»

Odkrita Microsoftova oglaševalska prikritost

Slashdot - V sklopu svoje oglaševalske kampanije je Microsoft ob bok Linuxu postavil Windows Server 2003 in zatrdil, da je slednji v kombinaciji s strežnikom cenejši od odprtokodnega tekmeca. In sicer desetkrat. Kmalu pa so na pristojno organizacijo Advertising Standards Authority začele prihajati številne pritožbe, da gre za tipičen primer zavajanja potrošnikov. Zakaj? Windows Server 2003 so ocenili skupaj s strežnikom z dvojnim procesorjem Xeon z 900 MHz, Linux pa v kombinaciji z IBM-ovim strežnikom največjega razreda, z900.

Po številskih oznakah sodeč strežnika delujeta dokaj podobna ...

17 komentarjev

Negativni odzivi na Windows XP Service Pack 2

Slashdot - Service Pack 2 za Windows XP smo dolgo pričakovali, saj je obljubljal pomembne izboljšave na področju varnosti in tudi zmogljivosti. Kljub temu pa ZDNET in BBC poročata o nepravilnostih, do katerih lahko pripelje namestitev paketa popravkov.

Spornih je kar 50 aplikacij, ki so v konfliktu z Microsoftovo novotarijo, do problemov pa lahko pride še z mnogimi drugimi. Zanimivo je, da so med izdelki Microsoftovi programi, Symantecova orodja za zaščito pred virusi, Macromedijine večpredstavne aplikacije, Unreal Tournament, Photoshop Elements in večina odjemalcev za omrežja "enak-z-enakim"; torej aplikacije, ki jih uporablja večina uporabnikov in bi jih Microsoft moral najprej preskusiti.

Microsoft za "kiks" med prvimi krivi zloglasni požarni zid, ki je v privzeti namestitvi vključen in naj bi onemogočal nekatere povezave, ki jih želi vzpostaviti vaš računalnik. Pri tem pa naj bi bil nekoliko preveč radikalen.

77 komentarjev

Le kaj Münchnu onemogoča prehod na Linux?

Slashdot - Najboljši argument za prehod na Linux je ponašanje s primeri, ko se velika množica uporabnikov odloči za spremembo. Ponavadi gre za podjetja, pred meseci pa je na ta način "zaslovel" tudi München, ki je sklenil vseh 13.000 računalnikov mestne uprave opremiti z Linuxom. Kljub temu, da jim je Microsoft ponujal različne ugodnosti, so se odločili za domači SuSE, ki je bil še precej ugodnejši.

Te dni pa se Bavarci soočajo z velikimi težavami, saj jih je stranka Zelenih opozorila na morebitne konflikte s programskimi patenti. V Evropi je namreč že sedaj podeljenih čez 30.000 patentov, ki so seveda popolnoma v nasprotju z obstoječo zakonodajo, spornih pa naj bi jih bilo vsaj 50. Tako je prehod na Linux začasno zamrznjen, dokler odgovorni ne proučijo morebitnih finančnih vplivov na reformo. Klik!

26 komentarjev

Ein Volk, ein Reich, ein Führer und viele Patente!

OSNews - Po besedah Billa Gatesa namerava njegovo podjetje iz Redmonda letos vložiti zahteve po vsaj 3000 (programskih) patentih, kar je silovit skok napram lanskemu letu, ko so jih vložili "le" dobrih 2000, par let nazaj pa "komaj" 1000. Kljub dominantnemu položaju na mnogih tržiščih Microsoft še vedno vidi dovolj prostora, kjer (še) ni prevladal, pa bi si to vseeno želel.

Jutri bo 214. obletnica izdaje pr(a)vega patenta v ZDA ...

21 komentarjev

Windows Server 2003 boljši od Linuxa

The inquirer - Postalo je znano, da je Microsoftov Windows Server 2003 znatno boljši od operacijskega sistema Linux. Tekmovalci, ki so se borili za prvo mesto na testu, so bili Windows Server 2003, Red Hat 8.0 in Red Hat Advanced Server 2.1. Test je bil opravljen na 8-procesorskem HP Proliant DL760 Xeon sistemu s 4 GB RAM, izpeljan pa s pomočjo uporabe NetBench 7.02. Microsoftov izdelek je bil prepričljivo boljši (kar se tiče hitrosti, jasno), saj je bil v nekaterih testih tudi do dvakrat hitrešji od konkurenta. Opazna prednost Linuxa ostaja njegova cena, kar pa še ne pomeni, da ga lahko izključimo iz boja z Microsoftom. Klik!

25 komentarjev

Server 2003: Hitri in drzni

OSNews - Po dveh letih prelaganja roka izida in štirih zamenjavah imena je Microsoftu le uspelo izdati nov operacijski sistem za strežnike -- Server 2003. Na internetu in v računalniških revijah se že pojavljajo prvi preizkusi in ocene. Steven J. Vaughan-Nichols je za Practical-Tech napisal članek z naslovom Server 2003: Incompatible, Fast & Confusing (Server 2003: nezdružljiv, hiter in spravljajoč v zadrego). Kot že naslov nakaže, avtor precej dvomi v uspeh izdelka. Kljub temu da je hitrejši od prejšnjih različic in tudi od Linuxa, je za Server 2003 na voljo premalo programov. Očitno ga lahko pokoplje prav to, kar mnogi (neupravičeno) očitajo Linuxu. A kot vedno -- bili živeli pa videli. Klik!

1 komentar