»

Legenda se vrača - Razer Boomslang Collector's Edition 2007

Razer blueprints - Razer je med igričarji dobro znano ime. Dobro ime so si ustvarili z miškami in podlogami za njih, pa tudi s tipkovnicami in zvočnimi karticami. Vsi izdelki so namenjeni zahtevnejšim gamerjem, podjetje si je pa tudi pridobilo precejšen ugled zaradi kvalitete in uporabnosti izdelkov.

Vse skupaj pa se je začelo leta 2000 z modelom Razer Boomslang. V težki okrogli škatli zapakirana miška ni imela optičnega senzorja, bila je velika, težka in naravnost popolna. Že takrat je bila med najnatančnejšimi miškami, kar se jih je dalo dobiti.

Po skoraj osmih letih se legenda vrača. V kovinski škatli, bo morebitni srečni kupec prejel novega Boomslanga. Podobnosti s starim modelom je v obliki, Vendar v podobnem ohišju tiči moderna tehnika. miška je po novem optična, z ločljivostjo 1800dpi ter infrardečim senzorjem, hitrim osveževalnim časom ter 32KB notranjega spomina.

Da pa svet ni popolen, skrbi omejenost izdeje. Izdelali so jih le 10.000 in to za ves svet.

Uradna stran, Ljubiteljska stran, pa...

50 komentarjev

Microsoft Reclusa Gaming Keyboard

Extremetech - Microsoft je ne tako dolgo nazaj v navezi z Razerjem izdal eno izmed trenutno tehnološko najnaprednejših mišk, imenovano Habu. Očitno ni šlo za slučajen dogodek, saj se partnerstvo nadaljuje, zdaj je namreč tukaj tipkovnica Reclusa Gaming Keyboard. Opremljena je s precej standardnimi funkcijami tega razreda, med drugim z različnimi dodatnimi gumbi, dvema vrtljivima kolescima in osvetlitvijo tipk, Razer pa je svoj delež primaknil v obliki posebne tehnologije za hitrejši odziv ob pritiskanju na tipke (kar sicer zveni malce optimistično). ExtremeTechovci so napravico dobili pod prste, priporočamo branje testa. Izvorni članek.

12 komentarjev

Konec Razer Boomslang mišk

več strani - Eden najbolj priljubljenih proizvajalcev mišk za bolj profesionalne igralce je bil Razer Boomslang. Z natančno in kvalitetno izdelavo, ergonomičnostjo so miške veljale za nekaj posebnega. No temu je izgleda konec. Proizvajalec naj bi ostal na žalost brez denarja. Uradno obvestilo o tem lahko preberete na njihovi uradni strani. Prav tako ne ponujajo več tehnične podpore. Res škoda.

1 komentar

Razer propada

XS Reality - Že nekaj časa po internetu krožijo govorice, da Razer (in nadrejena Kärna Technologies) propada. Njihove Boomslang miške so resda bile zelo popularne, toda veliko število defektnih mišk je podjetju povzročilo velik izgube. Pred nekaj časa so tako sploh nehali podpirati svoje kupce (odgovarjati na klice), razvedelo pa se je tudi, da jih je zapustil eden izmed večjih investitorjev. Ker se nič ne govori niti o Mambi, naslednici Boomslanga, je tako večina predvidevala, da je podjete tiho odšlo v večna lovišča. No, na XS Reality so o vsem povprašali enega izmed vodstvenih delavec v Razerju in ta je zanikal, da podjetje propada. Sicer je potrdil odhod velikega investitorja, toda obenem zatrjuje, da je sta Razern in Kärna še kako živa. Bomo videli...

1 komentar

Na svidenje, Dreamcast

The Register - Že kakšen teden po internetu krožijo govorice, da bo Sega kmalu ubila Dreamcast. Na žalost je samo podjetje te govorice potrdilo. Torej je res... 31. marca bo Sega prenehala proizvajati in podpirati Dreamcaste. Še več: Dreamcast je definitivno zadnja Segina konzola in podjetje se bo skoncentriralo na proizvodnjo iger za ostale konzole (PlayStation, GameCube, XBox). Malce čudno bo videt Segine igre na Nintendovih konzolah, kajne? Za zaprisežene Segaše (med katere se štejem tudi sam... yup, vaš webmaster je posedoval skoraj vse Segine konzole) je to definitivno zelo žalostna novica. Smrk .

3 komentarji