» »

Resnična resničnost!

Resnična resničnost!

RTV Slovenija - Po kar dveh ponedeljkih premora je jutri, se pravi v ponedeljek, 7. aprila, znova na sporedu oddaja Resnična resničnost. Pred male zaslone ste vabljeni zvečer ob 22:15, najdete pa nas lahko na 2. programu TV Slovenija. Vsi tisti, ki hodite zgodaj spat (ali pa zvečer nimate časa), si lahko v torek ogledate ponovitev ob 13:55, prav tako na 2. programu, oddaja pa bo na voljo tudi v spletnem arhivu RTV Slovenija.

V jutrišnji oddaji se bomo posvetili malo drugačnim računalnikom, torej računalnikom, ki jih ne srečamo na vsaki pisalni mizi. Takšnim, s katerimi lahko jadramo, se z njimi potapljamo, jih vgrajujemo v avte, jih mečemo po tleh, polivamo z vodo, z njimi kolesarimo, beležimo stanje v skladiščih, izpostavljamo mrazu, vročini, pospeškom, vlagi in še kakšni naravni ali umetni ujmi. Vsem nejevernim Tomažem pa bomo pokazali, da smemo tovrstne računalnike "mučiti" tudi v praksi in da ne gre le za visoko leteče besede proizvajalcev, ki se izkažejo kot laž takoj, ko jih preizkusimo z eksperimentom.

Seveda v oddaji ne bodo manjkale novice iz sveta ITja, pa tudi internetni kotiček z najnovejšimi spletnimi stranmi ne bo izostal. Pokazali bomo tudi nekaj bodočih terminatorjev iz sejma CeBit - po sejmišču je namreč pohajkovala pisana druščina takšnih in drugačnih robotov. V Linux kotičku bomo predstavili nekaj posebnežev iz domačih podalpskih logov, oddajo pa bomo, kot ponavadi, zaključili s pregledom nekaj najnovejših naslovov iz sveta iger.

Vabljeni pred male zaslone, še enkrat pa bi vas povabil tudi na našo novo spletno stran. Ta je sedaj precej lepša, bolj založena z informacijami, ker pa je še nova, se na njej najde tudi kakšen hrošč. Pohvale, pripombe, komentarje in morebitne žužke, tako v zvezi s spletno stranjo kot tudi v zvezi z oddajo nam prosim pošljite na naslov resnicnost@rtvslo.si.

4 komentarji

roli ::

Kakor sem jaz videl ni bilo nič iz sveta iger!

Drugače dokaj zanimiva oddaja ampak še vedno je premalo natančna, vse kar leti in pove se praktično nič.
http://www.r00li.com

filip007 ::

we_are_borg ::

Nevem kaj šlata ta naša nacionalka ,da ne raztegne malo oddaje pa jo lansira enkrat tedensko,da malo razbijejo svoj monotoni program.
death is irrelevant

peroksid ::

Ja, se oproščam, iger ni bilo... žal je zanje zmanjkalo časa. Bo pa zato v naslednji oddaji dvojna doza. :-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resnična resničnost!

Oddelek: Novice / RTV Slo
134030 (2925) l-note
»

Resnična resničnost!

Oddelek: Novice / RTV Slo
63707 (2852) Spc
»

Resnična resničnost! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / RTV Slo
678697 (6143) gruntfürmich
»

Resnična resničnost!

Oddelek: Novice / RTV Slo
184643 (3163) opeter
»

Resnična resničnost!

Oddelek: Novice / RTV Slo
194322 (2838) pivmik

Več podobnih tem