»

Kingston 5GB DataPak PC Card HDD & Reader

Mikhailtech - Na Mikhailtech so napisali članek o v naslovu omenjeni napravi. Naprava je zelo dobro opisana na petih straneh članka, ocenili pa so jo z zelo visoko oceno, saj vsako stvar zelo dobro "zapakira". Če se obrnemo k videzu napravice opazimo, da je zelo podobna miški, le da ima na sprednji strani odprtino. Sedaj (in po pogledu na sliko) morda veste kaj več, če pa še vseeno ne veste za kaj gre, si oglejte članek kar sami.

0 komentarjev

Radeon Mobility

The inquirer - Zadnje čase sem bil precej odsoten, ker sem odšel na "prisilen" dopust. Tega nisem preživel z ležanjem na plaži, ampak kar aktivno - v planinah, kjer sem 5 dni hodil kot zmešan. Posledica: "muskelfiber", da te kap . No, da pa ne bom izpadel kot Trontel, ki kar malce preveč "popestri" (ironija, get it? ) vremensko napoved s svojimi komentarji, se raje preselimo k bistvu - novicam.
Pred kratkim so na področju mobilnih grafičnih pospeševalcev (tistih za prenosnike) kraljevali mobilni S3-jevi Savage4 in ATI-jevi grafični čipi (družina Rage). S prihodom GeForce 2 Go čipa pa se je ta dolgotrajna vladavina prenehala. GeForce 2 Go je dolgo časa ostal eden izmed najboljših, če ne že kar najboljši grafični pospeševalec za prenosnike, sedaj pa je prišlo do manjše krize, saj dosedanjemu kralju po besedah The Inquirerja kar pošteno diha za vrat ATI-jev Radeon Mobility. Ta procesor naj bi prvi uporabil Sony v svojih Vaio prenosnikih. Natančnih podatkov o procesorju še ni, saj je ATI z...

0 komentarjev

Via in njeni načrti

X-Bit Labs - Via je razkrila svoje načrte za prihodnost. Prvi med vsemi čipseti, ki je bil že predstavljen je P4X266, ki podpira P4 (Willamette in Northwood) ter pc133 in PC2100/PC1600 DDR ram. Je agp 4x prijazen in podpira 64bit PCI vodilo. Sama proizvodnja pa se bo začela v 3./4 tega leta.

No, še ostali čipseti za Intel procesorje:
-P4M266 je skoraj identičen P4X266 vendar vsebuje že integrirano grafično kartico S3 Savage4. Na trgu ga bomo uzrli v 1./4 naslednjega leta.
- PL266T čipset je mišljen kot podpora P3 Tualatin procesorjem. Imel bo integrirano grafično kartico in podporo DDR ter pc133 sdramu. Proizvodnja se bo začela v 3./4 leta. Sama strategija prodaje tega čipseta je bolj naravnana na mobilno področje.

Seveda pa VIA ne more brez podpore AMD procesorjem.
- KL266 je enak čipset kot PL266T, ki je zasnovan za P3, vendar z to razliko, da podpira AMD procesorje in je mišljen za uporabo v prenosnikih. Ven bo prišel v 3./4 leta.
- K8T266 bo namenjen kot uporaba za prihajajoče...

0 komentarjev

Mobilni nForce

The inquirer - Po nekaj dneh govoric je The Inquirer (zadnje čase so vedno bolj in bolj prodorni) skoraj potrdil, da namerava Nvidia izdelati tudi mobilno različico nForce veznega čipovja. Če bolje pomislimo, je nForce kot nalašč za mobilni trg, saj s svojo visoko zmogljivo integrirano grafiko, dobrimi multimedijskimi sposobnostmi in hitrim pomnilniškim vodilom ne bi imel prave konkurence na mobilnem trgu. Obstaja pa en, zaenkrat še velik problem, in sicer segrevanje čipovja. Zaradi vgrajene grafike potrebuje nForce aktivno hlajenje NorthBridga (kot lahko vidimo na ASUSovi plošči), kar utegne biti na mobilnem področju težava. Tako se utegne zgoditi, da nForca v prenosnikih ne bomo videli vsaj do konca leta, ko bo Nvidia prešla na 0.13 mikronski proizvodni proces.

0 komentarjev

SuperSavage

VIA Hardware - Mhja, ta S3 pa je res čuden. Prvo propadejo, pol jih kupi VIA, pol propade njihov grafični del in rečejo, da nas ne bodo več morili s svojimi podpovprečnimi grafikuljami, potem najavijo veliki comeback, sedaj pa razkrivajo svoje načrte na mobilnem področju. Za razliko od desktopa so na tem področju bili kar uspešni in njihove Savage IX/MX grafične so obvladovale dobršen del trga. No, v tem članku na VIA Hardware lahko zasledimo prve informacije o novem produktu, SuperSavagu. SuperSavage bo namenjen mobilnem področju, na katerem bo zamenjal svoje zastarele bratce in konkuriral GeForce Go in Radeon Mobilityu. Precej ambiciozen projekt, torej. Jaz raje ne bom nič komentiral, ker znam glede S3ja biti precej strupen (boleče izkušnje ), vi pa si kar oglejte članek, če vas zanima!

0 komentarjev

Intelovi mobilni načrti

X-Bit Labs - Kar nekaj velikih strani je objavilo Intelove načrte za prihodnost, toda edino fantje pri X-Bit Labs so se potrudili in zadevo razložili in tabelirali tako, da je razumljiva tudi navadnim zemljanom. Torej, kaj nam Intel pripravlja za mobilno področje v naslednjem letu:

Datum izida Procesorji za prenosnike
Višji razred Nižji razred Mini-Notebook Sub-Notebook
Prvo četrt. 2001 Pentium III 900MHz (mar.) Pentium III 1GHz (mar.) Celeron 750MHz (mar.) Pentium III LV 700MHz (26. feb.) Celeron LV 500MHz Pentium III LV 500MHz (29. jan.) Celeron LV 500MHz
Drugo četrt. 2001   Celeron 800MHz Celeron 850MHz Celeron LV 600MHz Celeron LV 600MHz
Tretje četrt. 2001     Celeron-T 866MHz Pentium III LV 750MHz Pentium III LV 600MHz
Četrto četrt. 2001 Tualatin 1.13GHz Tualatin 1.2GHz Celeron 900MHz

Iz tabele je jasno razvidno, da bo Intel naslednje leto predstavil kar nekaj novih mobilnih procesorjev za prenosnike:
  • Mobilni Tualatin: Tualatin je 0.13 mikronska različica Pentiuma III, ki...

0 komentarjev