»

Doom 3 za Linux

Slashdot - Za tistih nekaj "igračkarjev", ki za svoje vsakdanje delo in igranje iger uporabljajo Linux, prihaja vesela novica. Kljub temu, da se Doom 3 še ni dododbra utaboril na policah trgovin, pa se je že pojavil vodič, s pomočjo katerega ga lahko igrate tudi na Linux distribucijah. Za uspešno poganjanje boste potebovali Wine X, avtor je uporabil CVS različico, ter seveda samo igro. Po nekaj malega prenašanja in zaganjanja pravih datotek, bi se vam naj prikazal uvodni zaslon. Velja pa manjše opozorilo: ID Software je že začel s preizkušanjem uradne Linux verzije, zatorej izvajajte ta poseg samo, če resnično ne morete potrpeti meseca ali dveh.

18 komentarjev

Doom 3 vodič

vir: HardOCP
HardOCP - id Software in Hard|OCP so združili moči in spisali obsežen vodič o igri, ki je bržkone ena najbolj pričakovanih že nekaj let -- Doom 3. Da pa članek ne bi bil preobsežen so se omejili le na strojno opremo in so vam poskuašli približno predstaviti zahteve dotične igre še preden izide, da boste lahko imeli predstavo ali Vaša trenutna strojna oprema zadošča zahtevam tretje inačice Dooma. Pri id Software so gotovo naredili pohvale vredno potezo z optimizacijami, saj boste lahko na dve leti ali še malenkost več starih računalih s kolikor toliko spodobno grafikuljo, mirne duše igrali to grafično čudo.

54 komentarjev

Nič več "When it's done"

Tom's Hardware - Na vprašanje: "Kdaj bo izšel Doom 3?" so pri id Software še pred kratkim odgovarjali z že izrabljeno frazo: "Ko bo končan.". Sedaj so se stvari končno spremenile. Po prvih špekulacijah o izidu v letu 2001, neskončnih prestavljenih datumih, lažnih informacijah in obilu pričakovanja imamo končno uradno najavljen izid. Datuma, ko bi Doom 3 naj ugledal trgovine polic, sta glede na spletni trgovini CompUSA in Game Stop 1. in 3. avgust. Tega id ni uradno potrdil, povedali pa so, da bo igra zagotovo izšla še to poletje. Celotno novico preberite na THGju.

37 komentarjev

Grafika, tokrat vgrajena

vir: Google
Short-Media - Grafične kartice danes po večini najdemo pritrjene v AGP vodilu, le redko pa se te nahajajo že intergrirane na matične plošče. Največja slabost je pomnilnik, saj si mora grafična kartica le-tega sposoditi pri sistemskemu, kar se ponavadi pozna pri hitrosti. Drugi plus pa je cena, saj je ta ponavadi nižja od konkurenčnih eksternih kartic. Ati Radeon 9100 IGP je vgrajen v severni most matične plošče in deluje preko vodila AGP 3.0. Prilasti si do 128 MB pomnilnika, katerega prepustnost je 6,4 GB/sekundo, medtem ko jedro deluje pri 300 MHz. Uvrstimo jo lahko v kategorijo Gf FX 5200, ki je dosegla podobne rezultate kot intergriran konkurent.

1 komentar

MobilePro 200E

vir: Nec
Nec - Ročni računalniki z operacijskim sistemom PocketPC so večinoma še vedno sorazmeroma velike naprave, še posebaj če jih hočemo spraviti v žep. Pri MobilePro 200E pa je drugače -- zaslon je 3,5-palčni, z ločljivostjo 240 × 320 pik in osvetljen od zadaj. Pri polni osvetlitvi je sicer vseeno malenkost temnejši od tistega pri HP iPaqu ali Dellovem Aximu, je pa precej izboljšan v primerjavi s prejšnjim modelom, NECovim E300. Ohišje je presenetljivo majhno, velik je namreč le 122 × 76 × 11 mm in tehta manj kot 130 gramov. V notranjosti pa kljub majhnosti skriva zelo zmogljivo zasnovo, saj je...

1 komentar