»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto?

RTV Slovenija - Čeprav so nekateri dvomljivci trdili, da v Sloveniji pod Telekomovim monopolom nikoli ne bomo imeli možnosti ADSL brez ISDN, se, kot kaže, kani to spremeniti do zaključka tega leta. Po poročanju RTV je Agencija za pošto in elektronske komunikacije pozvala Telekom, naj preuči možnost priklopa ADSL brez priključka ISDN. Povod za takšno odločitev so verjetno ponudbe alternativnih ponudnikov ADSL, ki delujejo tudi na sistemu PSTN (klasična stacionarna telefonija). APEK tako Telekomu nalaga, da čimprej uredi odprt dostop do ADSL. Predsednik Telekomove uprave Libor Vončina je dejal, da bodo zahtevam ugodili predvidoma do konca letošnjega leta.

Na novico nas je opozoril NoBody-.

131 komentarjev

Nov intervju: Darko Bulat, SISPA

Darko Bulat

Slo-Tech - Po dvomesečnem postu je Slo-Tech za vas spet pripravil nov članek, oziroma bolje rečeno intervju. Matthai se je pogovarjal z Darkom Bulatom, ki je direktor ponudnika internetnih storitev K2.net in predsednik slovenskega združenja ponudnikov dostopa do interneta (SISPA). Pogovor je tekel predvsem o novem zakonu, ki ponudnikom interneta nalaga priskrbo opreme za zakonito prestrezanje telekomunikacij, in njegovi realizaciji v praksi.

5 komentarjev

K2.net pričel ponujati brezplačni priklop ADSL

Slo-Tech - Potem, ko je pred časom Siol ponujal ADSL za 4 SIT, smo včeraj dočakali še cenejšo ponudbo. K2.net namreč ponuja 10.000 priključkov ADSL za prebivalce Ljubljane, priključnina pa je za 4 SIT cenejša od Siolove, torej je brezplačna.

Ker je potrebno na priklop ADSL malce počakati, K2.net novim uporabnikom do priklopa ponuja tudi brezplačni klicni dostop. Več informacij, ostalo ponudbo in cenik mesečne naročnine si oglejte na http://adsl.k2.net.

37 komentarjev

SiOL ADSL le za 4 SIT (ni prvoaprilska šala!)

SiOL - SiOL je na zanimiv datum žačel ponujati ADSL za samo 4 SIT, pogoj pa je, da sklenete naročniško razmerje za vsaj 24 mesecev. Ponudba velja za vse, ki se bodo v mesecu aprilu zanimali za priklop ADSL. ISDN je še vedno predpogoj, koristite pa lahko 20% popust ob naročilu paketa ISDN.101 skupaj z ADSL. Glede na pričanje uporabnika, ki je klical na SiOLovo brezbplačno številko to ni šala, izvedel pa je, da naj bi 4 tolarska priljučnina veljala le za fizične osebe.
Da ne gre za šalo nam dajo misliti skrbno izdelane flash reklame in izjava v ADSL prijavnici:
Vsi, ki se boste za možnost vklopa zanimali v aprilu 2004, boste lahko sodelovali v akciji SiOL ADSL za 4 SIT.

Če ste zadnje čase razmišljali o nabavi ADSL je zagotovo zdaj tapravi trenutek za naročilo.
Take resnične prvoaprilske šale so nam zelo všeč (razen tistim, ki so pred kratim ADSL že naročili). Če pa gre le za šalo starega kova bo marsikdo jezen, morda tudi inšpektorji.

Hopnite na SiOL ADSL domačo stran in se...

32 komentarjev

Brezžično na splet

Volja - Brezžičen internetni dostop sam po sebi ni ne vem kakšna novost. O prednostih in pomankljivostih smo že razpravljali na forumu, v večini primerov pa je bila kot glavni razlog za neuporabo te pogruntavščine navedena previsoka cena namestitve. Korak naprej so naredili pri Voljatelu, kjer so pred kratkim za konkurenčno ceno ponudili brezžičen dostop na Internet na območju Ljubljane. Lokacije baznih postaj so:
  • Stegne
  • Črnuče
  • Šarhova ulica
  • Topniška ulica
  • Voljatel BTC
  • Tivolska ulica
Maksimalni domet posamezne postaje je 5 km. Več informacij tukaj!

10 komentarjev