»

Slaba varnost sistema MacOS X

vir: Heise
Heise - Apple je izdal komplet popravkov za OSX Snow Leopard. Po namestitvi od 250 do 1300 MB popravkov (odvisno od vaše različice) bo sistem pripravljen za nadgradnjo na prihajajoči MacOS X Lion, imel boljšo podporo za IPv6 in bolj dosledno preprečeval poskuse namestitve "popularnega" scareware-a MacDefender. Hkrati so popravili kar 36 resnih varnostnih pomankljivosti.

Kratek prelet čez seznam lukenj razkrije marsikaj zanimivega. Mace je mogoče resetirati kar preko Wi-Fi-ja, AppStore v določenih primerih omogoča...

100 komentarjev

Nvu 1.0

Slo-Tech - Izšel je Nvu (beri: envju) 1.0, prva uradna različica prosto dostopnega orodja za razvoj spletnih strani, ki je naslednik Mozilla Composerja. Ker je ubral podobno taktiko kot Firefox in Thunderbird, ima nekaj njunih značilnosti, predvsem podoben uporabniški vmesnik in zavihke za urejanje več strani hkrati. Prinaša tudi Upravitelja strani, orodje za delo s kodo PHP in mnogo drugih novosti.

Najbolje bo, da ga kar preizkusite. Na voljo je za različne operacijske sistema in v več jezikih, tudi v slovenščini!

Na izid je opozoril mathjazz

2 komentarja

Tečajček uporabe Mozilla Composer

Slo-Tech - Ste si kdaj zaželeli imeti čisto pravo in čisto svojo spletno stran? Pa se vam je ustavilo že pri naslednjem koraku, ker niste vedeli niti kako začeti? Ali pa se vam je zdel Dreamweaver predrag, Frontpage pa ne zna izdelati čisto čiste spletne strani? Potem imate zdaj enkratno priložnost. Spoznali bomo orodje Mozilla Composer, ki je preprost urejevalnik čisto pravih spletnih strani za različne operacijske sisteme, med drugim Linux, Windows in MacOS X.

Delavnico bo vodil Matjaž Horvat, na Slo-techu bolj poznan kot mathjazz, potekala pa bo kje drugje kot v Kiberpipi, v ponedeljek 18. oktobra ob 19.00.

Udeležba je brezplačna, a se je potrebno prijaviti na naslov: matjaz@owca.info

9 komentarjev

Oblikovanje spletnih strani

Kiberpipa - Ustvarjanje spletnih strani z Mozilla Composer, začetni tečaj, Matjaž Horvat
19.5. Sreda ob 19:00, trajanje:2h, v Kiberpipi

Na delavnici lahko v dveh urah osvojite znanje, s katerim boste zmožni ustvariti čisto pravo spletno stran. Spoznali bomo orodje Mozilla Composer, ki je preprost urejevalnik čisto pravih spletnih strani za različne operacijske sisteme, med drugim Linux, Windows in MacOS X.

Udeležba je brezplačna, a se je potrebno prijaviti.
Prijava in dodatne informacije na matjaz@owca.info

1 komentar

Predavanje: Mozilla - učinkovita raba interneta

Kiberpipa - Če ste med brskanjem po internetu kdaj naleteli na kakšno okno, ki se je odprlo kar samo od sebe in vas povabilo na obisk kazina, in če ste med branjem e-pošte dobili pozdrave od Muse Mohammeda iz Nigerije, pa vas vse to niti za trenutek ni spravilo v slabo voljo, potem vam ni potrebno nadaljevati z branjem. Če pa želite poskusiti udoben internet in ga sploh zares spoznati, vzemite rdečo tabletko.

V torek, 13. aprila 2004, se bomo ob 20:00 na predavanju v Kiberpipi soočili z Mozillo. To je zbirka zmogljive internetne programske opreme, ki vključuje odličen spletni brskalnik, odjemalec za elektronsko pošto in branje novic, urejevalnik spletnih strani ter orodje za spletni klepet. Deluje v okoljih Windows, Linux, MacOS in mnogih drugih, njena izvorna koda pa je prosto dostopna. Glavne odlike Mozille so brskanje z zavihki, varovanje pred nadležnimi oglasi in virusi, nadzor odpadne pošte ...

Tečaj je brezplačen. Za udeležbo se je potrebno prijaviti na naslovu matjaz@owca.info.

16 komentarjev

Začetni tečaj: Ustvarjanje spletnih strani z Mozilla Composerjem

Kiberpipa - Ste si kdaj zaželeli imeti čisto pravo in čisto svojo spletno stran? Pa se vam je ustavilo že pri naslednjem koraku, ker niste vedeli niti kako začeti? Ali pa se vam je zdel Dreamweaver predrag, Frontpage pa ne zna izdelati čisto čiste spletne strani? Potem imate zdaj enkratno priložnost.

V samo dveh (2) urah po šestdeset (60) minut lahko osvojite znanje, s katerim boste zmožni ustvariti čisto pravo spletno stran. V torek, 16. marca, ob 19.00 bomo v Kiberpipi zaradi velikega povpraševanja ponovili spoznavanje orodja Mozilla Composer, ki je preprost urejevalnik čisto pravih spletnih strani za različne operacijske sisteme, med drugim Linux, Windows in MacOS X. Če s tečajem ne boste zadovoljni, nam lahko v štirinajstih (14) dneh vrnete znanje, mi pa vam bomo vrnili vaš denar. Udeležba je brezplačna. ČistoPraviKlik!

Za tečaj se je potrebno predhodno prijaviti. Prijava in dodatne informacije.

1 komentar

Začetni tečaj: Ustvarjanje spletnih strani z Mozilla Composerjem

Kiberpipa - Ste si kdaj zaželeli imeti čisto pravo in čisto svojo spletno stran? Pa se vam je ustavilo že pri naslednjem koraku, ker niste vedeli niti kako začeti? Ali pa se vam je zdel Dreamweaver predrag, Frontpage pa ne zna izdelati čisto čiste spletne strani? Potem imate zdaj enkratno priložnost.

V samo dveh (2) urah po šestdeset (60) minut lahko osvojite znanje, s katerim boste zmožni ustvariti čisto pravo spletno stran. V torek, 17. februarja, ob 19.00 bomo v Kiberpipi spoznali orodje Mozilla Composer, ki je preprost urejevalnik čisto pravih spletnih strani za različne operacijske sisteme, med drugim Linux, Windows in MacOS X. Če s tečajem ne boste zadovoljni, nam lahko v štirinajstih (14) dneh vrnete znanje, mi pa vam bomo vrnili vaš denar. Udeležba je brezplačna. ČistoPraviKlik!

Za tečaj se je potrebno predhodno prijaviti. Prijava in dodatne informacije.

0 komentarjev

Rekall odprt

Slashdot - Vsi, ki nekoliko bolj intimno poznate Microsoftov Access, se strinjate, da gre za izjemno priročno orodje, s katerim lahko na preprost način in brez velikih naporov upravljamo podatkovne zbirke. V Linuxu je dolgo trajalo žalostno obdobje pomanjkanja takega orodja, a je podjetje theKompany izdelalo zamenjavo za Access, ki sliši na ime Rekall in je na voljo tudi za Windows in MacOS X. Kljub temu pa izdelek ni množično razširjen, ker je plačljiv, kar je seveda dokaj netipično za Linux. Na srečo pa smo dočakali prijetno presenečenje, saj je theKompany odprl Rekall in ga zdaj izdaja pod licenco GPL. Torej, če potrebujete Access v Linuxu ali pa njegov brazplačen približek za Windows in MacOS X, veselo na domačo stran nove skupnosti razvijalcev!

5 komentarjev

Mozilla Composer bo razvijalo podjetje

Mozillazine - Daniel Glazman, nekdanji Netscapov uslužbenec, je sporočil, da želi ustvariti podjetjte, ki bo nadaljevalo razvoj Composerja, Mozillinega urejevalnika spletnih strani. V svojem spletnem dnevniku je takole predstavil svojo odločitev: "Trenutno ustanavljam svoje lastno podjetje v Franciji, ki bo nadajevalo z delom na Composerju. Podjetje bo razvijalo programske rešitve za svetovni splet in ponujalo storitve za različne spletne tehnologije in odprtokodna orodja. Mislim, da bomo postali tudi del W3C... Zaželite mi veliko sreče!"

Daniel Glazman se je z razvojem urejevalnika iz Mozilline kodne osnove ukvarjal več let in je bil od novembra 2000 in julija 2003 zaposlen pri Netscape Communications Corporation. V začetku tega leta je oznanil, da želi nadaljevati razvoj Composerja, ki bi postal samostojen program, podoben Mozilla Firebirdu and Mozilla Thunderbirdu. Nadaljnja usoda Composerja je pomembna predvsem za uporabnike Linuxa, kjer je Composer edini urejevalnik spletnih strani s...

7 komentarjev