»

Izšel Slo-Tech Linux 2.0!

Slo-Tech - Danes je izšla predstavitvena različica Slo-Tech Linuxa 2. Slo-Tech Linux 2 je brezplačna distribucija operacijskega sistema Linux. Namenjena je slovenskim uporabnikom, ki se želijo spoznati s čedalje bolj priljubljenim operacijskim sistemom. Slo-Tech Linux 2 je preprost za uporabo in ga ni potrebno namestiti na disk, saj sam teče z zgoščenke.

Slo-Tech Linux 2 je popolnoma prenovljen operacijski sistem z novo osnovo, ki se lahko pohvali z novim namiznim okoljem KDE 3.2, pisarniško zbirko OpenOffice.org 1.1, brskalnikom Mozilla Firefox 0.8, upraviteljem osebnih informacij Evolution 1.4 in mnogimi drugimi programi, ki jih potrebujejo za delo študentje in dijaki, pa tudi računalniški zanesenjaki, ki se želijo spoznati s prosto programsko opremo.

Na zgoščenki se nahajajo tudi:
  • GIMP, zmogljivo orodje za obdelavo slik
  • Blender, program za delo s 3D-grafiko
  • Cinelerra, ki skrbi za obdelavo video-posnetkov
  • Scribus, nov program za namizno založništvo
  • Quanta Plus, napreden urejevalnik...

52 komentarjev

Slo-Tech GNU/Linux 2

Kmalu ...

Slo-Tech - Natanko eno leto po napovedi prve izdaje Slo-Tech GNU/Linuxa je napočil čas, da uradno najavimo izid drugega rodu prvovrstne slovenske distribucije živega Linuxa. Slo-Tech GNU/Linux 2 je popolnoma prenovljen operacijski sistem z novo osnovo, ki se lahko pohvali z novim namiznim okoljem KDE 3.2, pisarniško zbirko OpenOffice.org 1.1, brskalnikom Mozilla Firefox 0.8, upraviteljem osebnih informacij Evolution 1.4 in mnogimi drugimi programi, ki jih potrebujejo za delo študentje in dijaki, pa tudi računalniški zanesenjaki, ki se želijo spoznati s prosto programsko opremo.

Na zgoščenki se nahajajo tudi:
  • GIMP, zmogljivo orodje za obdelavo slik
  • Blender, program za delo s 3D-grafiko
  • Cinelerra,...

33 komentarjev

3D Mark 2003 -- Žgečkljivček™ na voljo!

Futuremark - Vsakdo, ki se je kadarkoli srečal s težavo izmeritve hitrosti njegove grafične kartice, je že srečal Futuremarkov program 3D Mark, ki je eden najbolj priljubljenih programov za merjenje grafikulj že od davnega leta 1999. No, od izdaje zadnje verzije 3D Marka, 2001, je minilo že dobro leto. Potihem smo pričakovali, da bo Futuremark izdal inačico 2002, a je bilo to zaradi zavlačevanj izdaje DirectX 9 ter splošne nepodpore standarda s strani proizvajalcev čipovij (pomnite, trenutno DX9 podpira samo ATIjev R300) enostavno nemogoče. Vseeno pa je prišel dan, ko so nam frajerji dali vedeti, da se pri njih nekaj premika, saj lahko iz njihove strani za vunpoteg dobite "teaser", kako naj bi novi program izgledal. Za uspešno predvajanje potrebujete WMP 9, tako da kar hitro po kliku!

9 komentarjev

Cisco tožen

Vnunet - Eh, tokrat se govori o 1.3 milijarde prekooceanskih zelencev vredni tožbi podjetja Vox2Vox, ki se ukvarja z IP telefonijo in podobnim, kateremu naj bi omrežni gigant Cisco o omrežju, katerega sta skupaj gradila, posredoval napačne oz. zavajujoče podatke ter se nasploh vedel skrajno neotesano. Klik!

0 komentarjev