»

MSN in Firefox

Slo-Tech - Microsoft je za namene promoviranja svojega iskalnika MSN, ki je del njegovega spletnega portala, naredil nekaj zaslonskih slik. Slike je poslal agenciji Asociated Press, na eni pa je mogoče opaziti, da je uporabil brskalnik FireFox: Kot poroča časopis NRG Maariv pa Microsoft to zanika, čeprav se na sliki na naslovni vrstici razločno vidi napis 'Mozilla Firefox', jasno pa so opazni tudi značilni Firefoxovi gumbi.

Zanimivo pa je tudi da je FireFox-ova a vrstica za iskanje nastavljena na ... Google.

44 komentarjev

AOL razvija nov brskalnik

Mozillazine - Medtem ko se Google in Yahoo! odločata ali bi svoje dodatke za brskalnik ponudila tudi za Firefox in ko slednji vztrajno pridobiva nove uporabnike, se je AOL odločil razviti svoj brskalnik, temelječ na Internet Explorerju. Znal bo zavračati neželena okna, imel bo zavihke, prinaša pa tudi inovacijo - ob premiku miške čez gumb Nazaj ali Naprej se bo prikazal predogled in kratek opis spletne strani. Slike različice beta!

Da, AOL. Lastnik Netscapa.

35 komentarjev

Popravki za IE od sedaj samo za Windows XP

Slashdot - Microsoft se je odločil, da bo od danes naprej izdajal varnostne popravke samo za Internet Explorer za Windows XP in novejše sisteme. Tako je skoraj 200 milijonov uporabnikov, ali 49.2 odstotka, ostalo brez kakršnih koli varnostnih izboljšav za svoje Windows 2000, ME, 98 in 95, slednje pa je vse prej kot v skladu z Microsoftovimi obljubami o varnosti. Microsoft svojo odločitev utemeljuje z odgovorom, da je logično, da so najnovejše različice najbolj varne, obenem pa je zanikal, da izkorišča trenutno varnostno situacijo za monopoliziranje trga.

A če na situacijo pogledamo še iz druge luči - morda bo pa to pomenilo dodatnih 200 milijonov uporabnikov za alternativne brskalnike in večjo konkurenco za Microsoft. Sicer vam pa tudi ostane 'poceni' nadgradnja tako programske kot tudi s tem povezane strojne plati vašega računalnika.

29 komentarjev

Microsoft se je izkazal

Google News - Odkrita je bila nova varnostna luknja v operacijskih sistemih Windows XP in Windows Server 2003, ki jo je moč izkoristiti pri razčlenjevanju slik priljubljene vrste JPEG. Tako lahko do okužbe pride že pri pregledovanju slik z Internet Explorerjem, medtem ko Firefox, Netscape, Mozilla, Opera in drugi brskalniki teh težav ne dovoljujejo.

K sreči pa - sreča v nesreči.

Microsoft je namreč pokazal vso zavzetost in že ponudil rešitev za napako. Omeniti velja, da je prizadetih ogromno Microsoftovih aplikacij, če pa že imate Service Pack 2, ste varni! Mnogi poročajo ...

Le tako naprej, Redmond!

35 komentarjev

Microsoft podarja CD-je s SP2 za Windows XP

Microsoft - Servisni paket številka 2 smo pred nekaj tedni končno dočakali in mnogi so si ga že namestili. A še vedno obstaja veliko število ljudi, ki si dolpotega zaradi počasne povezave ne moremo privoščiti. MS je pomislil tudi na te, kajti CD s SP2 je možno naročiti - zastonj! Hvalevredna poteza, ni kaj. CD lahko naroči prav vsak, tudi uporabniki piratskih kopij Windows XP. Težava je le v tem, da bodo CD-ji na voljo šele konec septembra.

Ah, ti počasni Microsoft, ti!

46 komentarjev

Prvi virus za 64-bitni Windows

Slashdot - Pisci virusov so vedno vsaj korak pred izdelovalci operacijskih sistemov, razvijalci protivirusne zaščite in računalniškimi administratorji. Včeraj je tako Symantec odkril prvi virus za 64-bitno različico operacijskega sistema Windows. Poimenovali so ga W64.Shruggle. Deluje kot testni virus, ki očitno samo preskuša odzive in varnostne mehanizme 64-bitne arhitekture in se ne širi hitro. Seveda do pretirane razširitve ne more priti, preden Microsoft ne izda uradne različice sistema. Na 32-bitnih različicah Windows virus ne deluje, zato je tako rekoč "napisan za prihodnost".

8 komentarjev

Linki ponovno dovoljeni za IE uporabnike

Slashdot - Z današnjim dnem ste lahko uporabniki Microsoftovega Internet Explorerja ponovno pomirjeni. Microsoft je po samo 53 dneh od objave varnostne luknje, ki omogoča ponarejanje spletnega naslova, objavil Varnostno posodobitev 832894. Novica je izredno dobrodošla po tem, ko smo pred dnevi poročali o Microsoftovem priporočilu, da naj uporabniki vnašajo spletne naslove in ne klikajo na spletne povezave. Hiter pregled popravka nam pove, da so popravili še vrsto drugih varnostnih napak, ki omogočajo krajo podatkov ter napako v DHTML dogodkih, ki je omogočila, da se je ZlobnaKoda™ lahko predstavila kot neškodljivi pdf dokument.

Za konec pa še največja novost. Po novem več naslovi oblike http[s]://uporabnik:[geslo]@stran/vsebina ne delujejo več. Zadevo je sicer mogoče vklopiti s posegom v register vendar smo se že dodobra navadili na to obliko. Če spletnim mojstrom lahko svetujejo uporabo piškotkov pa si bo marsikateri uporabnik vseeno želel, da bi Internet Explorer privzeto podpiral RFC...

28 komentarjev

Kljukasti križ

Hm, je Microsoft res iskren?

PC Linux Online - Poznali so ga že v Mezopotamiji, Indiji ter stari Ameriki in Skandinaviji, močno pa se je razširil v budizmu, saj so z njim označevali stopala in odtis stopala Sidarta Gautame, pozneje in danes znanega pod imenom Buda. Svetovno prepoznavnost pa mu je omogočil krvoločni nemški diktator Adolf Hitler, ki je kljukasti križ izbral za simbol svoje nacionalistične oz. nacistične stranke.

Pred kratkim je na sceno stopil seveda še Microsoft, ki ni zadovoljen z dejstvom, da ni storil še ničesar za uveljavljanje in širitev omenjenega znamenja. Tako so novemu pisarniškmu paketu Office 2003 priložili pisavo Bookshelf Symbol 7, ki vsebuje dva kljukasta križa. V Redmondu sicer vztrajno...

20 komentarjev