»

Magnatune

OSNews - Magnatune je neke vrste novodobni založnik glasbe. Odločili so se, da bodo RIAA in potrošnikom pokazali, kako zgleda sodoben model distribucije glasbe preko interneta. Sami pravijo, da niso zlobni.

Njihov model ponujanja glasbe temelji na tem, da si iz njihove strani vsakdo lahko brezplačno povleče glasbene datoteke v 128kbps MP3 kvaliteti. Polne verzije, brez DRM-ja. Če pa želi kdo imeti pesem v boljši kvaliteti in/ali drugi obliki zapisa pa mora zato plačati. Cena? Ne boste verjeli, lahko jo določite sami. Megatunes si deli zaslužek z glasbeniki na polovico.

Od glasbene industrije, kot smo jo poznali do sedaj, pa se razlikujejo predvsem po tem, da ne sklepajo pogodb z glasbeniki ki izvajajo neko specifično zvrst glasbe, ampak se trudijo za čimvečjo raznolikost in kreativnost.

Kaj bo iz tega nastalo bomo pa še videli.

40 komentarjev

Linux audio meet me

Slo-Tech - Vsako drugo sredo v mesecu v Kiberpipi pripravljamo srečanja uporabnikov in/ali razvijalcev avdio vragolijskega softwara pod Linuxom. Drugo srečanje bo to sredo, 10. novembra, ob 20.00!

LAMM - LinuxAudioMeetMe so mesečna srečanja precej odprte oblike, včasih skoraj mini-konference s kakšnim tujim gostom, večinoma pa napol delavnica napol izmenjava novih dognanj, pol-izdelkov ali genialnih zamisli. LAMM-i so namenjeni vsem entuzistom, tako začetnikom kot specialistom za zvok, glasbo in multimedijo na linux platformi. Po eni strani nas zanima kako na najbolj preprost način priti do izdelanega komada, ki bo imel šanse na videospotnicah, in hkrati, ter nič manj, če celo ne več, samoizdelana okolja, uporabniški-producentski vmesniki in premoščanje med različnimi multimedijskimi kreativnimi področji. Na LAMM-u ni obiskovalcev, le-ti po defaultu postanejo sodelavci. Raziščimo skupaj!

2 komentarja

LinuxAudioMeetMe

Kiberpipa - Mesečna srečanja precej odprte oblike, namenjena vsem entuziastom, tako začetnikom kot specialistom za zvok, glasbo in multimedio na Linux-platformi, pod taktirko Luke Prinčiča.

Na prvem, oktoberskem, LAMM-u si bomo ogledali možnosti za glasbenika v Linuxu, kratek pregled prostega programja in distribucij, namenjenih delu na zvokovnem področju, ter slišali poročilo (in videli fotke) z mednarodne konference Pure Data, ki poteka v Grazu konec septembra.

Raziščimo skupaj! Kiberpipa: 13.10. ob 19:00.

0 komentarjev

Predavanje o intelektualni lastnini

Slo-Tech - ODPRTA KODA - ODPRTA DRUŽBA - ODPRTA EVROPA
(Intelektualna lastnina, copyleft in prosto programje)

Vabimo vas na predavanje o vprašanjih intelektualne lastnine, copylefta in prostega programja, ki bo v sredo, 9.6. 2004, ob 18.00, v prostorih rektorata Univerze v Mariboru, v predavalnici 2.

Predaval bo Andraž Tori, član kolektiva Kiberpipa.
Na predavanju bo razčlenil intelektualno 'lastnino', ter prikazal oblike njenega laščenja in ščitenja. Prikazal bo zgodovinski in praktičen pogled na razmerje med družbo in ustvarjalcem ter izumiteljem. Trenutno problematiko intelektualne 'lastnine' bo narisal v kontekstu informacijske družbe in programske opreme, predvsem znotraj Evropske Zveze.

"Si intelektualno lastnino resnično lahko lasti le en človek, eno podjetje? Je primerjava z materialno lastnino res samoumevna?”

2 komentarja

Cinelerra dobila nagrado

Kiberpipa - Program za video montažo Cinelerra je prejel nagrado Making the Cut na enem najbolj znanih sejmov s področja ustvarjanja gibljivih slik - NAB.


Glede na to, da Kiberpipa že leto dni tvorno sodeluje pri nastajanju tega programskega paketa, smo tudi sami zelo ponosni. No, seveda pa si večino zaslug lasti Cinelerrin ustanovni avtor Adam Williams. Vsekakor pa je nagrada dobra vspodbuda za nadaljne delo. Tako lahko letos pričakujete še hitrejše in še bolj razhroščene različice Cinelerre. Poleg tega pa pripravljamo tudi prevod uporabniškega priročnika v slovenščino in jeseni novo delavnico uporabe programa!

3 komentarji

Linux in glasba - Odprti ritmi

Slo-Tech -

V ponedeljek, 25., in torek, 24. novembra 2003, se bodo odvijale delavnice, predstavitve in zvočni dogodki na temo prostega programja in elektronske glasbe.

Dvodnevni dogodek Open Beats/Odprti ritmi predstavlja intermedijske projekte, ki sodobno tehnologijo in medmrežje uporabljajo kot odprt sistem. Izhodiščna tema dogodka je prosto programje, znano pod pojmom 'free software' ali 'open source'. Ker teoretsko in praktično ozadje prostega programja ni omejeno samo na svet računalništva, dogodek med drugim prikazuje različna razumevanja avtorstva, lastnine in svobode na splošno.

  • 25. 11. 2003 - prezentacije in zvočni dogodek v Bežigrajski galeriji II, Vodovodna 3, Ljubljana

2 komentarja

Napihljivi zvočniki?

Overclockers Australia - Sicer nisem povsem prepričan, ali gre za šalo ali za popolnoma funkcionalen izdelek, ampak ta stran trdi, da imajo na zalogi posebne zvočnike, ki jih vzamemo iz škatle, napihnemo (!!![8-O]), vključimo in že lahko uživamo ob zvokih glasbe ali eksplozijah iz akcijskih iger. Skratka, pojdite na prej omenjeno stran in sami presodite, če je vse skupaj resnično.

6 komentarjev