je procesor na slikah res Socket478 model, lahko sklepamo le, da gre za Socket478 Willameta, ki jih bo Intel izdal v vmesnem obdobju. Zaključke testa je tako težko upoštevati, razen tistega, da je i845+PC133 SDRAM počasnejši od i850+RDRAM. To pa v bistvu že vemo .

2 komentarja

Slike AMDjevega Palomina

Overclockers Australia - Na forumu Avstralskih overclockerjev sem našel prve slike AMDjevega novega procesorja družine Athlon, Palomina. Slike so bile posnete na predstavitvi za zaprtimi vrati, posneli pa so jih novinarji nemške računalniške revije Tecchannel. Za demonstracijo so uporabili Gigabytovo GA-7DX matično ploščo, ki temelji na čipovju AMD 760. Testni primerek je tiktakal pri 1533 MHz (11,5 × 133). Zanimivo je, da bo AMD najverjetneje začel s prodajo Palominov v drugi četrtini tega leta, a samo v večprocesorski verziji, za katero je namenjeno čipovje 760MP. Na Cebitu so pokazali tudi tak delujoč sistem. Enoprocesorske Palomino sisteme pa lahko pričakujemo v tretji četrtini tega leta. Ja, saj res... Tole je še zanimivo. Na Palominu je 5 L1 mostičkov, ki pa so lasersko prerezani, torej nič navijanja brez dobrega HB svinčnika.

Stran na forumu najdete tukaj, originalni članek, ki pa je na žalost v nemščini, pa tukaj....

0 komentarjev