»

Izšla RealPlayer 10 in Helix Player

Slashdot - RealPlayer 10 za Linux in odprtokodni Helix Player, ki je njegova osnova, sta končno na voljo. RealPlayer 10 za Linux vsebuje mnogo novosti, med drugim vstavek za Mozillo, s pomočjo katerega lahko v brskalniku uživate ob ogledih vgrajenih filmov in poslušanju zvočnih posnetkov. Podpira tudi RealAudio 10, RealVideo 10, MP3, Flash ter Ogg Vorbis in Theoro. Helix Player je 100% odprtokoden (odslej je pod GPL!) in podpira SMIL 2.0 in odprtokododne kodeke Ogg Vorbis in Theora. Cilj podjetja naj bi bilo še dodatna popularizacija namiznega linuxa. Menijo, da je to dober prvi korak v to smer. Kot vedno, bo edini pravi razsodnik le čas.

12 komentarjev

Moore v slogu Stallmana

Google - O uspehih Michaela Moora z njegovim novim filmom Fahrenheit 9/11 ste verjetno že slišali, saj je antibushevski dokumentarec v pičlih treh dneh postal najbolj gledani dokumentarni film vseh časov. Presenetila pa nista le tematika filma in njegov uspeh, pač pa tudi nedavna izjava Michaela Moora. Avtor filma ima namreč povsem drugačen pogled na nelegalno razširjanje filma po računalniškem omrežju, kot njegovi kolegi, saj je javno priznal, da celo vzpodbuja prenašanje filma po omrežju. "Več ljudi ga bo videlo, boljše bo!", je dejal Moore, Lions Gate Entertainment, ki skrbi za distribucijo filma, pa je že izrazil nasprotovanje. Klik!

Na novico nas je opozoril stran na .

69 komentarjev

Koliko igre res vzbujajo nasilje?

BBC - Vprašanje, v kakšni meri nasilne igre vzpodbujajo nasilje, predvsem pri mladimi, je že nekaj časa snov raziskav sociologov in hvaležna tema za fanatične puriste določene države. Kljub temu jasnega odgovora še ni, smo mu pa verjetno vedno bližje.

Tokrat so tematiko obdelali pri BBC-ju, kjer so se posvetili predvsem vplivu nasilja na fiziologijo, ki uravnava delovanje človeka. Tako lahko podaljšano spremljanje nasilnih vsebin sicer spremeni izločanje stresnih mediatorjev, npr. glukokortikoidov, ki pa dolgoročno nimajo vpliva na dojemanje sveta.

Poleg tega so prišli do sklepa, da med nasilje v igrah in resničnem svetu manjka povezovalni element. To posredno potrujuje tudi dejstvo, da se na Japonskem, kjer je letno okoli 800 umorov, pojavlja bistveno več nasilnih iger kot v Združenih državah. Tam se samo New York "ponaša" z okoli 2500 umori letno. Še klik.

Do podobnih ugotovitev je prišel tudi Michael Moore. Bo statistika dala prav liberalnemu mišljenju?

34 komentarjev

Google news dobil konkurenco

Slashdot - Čeprav je Google pri nas znan predvsem kot iskalnik, pa nekateri vseeno radi obiščemo podstran Google News kjer so na kupu zbrane vse pomembne novice, kakor jih vidijo največje novičarske strani. Princip delovanja je čisto preprost. Bister programček stalno pregleduje določene strani in s pomočjo PosebnihPostopkov™ ugotavlja, o čem največj pišejo in v katere kategorijo spada.

Microsoftu gre očitno Googlov uspeh zelo v nos, saj predstavlja največjo konkurenco njihovem spletnem portalu MSN. Pred kratkim ga je celo poskusil kupiti, a so njegovo ponudbu prijazno zavrnili. Pojavili so se tudi prispevki, v katerih pri Microsoftu zavračajo govorice o nakupu. Kljub vsemu pa so danes predstavili novo storitev MSN-jevih spletnih dveri. NewsBot, ki je trenutno v beta različici, počne pa točno to, kar Google News -- zbira novice.

Kot zanimivost omenimo še News Images - stran, ki namesto povzetkov novic prikazuje samo slike, povezane z novicami. Tako nam ni potrebno zapravljati časa z...

2 komentarja