»

Longhorn bo zamudil

več strani -

Microsoft je uradno naznanil, da bo njihov prihajajoči operacijski sistem, bojda zaradi priprave servisnega paketa za Windows XP, malce zamudil -- predvidoma naj bi ugledal luč sveta leta 2006. Nekaj mesecev gor ali dol, pomembno je, ali se bo čakanje izplačalo. Ozirajoč se na novosti, ki jih pripravljajo, se očitno bo.

V Longhornu bo Microsoft predstavil tri glavne novitete. Avalon bo nov revolucionaren grafični vmesnik, Indigo pa bo predstavljal revolucijo v komunikacijah (intranet in internet povezljivost). Oba bosta na voljo tudi kot nadgradnji za Windows XP in Windows Server 2003. Tretja novost, na katero pa bomo še dolgo čakali, je WinFS. Novi sistem shranjevanja podatkov na disk bo ob izidu Longhorna še v stadiju beta, tako da ga v Longhorn ne bodo vključili, ampak bo na voljo kasneje. Ali bo WinFS deloval tudi na Windows XP in Server 2003, še ni znano. TheStreet in News.com.

Na novico nas je opozoril mchaber.

44 komentarjev

Kiberpipina božična zgodba

Slo-Tech - Pod zasneženimi vrhovi Triglava se je jelo mračiti. Dedek Mraz je ždel v svoji pisarni in si navijal brado okoli prsta, jo vezal v vozle, spletal v kitke in ni dosti manjkalo pa bi izgledal kot kak zafrustriran punker, ki je ravno ugotovil, da je sistem precej v redu, in da zmrznjen zrezek iz rumenega piskajoče-pojočega tovornjačka niti ni tako zanič, če ga poplakne s ceneno kolo najboljšega soseda. V njegovi glavi je bilo ogromno skrbi, ena velika, superskrb, katero so prišle obiskat mnoge majhne skrbi, prinesle s sabo obilico pijače in jedače, ter veselo zarajale ne ozirajoč se na lastnika stanovanja Velike skrbi.

Če želite izvedeti, kako se je zgodba končala pa berite dalje....

3 komentarji

Nov Xeon splavljen

X-Bit Labs - Kot se je po spletu napovedovalo že nekaj tednov, je Intel danes uradno splavil svoj nov strežniški procesor Xeon. Njegova najnovejša reinkarnacija tiktaka pri 3.06 GHz. Zanimivo je predvsem dejstvo, da Intel okrog današnje uradne splavitve ni delal velikega pompa; verjetno ozirajoč se na tovarno v Santa Clari, ki je že pred uradnim izidom dotične procesorje dobavljala gigantoma Dellu in HP. Skladno s predstavitvijo procesorja je Intel spustil tude cene ostalih procesorjev, o čemer smo že poročali. Le da omenimo, cene starejših Xeonov se bodo spustile za 11-16 %. Detajlne informacije na tem naslovu.

0 komentarjev

Anketa - ločljivost namizja

Slo-Tech - Na anketo z naslovom "Resolucija vašega namizja je:" je odgovorilo 1512 ljudi.
Od tega jih ima kar 781 (52%) ločljivost nastavljeno na 1024x768 pik. Večje oziroma bolj zmogljive monitorje poseduje 4% (68) ljudi (1600x1200 pik).
Na drugem mestu so tisti s 1280x1024 z 256 (17%) glasovi, na tretjem s 13% in 191 glasovi taki z resolucijo med 1024x768 in 1280x1024.
800x600 je že zelo slabo zastopano (kar je dobro ) in to na 4. mestu z 11% (162). Bolj "eksotične resolucije" ima skupaj samo 3% ljudi, tako da kar se tega tiče ne izumljamo tople vode.

0 komentarjev

Palm i705 na poti

vir: CNet
CNet - Ozirajoč se na dokumente, ki jih je izdal Zvezni komite za komunikacije (FCC), bo 'i705' imel vgrajeno anteno, univerzalni vtič za dodatke in sinhronizacijo ter 'varni digitalni razširitveni vtič' v velikosti znamke, ključne posebnosti pa naj bi bilo predvsem v e-pošti.

No, po norih zniževanjih cen Palma VIIx (sicer ne vem, kako je s tem v Sloveniji) je bilo že pričakovati vsaj malce več konkretnega o novem dlančniku. Samo...

1 komentar

3D Mark 2001

Jaz - Ta programček pač trga gate. Recimo temu takole: Oni so ugotovili, kako z izjemno lepimi animacijami nakazati, kakšne so v resnici videti tehnologije prihodnosti. Seveda sem svojega Geforcea PRO takoj spravil na ta test. Jah, kaj naj rečem. 2657 3D Marks , ozirajoč se na to, da 1/3 testov (kot je Enviromental Bump Mapping, Pixel Shader itd.) kartica ni zmogla zagnati, ker hardverske podpore temu nima. Testiral sem pa na 1024x768x32, z vklopljenim DXTC. Uf. No, potegnite si program dol ter povejte še vi!

21 komentarjev