»

Google odšteva

vir: Hexus
Hexus - Google je poln velikonočnih jajc, skritih posebnosti, ki jih v svoje aplikacije zapakirajo programerji in uporabnikom, ki jih najdejo, večinoma polepšajo dan. Tokrat gre za nekoliko manj skrito jajce, saj Google.com in Google.co.uk (na Google.si si morate vklopiti angleški vmesnik), če ob praznem iskalnem polju pritisnete gumb 'I'm feeling lucky', prikažeta odštevanje sekund. Najverjetneje gre za odštevaje do konca leta, saj je ob času pisanja novice odštevalnik pri približno 1295000 sekundah, kar nanese slabih 15 dni. Teh slabih 15 dni se, ponovno ob času pisanja novice, lepo poravna z novim letom v našem predelu sveta, a, začuda, prehiteva novo leto v Severni Ameriki.

Prav to neujemanje mnogim da slutiti, da to ni odštevanje do novega...

29 komentarjev

Prvi prototip laserskega televizorja

Slo-Tech - Avstralsko podjetje Arasor International je z ameriškim partnerjem Novalux-om v Sydneyu 10. oktobra predstavilo prvi primerek Laser TV-ja, ki je bil izdelan pri Mitsubishi-ju in bi naj predstavljal novo generacijo televizorjev z nizko ceno in kvalitetno sliko.

Nov način prikazovanja temelji na laserskih žarkih rdeče, zelene in modre barve, ki so projicirani na zaslon velikosti 40 in več palcev. Podjetji poročata, da je naprava zmožna prikazati večji del barvnega spektra, je lažja, cenejša in troši manj elektrike kot današnji LCD-ji in plazma TV-ji.

Samsung in Mitsubishi bi naj začela množično proizvodnjo ob koncu leta 2007.

Oglejte si še:

59 komentarjev

Prvi virus za mobilne telefone, ki se širi preko MMS in bluetootha

24 ur - Commwarrior.A je ime novega virusa, ki straši po omrežjih mobilne telefonije.

Bojevnik je črv, ki rije po mobilnikih z operacijskim sistemom Symbian Series 60. Za širjenje uporablja sporočila MMS in bluetooth. Ko z njim okužimo telefon, seveda takoj začne iskati druge telefone, ki so dosegljivi preko bluetootha, hkrati pa prečeše še imenik in tako na dva načina potrka na mobilnike vaših prijateljev in znancev ter naključnih 'blizu sedečih' neznancev z Modrimzobom™ ;)

Datoteke imajo končnico .sis, imena se v primeru bluetootha naključno spreminjajo, pri uporabi...

17 komentarjev

Neumni telefoni

Nokia 7610

vir: Nokia
Mladina - Kot vse kaže se elektronska nesnaga počasi a vztrajno širi tudi na pametne mobilne telefone. Nokie 7610, ki uporabljajo operacijski sistem Symbian, se v primeru okužbe iz vsemogočega telefona spremenijo v navadne telefone, s katerimi lahko le komuniciramo in še to na klasičen način - s pogovorom. Trojanski konj, ki med drugim sličice v meniju zamenja z mrtvaškimi glavami, najlažje dobimo na straneh z...

29 komentarjev

Od sedaj anti-virusni programi tudi za mobilne telefone

Slashdot - Če so se začeli PC uporabniki šele dobro začeli zavedati nevarnosti virusov ter se za obrambo primerno oborožili z antivirusnimi programi, bo to z širjenjem virusov za mobilne telefone potrebno naučiti tudi uporabnike mobitelov. Tako bo F-Secure ponujal prvi antivirusni program za Nokiine telefone serije 60, ki jih poganja Symbian OS, sprva za 6670, ki izide oktobra, kasneje pa še za druge telefone iz serije 60.

Antivirusni program ne bo nameščen na telefon in ga boste lahko prenesli s F-Secure-ove spletne strani, vendar pa bo brezplačnih samo prvih trideset dni uporabe, nadalje pa boste morali plačevati približno 3.5 dolarja na mesec za posodobitve.

Boste torej, ko storitev pride tudi v Slovenijo, plačevali skoraj tisočaka za varnost, ali pa boste raje tvegali milijonski telefonski račun? Mogoče pa bi od proizvajalcev zahtevali, da se vaš mobilnik obnaša "uporabniku prijazno" ...

26 komentarjev

Sophos: za 70% virusov kriv 1 človek!

Slashdot - Sodeč po poročilu Sophosa, izdelovalca programske opreme za zaščito pred virusi, je za skoraj tri četrtine vsega dogajanja, ki so ga povzročili virusi in ostala golazen v prvi polovici letošnjega leta, odgovoren Sven Jaschan, 18-letni Nemec, ki je avtor virusov Sasser in Netsky. Različice slednjega so se v skupnem seštevku najbolj razširile, posamično pa je največ okužb dosegel Sasser. O statistiki poroča tudi The Register.

8 komentarjev

Računalniki "bolehajo" več kot njihovi uporabniki?

ZDNet - Zanimive rezultate analize o računalnikih in njihovih virozah so objavili na strani ZDnet. Ugotovili so namreč, da je povprečen osebni računalnik v Veliki britaniji na bolniški več kot njegov uporabnik, in sicer kar devet dni na leto. V primerjavi s tamkajšnjim povprečnim delavcem je to dva dni več.

Razlog? Boj proti nezaželeni pošti in virusom.

Očitno Britanci ne poznajo filtrov proti nezaželeni pošti.

17 komentarjev

Odkrili prvi virus na mobilnikih

News.com.au - Iz antivirusne programske hiše Kaspersky sporočajo, da so identificirali prvi virus, ki napada mobilne telefone in se širi po operacijskih sistemih Symbian (uporabljen v mobitelih Nokia) preko modrega zoba. Imenuje Cabir, vse kar naredi pa je, da na pozdravnem zaslonu izpiše beseda Caribe in se nato razpošlje na vse dosegljive telefone, ki ustrezajo zgoraj naštetim standardom. Zdravila ta trenutek še ni.

Odštevanje do prvega antivirusnega programa za mobilnike se je začelo ...

15 komentarjev

Stari mp3.com se poslavlja, prihaja novi (plačljivi)

News.com.au -

Spletno stran mp3.com je leta 1997 ustanovil Michael Robertson in od takrat je poznamo kot največji svetovni arhiv skladb v formatu MP3 na svetu. S svojo razpoznavnostjo in velikostjo je predstavljala odskočno desko v svet mnogim še neuveljavljenim skupinam, ki so tam objavljale svoje albume. Do leta 2000 je stran tako ponujala prek 1,6 milijona skladb več kot 120.000 izvajalcev.

Leta 2001 se je Robertson zapišil v ustanovitev podjetja Lindows.com, mp3.com pa je prodal Vivendi Universal, ki jo je pred nekaj tedni kupil C-Net. Slednji se je odločil, da bo stran popolnoma preuredil. Tako bo 2. decembra izbrisal vse glasbene arhive in ustanovil plačljiv servis za prenos glasbe. Kaj se bo zgodilo s skoraj petimi terabajti glasbe, še ni znano, pojavljajo pa se ideje, da bi neprofitna organizacije archive.org obdržala vsaj trenutne arhive. Več o tem.

6 komentarjev