»

Microsoft Access 2007 Runtime

Microsoft - Pred nekaj dnevi so na uradnem Access Team blogu objavili novico, da je ponovno na voljo Access Runtime paket za Access 2007. Microsoft je paket ponudil že konec junija letos, vendar so ga zaradi težav za nekaj časa umaknili in ga ni bilo mogoče prenesti. Skupaj z Access Runtime paketom je Microsoft ponudil tudi Access 2007 dodatek za razvijalce.

Access Developer Extensions in Access Runtime paket omogočata distribucijo samostojnih Access baz. To v praksi pomeni, da lahko razvijalec za končnega uporabnika izdela bazo podatkov v Accessu, slednji pa jo lahko povsem legalno uporablja na svojem računalniku brez posebne namestitve Accessa 2007 ali MS Office paketa.

Omenjena paketa sta bila na voljo že za prejšnje verzije Accessa in tokrat ne prinašata bistvenih novosti. Glavna novost pa je ta, da sta tokrat prvič na voljo zastonj in ju lahko prenesete na svoj računalnik iz zgornjih povezav.

13 komentarjev

Tech Ed 2006

Slo-Tech - Danes se je ob 1:00 po našem lokalnem času odvijal uvodni del Tech Ed-a, ki ga je Microsoft priredil v Bostonu. Izjemen dogodek, ki zajema predvsem najnovejše tehnologije, njihovo predstavitev in vizijo Microsofta na tem področju.

Po krajšem uvodu, ki ga je vodil Bob Mugli, je sledil Ray Ozzie, z govorom na temo revolucije, ki jo prinašajo t.i. SaaS (Software as a Service). V govor je bila zajeta krajša zgodovina večjih prebojev na področju IT-ja, sledila pa je vizija teh storitev, tako iz perspektive uporabnikov kot vzdrževalcev infrastrukture. Zanimivo, večkrat je bilo poudarjeno, da ljudi čakajo spremembe v načinu kako podjetja poslujejo, kot tudi novih zahtevah in izzivih tistih, ki vzdržujejo takšna okolja.

Sledila je predstavitev najnovejših orodji, med njimi so virtualizacija (Virtual Server 2005, System Center Virtual Machine Manager), varnost (ISA 2006, Vista, Forefront, Antigen), skupinsko delo (SharePoint Portal Server 2007, Exchange 2007, Live Search), urejanje okolja...

29 komentarjev

CodePlex ter SharePoint Server 2007

Slo-Tech - Včeraj je Microsoft javnosti ponudil CodePlex, trenutno še v beta razvoju. Stran je izdelana v C#, gosti jo Microsoft Team Foundation Server, omogoča Wiki sodelovanje, blog in forum, v celoti pa bi naj bila končana do konca junija, oziroma začetka julija, ko jo bodo predstavili na konferenci v Londonu. Stran je namenjena programerjem, ki želijo svojo kodo razvijati skupaj z ostalimi, si pri tem pomagati, komunicirati z ostalimi razvijalci in podobno. Več na eweek.com

Prav tako pa se je včeraj odvijal SharePonint Conference 2006. Tam je Bill Gates predstavil novosti, ki zadevajo nov izid SharePoint Server 2007. Gre za strežnik, ki je namenjen sodelovanju, deljenju dokumentov in postavitvi portalov. Predstavitev si je moč tudi ogledati ( On Demand Webcast).

Pri tem gre še za eno pomembno novost. Strežniki, kot so Exchange, BizTalk, SharePoint, Active Directory (Active Directory ni strežnik) ipd., so do sedaj uporabljali vsak svoj podatkovni motor. To bi se naj že kmalu...

15 komentarjev

Varnost za ta in prihodnji teden

Slo-Tech - Po spletu se je začelo razpošiljati elektronsko sporočilo, ki pravi da morate ponovno aktivirati vaša Okna, pri tem pa morate vnesti serijsko številko, ki ste jo dobili ob nakupu operacijskega sistema. Pošiljatelj tega sporočila "je" security@microsoft.com. Prav tako boste morali vpisati nekaj podatkov o vaši kreditni kartici. Te informacije naj bi bile potrebne za preverjanje avtentikacije. V primeru da zavrnete preverjanje, bo vaša kopija označena kot piratska. Klik!

Torej, ne nasedajte takšnim elektronskim sporočilom. Gre za klasično potegavščino, poznano pod imenom phishing. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Prav tako se je pred kratkim razširil t.i. worm, imenovan Bropia.F. Ta program razpošilja slike s končnico pif vsem, ki jih imate pod kontakti in so trenutno dosegljivi. Prav tako naj bi poskušal poslati datoteko sexy.jpg, ki je v resnici izvršilna datoteka. Verjetno ni treba dodajati, da so bo program poskušal preselit na ostale računalnike in razmnoževati naprej. Prav...

52 komentarjev

Microsoft bi samo malo pokukal

Slashdot - Pred kratkim je Microsoft začel z novim programom, ki so ga poimenovali Genuine Advantage in vam omogoča, da Microsoft anonimno preveri, če imate legalno različico Oken. Če se izkaže, da imate, vam bodo podarili aplikacijo Photo Story 3, pripravljajo pa še kopico drugih dobrot kot so popusti pri drugih akcijah in ugodnosti pri spletnih storitvah.

Optimistične želje o 20.000 sodelujočih uporabnikov so se v enem mescu hitro izkazale za nepotrebne. Dobili so že preko 800.000 poročil. Podatki o tem koliko jih je legalnih in koliko ni zaenkrat še ni znano. Vendar že krožijo govorice, da bi bilo lahko to preverjanje v prihodnosti - obvezno.

Še posebej, ko bodo Microsoftovi finančni analitiki in delničarji ugotovil natančno kolikokrat po 103.164,00 tolarjev izgubi za vsako nelegalno kopijo.

18 komentarjev

Ein Volk, ein Reich, ein Führer und viele Patente!

OSNews - Po besedah Billa Gatesa namerava njegovo podjetje iz Redmonda letos vložiti zahteve po vsaj 3000 (programskih) patentih, kar je silovit skok napram lanskemu letu, ko so jih vložili "le" dobrih 2000, par let nazaj pa "komaj" 1000. Kljub dominantnemu položaju na mnogih tržiščih Microsoft še vedno vidi dovolj prostora, kjer (še) ni prevladal, pa bi si to vseeno želel.

Jutri bo 214. obletnica izdaje pr(a)vega patenta v ZDA ...

21 komentarjev

64-bitni Windows preloženi

X-Bit Labs -

Včeraj je Microsoft objavil, da bodo 64-bitni operacijski sistemi Windows izšli šele leta 2005. Razlog za preložitev je dodatno testiranje, pravijo. Windows Server 2003 SP1 lahko pričakujemo na začetku prihodnjega leta, Windows XP pa še nekoliko kasneje, čeprav je Microsoft na začetku zagotavljal, da bomo vse različice videli konec lanskega leta oz. v začetku letošnjega. Klik!

52 komentarjev