»

Amazon presegel 10 milijard dolarjev prihodka

Nadvse uspešen Kindle 3 - a kakšen je uspeh točno?

vir: TechCrunch
TechCrunch - Amazon je v zadnjem četrtletju lanskega leta zabeležil rekordne prihodke, ki so prvič v zgodovini podjetja presegli 10 milijard ameriških dolarjev. Znašali so kar 12,95 milijarde dolarjev, 36 % več od zadnjega četrtletja leta 2009 (9,52 milijarde dolarjev), kar pa je bilo celo pod pričakovanji finančnih analitikov. Čisti dobiček je za konec lanskega leta znašal 416 milijonov dolarjev, 8 % več od zadnjega četrtletja leta 2009 (384 milijone dolarjev). Vseeno najpomembnejši podatek Amazonovega finančnega poročila za zadnje četrtletje lanskega leta niso odlični finančni rezultati, temveč številke, ki so povezane z njihovim e-bralnikom Kindle.

Še vedno ni jasna točna številka prodanih primerkov, čeprav je izvršni direktor Amazona Jeff Bezos...

3 komentarji

Peticija za gonilnike ATI-jevih garfikulj

Slo-Tech - ATI ima veliko ljubiteljev, vendar je med njimi le malo uporabnikov prostega in brezplačnega operacijskega sistema. Za razliko od velikega konkurenta se je ATI odločil, da za Linux ne ponudi enakovrednih gonilnikov za svoje izdelke, pa še te so se namenili izdelati le za izbrane modele. Jeza uporabnikov Linuxa in imetnikov kanadskih kartic je narasla do te meje, da so vložili peticijo za gonilnike ATI-jevih kartic za Linux. Število podpisnikov je že močno preseglo 10 tisoč.

Kdo ve, morda pa tudi ATI misli, da Linux ne obstaja.

45 komentarjev

ATi odgovarja

PC Linux Online - ATi Technologies, Inc. je izdelovalec prvovrstnih grafičnih procesorjev in kartic, vendar je med linuksaši manj priljubljen kot veliki rival. Problem je seveda v gonilnikih. Na HardForumu so Terryju Makedonu zastavili nekaj vprašanj na to temo. Če vas zanima, zakaj ATI daje prednost določenim distribucijam, zakaj ne izdaja gonilnikov pogosteje in zakaj ne izda specifikacij, da bi gonilnike lahko izdelali drugi, boste veseli odgovorov.

Zakaj pa nihče ni vprašal, kako je s podporo starejšim karticam.

45 komentarjev

Superračunalnik z več kot 10 000 procesorji

Linux World - NASA (The National Aeronautics and Space Administration) je dala zeleno luč za izgradnjo največjega superračunalnika, zasnovanega na računalnikih Altix podjetja Silicon Graphics (SGI), ki imajo po 512 procesorjev. Gruča dvajsetih računalnikov s skupno 10 240 procesorji bo služila oddelku Advanced Supercomputing Facility v Nasinem raziskovalnem centru v Moffett Fieldu v Californiji. Računalnik bo poganjal operacijski sistem Linux. Podrobnosti, mnenje Billa Thigpena, ki bo vodil projekt, in Linusa Torvaldsa, ki ga ni potrebno posebej predstavljati, najdete tukaj.

Na novico nas je opozoril stran na .

11 komentarjev

ATI prevzema PCI-Express

HardOCP - Grafični gigant ATI, je pred dnevi najavil PCI-Express vodilo za svoje najnovejše grafične čipe serije X. Tako naj bi modeli X800, X600 in X300 dobili novo vodilo, ki ima kontroler vgrajen v sam VPU, za razliko od NVidie, ki je zadevo rešila z mostičem med AGP GPUjem in PCI-Express vodilom. Razlik v samih specifikacijah čipa ni ( še vedno bo vseboval 160 milijonov tranzistorjev, frekvenco procesorja 500Mhz in rama GDDR3 1GHz, vse skupaj pa je narejeno v 0.13 mikronski tehnologiji) , razen samega imena čipa, ki pa ne pomeni ničesar drugega, kakor podpora novemu vodilu.


Tudi na mobilnem trgu ATI ni počival in je predstavil mobilno različico PCI-Express vodila za Radeon X600 mobile, ter...

5 komentarjev

X800 Pro in Gigabyte? Ne, hvala!

3D Chipset - Na 3DChipset poročajo o čudnem obnašanju sistema sestavljenega iz kombinacije Athlon 64 Gigabyte matične plošče in novega ATI Radeona X800 Pro. V bistvu gre za dva modela plošč in sicer za GA-K8VNXP in GA-K8N Pro ter Sapphireovim Radeonom. Težave, ki se pojavljajo so precej resne, saj se računalo spontano sesuje po eni ure igranja iger, računalo zmrzne, če po 3D aplikaciji poženemo novo 3D aplikacijo, pojavlja se večja količina artefaktov in na splošna nestabilnost sistema. Na forumih PenStar Systems so baje s pomočjo ATI-jevega strokovnjaka že našli rešitev a grenak priokus ostaja. Če pravkar nakupujete predlagam, da se ozrete za kakšno drugo matično ploščo ali morda razmislite o kakšni drugi grafični kartici.

18 komentarjev

Se Kylix poslavlja?

Slashdot - Borlandovo razvojno okolje Delphi verjetno poznate skoraj vsi razvijalci programske opreme, nekaj pa smo že govorili tudi o Kylixu, Borlandovi različici Delphija za Linux, ki govori tudi jezik C++. Vendar že precej dolgo ne, kar samo še dodatno potrjuje govorice, da je razvoj Kylixa zamrl, oz. je Borland morda celo opustil projekt. Več o tem poroča LinuxWorld, kjer namigujejo, da želi Borland opustiti Kylix z namenom, da bi stranke, menda zaradi njihovih lastnih interesov, preusmeril na C++ Builder.

7 komentarjev

ATi ne bo prenehal z izdelovanjem lastnih kartic

X-Bit Labs - Včeraj smo poročali o internetnih špekulacijah, da naj bi se bil ATi odločil, da bo prenehal izdelovati in prodajati grafične kartice pod lastno blagovno znamko (torej Built by ATi kartice). Danes smo izvedeli, da so bile včerajšnje napovedi preuranjene. ATi je danes v svoji izjavi uradno zagotovil, da bo nadaljeval z izdelavo in prodajo vseh svojih grafičnih kartic, ki pa bodo namenjene zlasti Severni Ameriki, medtem ko bodo področje Evrope, Azije in Pacifiško skupino držav pokrivali doslej uveljavljeni distributerji. Klik!

7 komentarjev