»

TR2

Digit Life - Thermaltake je zelo znano podjetje, ki se večinoma ukvarja s proizvajanjem različnih hladilnih teles. Tokrat pa nas je obvestil, da bo začel tržiti novo znamko proizvodov, imenovano TR2, ki bo cenejša od ostalih Thermaltakovih proizvodov. Po večini bodo pod imenom TR2 proizvajali hladilne sisteme, na njih pa bo oznaka ''Designed by Thermaltake''. Z novo znamko se bodo vsi Thermaltakeovi proizvodi razdelili v dve skupini, bolj dostopne TR2 produkte ter proizvode z visoko zmogljivostjo in s tem tudi primerno ceno. Več o tem.

0 komentarjev

Navijanje Radeona 8500

X-Bit Labs - Ste eden izmed tistih srečnežev, ki imate Radeona 8500, a vam še vedno tiktaka pri originalno nastavljenih frekvencah, jedro z 275 MHz, pomnilnik pa prav tako z 275 MHz, le da je to po prenosu enakovredno 550 MHz pri navadnem pomnilniku? Z navijanjem ste že poskusili, a niste dosegli željenih rezultatov? Za vas bo dobrodošel tale članek na x-bit labs, kjer so se navijanja lotili zelo profesionalno. Najprej so poiskali generatorje napetosti in našli so jih kar 7. 5 od teh je odgovornih za dovajanje določene napetosti čipu in pomnilniku. Temu je sledilo cinjenje žičk in uporov za zvišanje voltaže. Naslendnji korak je bilo izboljšanje hlajenja. Za hlajenje glavnega procesorja so uporabili kar mini-copper orba za hlajenje pomnilniških modulov, ki pri originalnem Radeonu niso hlajeni, pa dva hladilnika starih pentiumov 1.

Rezultati navijanja vas zanimajo, pravite? "Skromnih" stabilnih 320 MHz na jedru in osupljivih 352 MHz na pomnilniku - to je 704 MHz DDR! S takim hlajenjem so...

5 komentarjev

Titanov hladilnik za grafične kartice

Overclocked Cafe - Najbolj poznan hladilnik za grafične kartice je seveda Blue Orb, vendar to ne pomeni, da zna take hladilnike izdelovati samo Thermaltake. Ne, že dalj časa lahko opazujemo prizadevanja drugih proizvajalcev, kot so na primer Titan in drugi. Ravno slednji je predstavil Titan GPU cooler, ki je (kakor lahko razberemo že iz imena) namenjen hlajenju grafičnim karticam. Vanj je vgrajen 30 mm 5 CFM ventilator, kot opcijo pa so nam Titanovci ponudili tudi priklop hladilnika na molex konektor. GPU cooler je sicer mišljen kot konkurenca Thermaltakovemu Blue Orbu, vendar pa so ga na Overclocked Cafe na žalost primerjali samo s tovarniških hladilnikom, ki pride skupaj z grafično kartico. No ja, kljub temu kiksu si lahko test še vedno preberete in premislite, če je Thermaltaku že padla krona iz glave.

0 komentarjev

Daruje tudi Thermaltake

Overclockers Australia - Sočutje do žrtev WTC so pokazali tudi pri Thermaltaku in Coolerguys, kjer so napovedali, da bodo Rdečemu križu podarili znesek od prodaje 1000 Volcano 6u+ hladilnikov. Če bodo kupci do 23. septembra pokupili vseh 1000 hladilnikov, bo Rdeči križ dobil znesek v vrednosti $20,000. Ni slabo. Vsekakor pa je to tudi priložnost za Thermaltake, da si naredi malce reklame in priložnost za kupce, da tudi oni dobijo nekaj od doniranja. Volk sit in koza cela, torej :).

0 komentarjev

Test: Thermaltake Storm Fan (TT 6025 CAP)

Overclockedcafe - Nekaj dni nazaj sem objavil novico o TT dodatnem ventilatorju, ki se ga lahko enostavno namesti in uporabi na vseh Orbih. No danes se je na Overclockercafe.com pojavil test le tega. TT ga je imenoval Storm Fan in deluje pri 7000 rpm. Je pa enak ventilator, kot se ga uporablja na Dragon Orbih. Za test so izbrali TT Mini Copper Orb. Seveda so odstranili originalen ventilator, saj je Storm Fan mišljen kot nadomestek le temu. Kakšna pa je njegova učinkovitost? Moram reči, da so dobil z njim približno za tri stopinje boljše rezultate (kot z originalnim ventilatorjem). Jaz se tukaj sprašujem, ali je Storm Fan vreden dodatnega denarja, ki ga bomo morali dati zanj? Test pa dobite tukaj: TEST

0 komentarjev

Ultra zanimiva modifikacija

Slo-Tech - Še ena zanimiva novica od Gpodoba. Tokrat gre za nekoga, ki je svoj Mini Copper Orb spremenil v vodni hladilnik. Ne dvomim, da je zadeva prišla na misel marsikaterem lastniku AMDjevih procesorjev, toda izpeljava tega tipa je res vredna ogleda. Skozi bakreno jedro Orba je enostavno izvrtal en kanalček ter skozi napeljal vodo. Glede na to, da nikjer ni nikakršnih prej/potem meritev temperature, ne morem sklepati, ali je zadeva uspešna ali ne. Toda zanimiva vsekakor je .

1 komentar

Novi Thermaltake

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil slikico novega Thermaltakovega hladilnika, ki naj bi nasledil Mini Copper Orba. Zaenkrat o zadevici ni veliko znanega, tako da lahko le ugibamo. Design je zelo podoben Agilentovem ArctiCoolerju, torej precej majhna rebra in velik ventilator. Lepo je vidno tudi bakreno podnožje, kaj več kot to pa bi zaenkrat bilo samo natolcevanje. Počakajmo še kakšen mesec in vse bo znano .

7 komentarjev

Učinkovitost Blue Orba

Overclockers Australia - Vse se je začelo, ko je neki avstralski overclocker zamenjal matično ploščo za Asusovo A7V133. Odločil se je za namestitev Blue Orba na Northbirdge, da bi izboljšal hlajenje. Prvi šok je doživel, ko je odstranil originalni hladilnik, ker pod njem ni bilo termalne paste ("Shame" on you, ASUS!). Potem človek jezno vzame termalno pasto in namesti Blue Orba. Ko poskuša namestiti WinME se mu računalnik sesuje. Z Windowsi 98 je bilo malo bolje, a je po dveh dnevih ponovnih zagonov obupal in se odločil, da bo matično ploščo odnesel nazaj, ker je očitno pokvarjena. Vse pa mu je bilo jasno, ko je odstranil Blue Orba, saj je bil ta po robovih spraskan. Zato se je odpravil po brusni papir in pobrusil Blue Orba in moram vam reči, da je ta hladilnik ZELO konkaven (upognjen navznoter). Začuda je po tej modifikaciji vse delovalo (Shame on you, Thermaltake!). Iz tega članka se lahko naučimo, da termalna pasti niti ni tako pomembna, kot pa direkten stik hladilnika s čipom, saj je z originalnim...

10 komentarjev

Mini Copper orb

hardCOREware - Ja, Thermaltake ni izdal le mini verzije Super orba, temveč tudi mini verzijo Copper orba. Tudi ta je, enako kot večji mini bratec, ožji od svojega izvirnikia Chrome orba. Namenjen je AMDjevim procesorjem do frekvence 1.5 GHz. Izboljšali so pritrdilni mehanizem, tako da je namestitev s pomočjo ploščatega izvijača otročje lahka. Hladilnik je zgrajen iz dveh delov. Prvi je bakren in je na nek način izmenjevalna površina med procesorjem in aluminijem. Razlog za uporabo bakra je boljša notranja toplotna prevodnost ter boljše prehajanje toplote iz procesorja na baker kot na aluminij. Del bakra, ki se vidi, če odstranite ventilator, je podoben Copper hedgehodu. Drug del hladilnika pa je narejen iz aluminija in oddaja toploto zraku. Hladilnik se obnese bolje kot Mini Super Orb, a malo slabše kot Volcano II. Mini Copper orb je sicer tišji od Mini Super orba, a glasnejši od Volcano II hladilnika. Na žalost je tu še en dejavnik in to je cena, ki bo najverjetneje govorila v prid Volcano II...

0 komentarjev

Novi Thermaltakovi hladilniki

Thermaltake - Za Thermaltake bi res lahko rekli, da nikoli ne počiva. Po VolcanoII hladilnikih, ki so navdušili overclockerje, sedaj pripravljajo nove izdelke. Definitivno zelo zanimiv je Chrome Orb z bakreno stično površino.: Mini Copper Orb. Moram priznati, da je to bila kar nekako logična razvojna pot in vprašam se lahko, zakaj za kaj takega niso poskrbeli že prej.
Drugi izdelek je komercialna različica Mini Blue Orba, ki smo ga doslej lahko videli le na Herculesovih grafičnih karticah. Za razliko od dosedanjih Blue Orbov ta malček ne zaseda niti ene PCI reže. Vprašanje je samo, kakšne so njegove hladilne sposobnosti .

0 komentarjev

Blue Orbi na prihodnjih Herculesovih grafikuljah

Insane Hardware - Čeprav Insane Hardware ni ravno znan po verodostojnosti podatkov ki jih razpošiljajo naokoli jim bomo glede te zadeve kar verjeli. Izvedeli so namreč, da sta Hercules in Thermaltake sklenila posebno pogodbo, po kateri bodo prihodnje Herculesove grafikulje (točneje, NV20) uporabljale posebno verzijo Blue Orba. Navadni Blue Orb je visok 25mm in tako blokira sosednjo PCI režo, toda posebna Hercules različica bo velika le 13mm.
V isti novici Insane Hardware omenja tudi informacijo, da bo Nvidia predstavila svoj novi čip na IDFju (Intel Developer Forum) 27. februarja. To se kar ujema s podatkom, da se bo masovna dobava Herculesovih...

8 komentarjev

Heat pipe, drugič

Bench Test - Hehe, tip na Benchtest pa res ne počiva. Po prvem projektu, v katerem se je ukvarjal s heatpipe tehnologijo, lahko tukaj dobite njegov drugi poizkus v tej smeri, ki se je izkazal veliko bolje. Hm, me kar ima, da bi se še sam lotil česa takega - njegov cilj je namreč narediti računalnik, ki ne bo potreboval ventilatorjev. Slin!

0 komentarjev