»

Star Microsoft: The Next Generation

The inquirer - Impresivno. Sodeč po tem članku Microsoft pripravlja novo verzijo kodovja Office (to itak, jao!), le da zna tokrat priti do prave male revolucije. Če gre verjeti nepotrjenemu slikovnemu in drugačnemu materialu, ki ga gre jemati z precejšnjo merico rezerve, bosta na voljo dve različici: taka 'navadna', kot jo danes večina valja po diskih, ter najeta, spletna oz. online različica. Klik!

Zakaj impresivno? No, če odmislimo ceno, ki verjetno ne bo prav nizka, ter varnostna vprašanja, se sam nikakor ne bi branil nekega popolnega oddaljenega repozitorija emajlov ter ostalih dokumentov. Sicer mi ideja o "Word Browser Edition" ne diši najbolj, a če bi bila celotna zadevica narejena še malce bolje kot je MSN Explorer-jev del za elektronsko pošto, pa zna Microsoft zadeti terno. Bomo videli.

3 komentarji

HSF primerjava

Maximum 3D - Pri Maximum 3D so se odločili, da morajo tudi oni narediti primerjalni test HSF (Heat Sink and Fan, po naše hladilnik za procesor) enot. Pod okrilje so jih vzeli kar enajst - Evercoolove, GlobalWinove, Thermaltakeove ter še nekaj ostalih. Kaj so ugotovili, pravite? Da je aluminij izven mode, da baker res rula ter da so današnje HSF enote pravi čudež, saj hladijo izjemno dobro glede na to, koliko energije na izjemno majhno površino oddajo naši mlinčki. Test je zanimiv, preberite ga tukajle.

1 komentar

Kanievi monstrumi

Heatsink Guide - Kanie se je proslavil s svojimi Hedgehogi, ki so bili narejeni iz bakra, sedaj pa se poizkuša uveljaviti še z drugimi imeni. Eden izmed najnovejših hladilnikov, ki so dobili novo ime je gotovo "The Wing", ki je nekakšen siamski dvojček dveh Hedgehogov (izgleda tako, kot da bi bila dva Hedgehoga zlepljena skupaj) in je po besedah avtorja članka eden izmed najbolj glasnih gladilnikov, saj ima na sebi kar dva Deltina 7000rpm ventilatorja. Čeprav je hladilnik v primerjavi z ostalimi primerki precej velik, pa so se pri Kanieju zelo potrudili z dizajnom, saj ne blokira napajalnega konektorja na matični plošči. Vendar za vsak slučaj avtor navaja, da je zdravo preveriti združljivost z matično ploščo, preden se podamo v nakup.
Seveda pa Kanie ni pozabil na svoje Hedgehoge; pred kratkim so bili pri Kanieju zvesti bakru, vendar so kmalu ugotovili, da se da pri izdelavi kvalitetnega hladilnika privarčevati, zato so predstavili "hybrid" Hedgehog, ki ima polovico hladilnih reber iz bakra,...

0 komentarjev

Novi Thermaltake

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil slikico novega Thermaltakovega hladilnika, ki naj bi nasledil Mini Copper Orba. Zaenkrat o zadevici ni veliko znanega, tako da lahko le ugibamo. Design je zelo podoben Agilentovem ArctiCoolerju, torej precej majhna rebra in velik ventilator. Lepo je vidno tudi bakreno podnožje, kaj več kot to pa bi zaenkrat bilo samo natolcevanje. Počakajmo še kakšen mesec in vse bo znano .

7 komentarjev

Test P4 hladilnikov

GamePC - Čeprav dvomim, da bo zadeva zanimala veliko ljudi iz praktičnih razlogov, vam vseeno posredujem enega izmed prvih primerjalnih testov P4 hladilnikov, ki so ga opravili na GamePC strani. Fantje so primerjali 6 hladilnikov, od Thermaltakov preko GlobalWinove do CoolerMasterjevih enot. Rezultati so v bistvu kar malce čudni, oziroma bolje rečeno novi za nas, saj noben hladilnik ni bistveno prehitel Intelovega retail hladilnika. Očitno so Intelovci tokrat opravili spodobno delo pri načrtovanju hladilnega telesa, kar bi težko rekli za njihove prejšnje izdelke. Aja, še zmagovalec: Thermaltake Indigo Orb.

0 komentarjev

Novi GlobalWinov hladilnik

HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil ekskluzivne slikice novega GlobalWinovega hladilnika, CAK38. SIcer nikje ne piše, ali je hladilnik le pobarvan ali pa je dejansko bakreni, toda po moje gre za slednje. Oblika je drugače zelo podobna starim FDP/FEP32 modelom, tako da bodo boljše performanse lahko izvirale le iz drugačnega materiala, 7000 rpm ventilatorja (glaaaaaasno!) in zračnega usmernika, ki ga bodo deležne dejanske produkcijske enote (na slikah je prototip).

vir: HardOCP

vir: HardOCP

0 komentarjev

Zanimiv hladilnik

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju sem zasledili slikico precej zanimivega hladilnika, ki so ga našli na Akibi. Zadevica ni podobna ničemur, kar bi poznal, moram pa priznati da izgleda precej dobro. Hladilnik daje vtis velike masivnosti in hladilne sposobnosti, čeprav je na videz tako ali tako nemogoče oceniti njegove sposobnosti. Kakorkoli, bom poskusil izvedeti kaj več in če mi bo uspelo, vas bom obvestil.

2 komentarja

Kaj je DDR SDRAM?

HardOCP - O DDR SDRAMu se zadnje čase govori malodane na vsakem vogalu, toda redki so ljudje, ki dejansko vedo za kaj se gre. Jasno je, da gre za nekaj boljšega, kot SDR SDRAM, toda načini delovanja in dejanske prednosti ne spadajo med splošno znanje. Če vas take stvari zanimajo in podrobno preučite vse, za kar morate odšteti denarce, je ta članek na HardOCPju kot nalašč za vas. Gre za podrobno, toda laiku prijazno razlago delovanja in prednosti DDR SDRAMa. Tudi če ne boste razmeli vsega, boste po branju razumeli precej več ( oziroma tako vsaj pravijo na HardOCPju [;)]).

1 komentar

Mega ventilator #2

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju so objavili še en primerek umetniškega dela, ki ga je inspiriralo overclockanje in hlajenje. Tokrat ne gre za ventilator, temveč pravi procesorski hladilnik. Kdo ve, mogoče bi ta zadeva celo delovala, če bi jo kdo v resnici naredil. Ne glede na to izgleda res dobro, le tisti [H] na vrhu me malo moti [:\\].

3 komentarji

OC umetnost

vir: HardOCP
HardOCP - Pa naj še kdo reče, da nismo overclockerji tudi po malem umetniki, ter da se ne da iz naših pripomočkov narediti nekaj lepega. Živ dokaz za nasprotno je ta slika, ki sem jo najdel na HardOCPju, v bistvu pa gre za umetniško olepšani ventilator. Meni je zadeva resnično všeč, vi pa se odločite sami [;)]

12 komentarjev