»

Beatli 'večji' od Jezusa

TG Daily - Pred približno 40 leti je v intervjuju za londonski Evening Standard John Lennon, kitarist in pevec dobro znane skupine The Beatles, povedal, da meni, da so Beatli bolj popularni od Jezusa, saj naj bi bilo v tistem času krščanstvo v zatonu. Izjava je sprožila obilico neodobravanja povsod po svetu, nekateri verniki pa so celo kupovali plošče Beatlov samo zato, da so jih lahko zažgali.

Odgovor na vprašanje, kdo je res bolj popularen, je dal Google s svojo statistiko iskanja. Do pred kratkim je na najpopularnejšem brskalniku več ljudi iskalo Jezusa, kot pa Beatle, a se je to spremenilo. Pred štirimi tedni se je tehtnica prevesila v prid popularne rokovske skupine, a se v tem skriva zanka. Število iskanj je poskočilo zaradi izdaje digitalno obdelane diskografije njihovih albumov ter verjetno nekoliko tudi zaradi izida igre The Beatles: Rock Band.

Iskalniki ne lažejo.

22 komentarjev

Ko dva GPU-ja nista dovolj

Asus EAH3850 Trinity

Slo-Tech - Asus je izdelal grafično kartico EAH3850 Trinity, ki ima nameščene tri mobilne GPU-je RV670. Vsak izmed njih ima na voljo lasten 256-bitni pomnilnik, za hlajenje 55-nanometrskih jeder pa skrbijo posebna aluminijasta rebra skupaj z bakrenimi toplotnimi cevmi in posebnim vodnim hlajenjem.

Frekvence jeder in pomnilnika ter cena grafične kartice zaenkrat niso znani, prav tako se ne ve, kdaj naj bi uradno zagledala luč sveta.

Več v izvorni novici na TechConnect Magazine.

25 komentarjev

Koolance ERM-3K4U5

Koolance ERM-3K4U5

Slo-Tech - V zadnjem času se pojavlja vedno več novic o domnevno veliki porabi prihajajočih računalniških komponent, kar pomeni tudi potrebo po učinkovitem hlajenju omenjenih komponent. Koolance je predstavil zanimivo rešitev za tiste, ki bi radi svoje mlinčke kar se da tiho in učinkovito ohladili.



Sistem vodnega hlajenja ERM-3K4U5 vsebuje namreč kar pet vodnih črpalk, s pretokom več kot šest litrov na minuto, tako lahko odvede kar 3000 W toplote. Za hlajenje radiatorja skrbi kar šest dvanajst centimetrskih ventilatorjev, hitrost katerih se samodejno upravlja, odvisno od temperature vode v rezervoarju, oziroma se upravlja ročno, z izbiro med desetimi različnimi nastavitvami....

8 komentarjev

Nov članek: Zakoniti nadzor v Sloveniji

Slo-Tech - Matej Kovačič se je v novem članku dotaknil problematike, ki bi jo moral poznati vsak državljan, ne samo bralec Slo-Techa ali podobnega računalniško-tehnološkega čtiva. Gre namreč za problem nadzora nad državljani, ki je po terorističnih napadih septembra 2001 postal dokaj vsakdanji in ponekod pretiran. V članku, ki je pred vami, pa vam predstavljamo nadzor nad državo, ki je na nek način omogočen vsakemu državljanu. Klik!

29 komentarjev

Nov članek: Jackalovi vodni bloki I.

Slo-Tech - Ker je s hlajenjem računalniških komponent križ, navijanje pa vso stvar samo še poslabša, je iskanje alternativnih rešitev hlajenja vedno bolj popularno. V zadnjem času vedno pogostejše postaja tudi vodno hlajenje. Jackal vas v prvem delu svojega članka Jackalovi vodni bloki seznani s teorijo, zakaj in kako se procesorji in ostale komponente grejejo in kako si poceni izdelati lasten sistem vodnega hlajenja.

20 komentarjev

Nov članek: Mozilla 1.4

Slo-Tech - Kaj je Mozilla? Po besedah avtorja članka gre za "najboljši brskalnik doslej", medtem ko to še zdaleč ni moto njegovega pisanja.

Kako uporabljat Mozillo? Akoravno tudi na to vprašanje ne odgovori popolnoma neposredno, pa Aleks Sinuhe Reinhardt v svojem članku o Mozilli 1.4 bralcu ponudi nemalo koristnih nasvetov za uporabo tega vse popularnejšega spletnega brskalnika: nastavitev, rokovanje, varnost, fićri, krancljanje ... Klik!

19 komentarjev

Testi vodnih črpalk

Overclockers.com - Na forumu je bilo kar nekaj pogovora in vprašanj glede črpalk za sisteme vodnega hlajenja, posebej o črpalkah Hydor. Te črpalke naj bi imele kakovost in moč Eheimovih črpalk po dosti nižjih cenah in še manjših dimenzij. Tukaj je nekaj testov omejnenih črpalk: Članki so malo starejšega datuma, a so vseeno poučne narave ter kakovostno čtivo za vse, ki si nameravate v bližnji prihodnosti v svoj računalnik namestiti vodno hlajenje.

0 komentarjev

Izdelajte si vodni blok

Mad Shrimps - Pri vodnem hlajenju je zagotovo najpomembnejši blok, saj je pretanek ali predebel blok lahko ovira celotnega sistema. Že narejeni bloki niso idealni, saj je proizvajalcem pomemben tudi proizvodni strošek. Če je v vas malo spretnosti in iznajdljivosti, pa si lahko tudi sami izdelate vodni blok. Priporočljivo je, da uporabite domišljijo, a vseeno je treba paziti na nekatere zakonitosti, saj z upočasnitvijo vode močno poslabšamo učinek hlajenja.

4 komentarji

Nov test!

Slo-Tech - Vodni bloki, po katerih je naš forumaš ter pisec člankov morphling1 znan že po celem svetu, so njegova strast. Kako iz procesorja iztisniti še tisti zadnji megaherc, kako optimizirati sistem vodnega hlajenja, kakšne črpalke uporabiti, kakšne cevi -- za taka vprašanja se obrača na njega. No, vsi, ki vam vodno hlajenje predstavlja neko naložbo, v katero se je vredno spraviti, ter tisti, ki vas enostavno zanima, kako se 6 različnih vodnih blokov obnese pod enakimi pogoji, kliknite sem. Morphling1 je namreč spisal vzporedni test šestih vodnih blokov -- od tega je kar pet njegovih. Branje obvezno.

5 komentarjev