»

Med prijavami na natečaj za najboljše odprtokodne projekte izstopala društvo Lugos in Intelicom

Ministrstvo za informacijsko družbo RS - MID je konec maja letos že drugič zapored objavil natečaj za najboljše odprtokodne projekte.

Danes je na svojih spletnih straneh objavil rezultate natečaja. Prvo in drugo mesto je pripadlo društvu Lugos, tretje pa podjetju Intelicom. Zmagal je projekt ibuild, okolje za samodejno grajenje živih CD-jev (med drugim se uporablja tudi za ustvarjanje Slo-Tech linuxa), drugi je projekt slovenjenja Mozille in tretji IndySSL. Čestitke!

Dodati velja še to, da so med ekipama na prvih dveh mestih zelo aktivno sodelovali Slo-Techovci.

14 komentarjev

Verisign odgovarja na vprašanje MID o spletnih goljufijah

Finance - Kot smo poročali in se pogovarjali, je Slovenija po meritvah Verisigna na četrtem mestu lestvice držav z največjim deležem tvegnanih spletnih transakcij. Menda je teh pri nas kar 92 odstotkov, kar je vzbudilo začudenje slovenske javnosti in pristojnega ministrstva. Slednje je tako od avtorja statistike večkrat zahtevalo pojasnilo o virih za takšen rezultat. In tokrat so čez lužo le uspeli spisati odgovor, nadvse redkobeseden in neoprijemljiv. Očitno so takšni tudi njihovi viri. Klik!

Se bo torej Verisign opravičil Sloveniji?

Na novico nas je opozoril ToniT.

28 komentarjev

MID vabi na e-klepet: Internet – iluzija varnosti in zasebnosti?

Ministrstvo za informacijsko družbo RS - Ministrstvo za informacijsko družbo vabi na spletni klepet na temo "Internet – iluzija varnosti in zasebnosti?". Govora bo predvsem o virusih, nezaželeni elektronski pošti (spamu), žaljivih vsebinah na spletnih straneh in možnosti vpogleda v vašoi zasebno e-pošto s strani tretjih oseb. Med udeleženci klepeta bodo tudi:
  • dr. Pavel Gantar, minister za informacijsko družbo,
  • dr. József Györkös, državni sekretar MID,
  • Jože Bogataj, glavni republiški inšpektor za varstvo osebnih podatkov,
  • Gorazd Božič, vodja SI-CERT,
  • Matej Kovačič, avtor knjige Zasebnost na internetu,
  • dr. Miroslav Kranjc, državni podsekretar, vodja Sektorja za tehnološke naloge MID,
  • Klemen Tičar, pravnik, MID.
Klepet bo v torek, 17. februarja 2004, ob 20. uri. Prijavite se preko strežnika irc.gov.si, skozi vrata 6667, na kanal #MID.

Na novico nas je opozoril Matthai.

11 komentarjev

MID Objavil razpis za razvijalce odprtokodne programske opreme

Ministrstvo za informacijsko družbo RS - Objavljen je četrti razpis MID-a za sofinanciranje projektov razvoja, lokalizacije in razširjanja programske opreme, temelječe na odprti kodi. Na razpis se lahko prijavijo le ponudniki ali skupine ponudnikov, ki se združujejo v pravno organizacijsko obliko društva ali zavoda (neprofitne organizacije ali združenja). Prijavitelji so lahko le pravne osebe registrirane v Republiki Sloveniji. Na voljo je 15 milijonov SIT, kar je največ doslej. Rok za prijave je 23.02.2004.

1 komentar

Mednarodne nagrade za odprtokodne projekte

Slo-Tech - Na opensource.org je objavljen mednarodni natečaj za najboljše odprtokodne projekte. Nagrade so, verjeli ali ne, nekoliko skromnejše kot v Sloveniji, so pa vsekakor zelo odmevne, tako da jih nekateri, naprimer velecenjeni Slashdot, primerjajo celo z Nobelovimi nagradami.

Več o lanskih nagradah v Sloveniji najdete na straneh MID-a. Aja, pa še to: Natečaj MID-a bo letos, seveda, ponovljen :)

3 komentarji

Pingo prvi, Slo-Tech GNU/Linux drugi in OpenOffice.org 1.1 tretji

Ministrstvo za informacijsko družbo RS - Ministrstvo za informacijsko družbo je danes obvestilo, da je dr. Pavel Gantar, minister MID podpisal obvestila za najboljše na natečaj prijavljene projekte. Natečaj z naslovom "Za izdelavo aplikacij (informacijskih rešitev) temelječih na odprti kodi NOK 2003-1 (Ur.l. RS št. 91/03 z dne 19.09.2003)" se je prijavilo 15 projektov, med katerimi je tudi Slo-Techov GNU/Linux. Namen projekta je bil vzpodbuda in promocija kvalitetnih, lokaliziranih in uporabnih aplikacij (informacijskih rešitev), temelječih na odprti kodi in propagiranje rabe le-teh. Skupni znesek nagrad je znašal pet milijonov tolarjev. Nagrade so se podelile v naslednjem vrstnem redu:

62 komentarjev