»

V Kiberpipi se spet dogaja!

Obiskovalci, ki so ostali še po zakuski za KDE 4.2 release

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ker vreme še nekaj časa ne bo najugodnješe za prostočasne aktivnosti pod oblačnim nebom, vas ponovno vabimo v Kiberpipo, kjer ste ta teden morda že zamudili zabavno druženje ob izidu KDE 4.2, ki smo ga za vas organizirali v sodelovanju društvom Lugos. A ni še vse zamujeno, jutri se oglasite na Spletne urice, na katerih vam bo Urška Podobnik predstavila, kako v praksi deluje optimizacija spletnih mest, pozneje pa se bomo spet družili. Do 27.2. si v kavarni Metropol lahko ogledate, kakšne računalnike so izdelovala slovenska podjetja. Seveda pa se lahko oglasite kar tako, izkoristite prost dostop do interneta, ali pa se poigrate s starimi računalniki, ki jih razstavljamo v muzeju.

Če ste dejansko zamudili današnji Pipin...

1 komentar

Resnična resničnost!

RTV Slovenija - Po kar dveh ponedeljkih premora je jutri, se pravi v ponedeljek, 7. aprila, znova na sporedu oddaja Resnična resničnost. Pred male zaslone ste vabljeni zvečer ob 22:15, najdete pa nas lahko na 2. programu TV Slovenija. Vsi tisti, ki hodite zgodaj spat (ali pa zvečer nimate časa), si lahko v torek ogledate ponovitev ob 13:55, prav tako na 2. programu, oddaja pa bo na voljo tudi v spletnem arhivu RTV Slovenija.

V jutrišnji oddaji se bomo posvetili malo drugačnim računalnikom, torej računalnikom, ki jih ne srečamo na vsaki pisalni mizi. Takšnim, s katerimi lahko jadramo, se z njimi potapljamo, jih vgrajujemo v avte, jih mečemo po tleh, polivamo z vodo, z njimi kolesarimo, beležimo stanje v skladiščih, izpostavljamo mrazu, vročini, pospeškom, vlagi in še kakšni naravni ali umetni ujmi. Vsem nejevernim Tomažem pa bomo pokazali, da smemo tovrstne računalnike "mučiti" tudi v praksi in da ne gre le za visoko leteče besede proizvajalcev, ki se izkažejo kot laž takoj, ko jih preizkusimo z...

4 komentarji

DDoS na vreme!

ARSO - Pravi geek preživi večino dneva zaprt v sobi za računalnikom, ponavadi celo pri zastrtih oknih, ker lahko dnevna svetloba slabo vpliva na jogurtovo polt. Včasih pa se zgodi, da kdo rabi nujno tehnično pomoč na domu, ali pa v predalu zmanjka praznih CDjev. Takrat se je treba hočeš-nočeš podati v divjino zunanjega sveta in prva stvar, ki nas lahko preseneti, je vreme.

O tem, kaj se dogaja v zunanjem svetu na hidrometeorološčem področju, smo precej dobro obveščeni preko interneta. Na voljo imamo različne programčke, ki se postavijo na namizje in nas obveščajo, a njihova slaba stran je, da poznajo zelo majhno število slovenskih mest. Če hočemo izvedeti več, se lahko podamo na spletno stran Agencije Republike Slovenije za okolje, kjer nas čakajo zelo podrobni in ažurni podatki o vlažnosti, temperaturah, vetru in praktično vsem, kar bi nas lahko zanimalo, na izbiro pa imamo tudi veliko število avtomatskih in opazovalnih postaj.

Nek slovenski programer, ki se skriva pod psevdonimom...

68 komentarjev

Računalnikarji smo ogrožena vrsta!

Slashdot - Sodeč po tem članku, ki sem ga našel na Slashdotu, smo računalnikarji kar precej ogrožena "vrsta". Če odštejemo sevanje monitorjev, ki še zdaleč nima blagodejnega učinka na naše zdravje in kup drugih nadlog, ki nas lahko doletijo (grbavost, ...), nas ogrožajo tudi bakterije. Po poročanju prej omenjene strani se na delovnem mestu nahaja kar štiristokrat (!) več bakterij kot na sedežu povprečno umazane straniščne školjke. Uf, če pomislim, koliko las, drobtin, prhljaja, prahu in drugih stvari se nahaja pod mojo tipkovnico, me kar zmrazi. Brr.

11 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Teden je naokoli, in kot vse, kar se obnavlja tedensko, je tudi ZZZ doživel novo izdajo, že kar sto dvajseto po vrsti. O čem pišejo tokrat? O uničevanju električnih generatorjev s posebno bombo, o robotih vseh vrst, o vremenu v širšem vesolju in še o marsičem. Kot vsakič vam moram tudi tokrat zaukazati, da kar pogumno po kliku, saj je zadeva izjemno zanimiva.

0 komentarjev

Črn dan

M3DZone - Ne mislim samo po vremenu. Pred nekaj dnevi sem vam govoril o super strani in njenemu avtorju, Zoiah-u, ki objavlja najnovejše Detonator driverje, source code Detonatorjev in podobno. Seveda je taka aktualnost na meji zakona. Zoiah je nekaj časa uspešno hodil po tej meji. Nvidia ga je namreč samo opozarjala. Od včeraj je stran off-line. Kot pravi Zoiah sam, zaradi pravnih težav. Očitno se je Nvidia odločila pravno ukrepati. Škoda.

0 komentarjev