»

Popolnoma tiho računalo

Hexus - Kako se znebiti ventilatorjev v PC-ju in obenem ne doživeti staljenja vseh najnovejših in najhitrejših komponent računalnika, ki so vas stale mastne denarce?

Ena izmed možnih rešitev je nabava ohišja TNN300, ki je nastalo v sodelovanju podjetij Quiet PC in Zalman. Samo ohišje je zasnovano tako, da zmore brez uporabe ventilatorjev odvesti toploto, ki jo sproščajo (pre)vroče komponente in jih tako neslišno ohlaja. Poleg tega je ohišju dodanih še nekaj bombončkov kot naprimer daljinski upravljalec, test in oceno pa si lahko preberete na Hexus.net

28 komentarjev

Miza + Računalnik + Star Wars = TIE Fighter

Extremetech - Na ExtremeTechu je bilo ta teden razpisano tekmovanje v modificiranju ohišij na temo znanstvene fantastike. Zmagal je David Barry, ki je izdelal dober meter visok model vesoljskega plovila TIE Fighter, dobro znanega vsem ljubiteljem Lucasove filmske serije Vojna zvezd. V model je vgradil komponente svojega računalnika, obenem pa mu služi tudi kot delovna miza. Projekt je stal približno 300 dolarjev, za nagrado pa je avtor prejel 120 brezplačnih snemanj glasbenih datotek s strani eMusic.com ter mesto v žrebanju za glavno nagrado - osebni računalnik.

22 komentarjev

4 GHz za AMD

Xtreme Systems - Spet malo ekstremnega navijanja. Nedavno je padla še ena magična meja, tokrat 4 GHz z AMD-jevim procesorjem. Treba je priznati, da to ni stabilna frekvenca. Glede na to da Super Pi odkloni sodelovanje že pri 3,45 GHz, imata verjetno sicer še nekaj rezerve, ampak pri dosežkih tega kalibra so to podrobnosti, neglede na končni razplet. Meja je padla, začenja se lov na 5 GHz!

Kar se mene tiče je takšna hoja po robu bolj zanimiva, ker res iztisne vse do zadnjega tako iz strojne kot biološke opreme. O uporabnosti je ob tem, ko imaš na procesor naveznjeno napravo, ki se je noben sladoledar ne bi branil, tako nesmiselno govoriti, kot hobi pa je največ, kar si lahko želiš. Na novico je opozoril...

5 komentarjev

Ko modifikacije preidejo na višji nivo

Bit Technologies - Majhne modifikacije so kar pogoste med nami, računalniškimi zanesenjaki, a redko kdo se spravi v kak večji projekt. Tudi na našem NESTu sem bil nekoliko razočaran, da ni bilo kakšnih večjih podvigov. Najdejo pa se redki ljudje z idejo, znanjem, voljo in nenazadnje tudi sredstvi za kakšne osupljive projekte. Za tegale me je kar malo strah reči, da je modifikacija ohišja, saj bi prej spadal v kategorijo moderne umetnosti. Slike končnega izdelka lahko pregledate tukaj, celoten projekt pa na tem naslovu.

12 komentarjev

AMD ponovno izdeluje Thoroughbrede A?

ProCooling - Joe, glavni urednik strani ProCooling, je presenečeno pogledal, ko je zapazil, da je njegov novi, v 24. tednu izdelani nizkonapetostni (DLT) Thoroughbred 1700+ iz stare serije A. Procesor se temu ustrezno slabo navija, saj mu ga je uspelo spraviti le na 1,73 GHz pri 1,65 V. Ako se nameravate podati po nakupih dajte oči na peclje, kak pogled pa velja nameniti tudi naši bazi Thoroughbred in Barton stopničk (steppingov) in njihovega navijaškega potenciala.

6 komentarjev

Half-Life 2 intervju

HomeLan Fed - Igro Half Life poznamo prav gotovo vsi. Še posebno je priljubljen tako imenovani "mod" za to igro - Counter-Strike. Čakanje na nadaljevanje pa je že prav gotovo mučno vsem ljubiteljem. Na Home LAN Fed so opravili zanimiv intervju z Gabeom Newellom - enim izmed predstavnikov tega težko pričakovanega "špila". Pogovor je zelo zanimiv, še posebej pa ga priporočam vsem neučakancem. Klik!

0 komentarjev

Osvetljeni molexi

Metku.net - V današnjih časih, ko skoraj ni več računalnika brez pleksi stekla in modro neonko, so na Metku Mods pripravili eno izmed najbolj inovativnih modifikacij v zadnjem času. Vzeli so en uporček, 3 mm modro LED diodo in moški molex konektor, ter z malo spajkanja naredili zelo lepo modifikacijo - molex konektor je namreč obdala modra svetloba, ki je pri modificiranju postala že kar zvezda stalnica.

4 komentarji