»

Zavajanje se ne izplača, vsaj ne z Microsoftom

Slashdot - Da se zavajanje ljudi z registracijo domen, podobim Microsoftovi, ne izplača, je pred časom ugotovil še najstnik Mike Rowe, sedaj pa na podlagi skoraj 4 milijone dolarjev težke kazni še Daniel Khoshnood.

Le-ta je preko domene windowsupdate.com ponujal prenos orodne vrstice, ki mu je posledično prinašala denar od sponzorjev. Microsoft so v tem primeru bolj kot način služenja zmotila elektronska sporočila, v katerih je Khoshnood oglaševal svojo stran, poroča Slashdot.

Kot pravijo na Slashdotu, ni znano, ali je dodatek res izpolnjeval nalogo, namreč nameščanje varnostnih popravkov.

3 komentarji

Ko imaš vsega zadosti...

Slashdot - ... in živiš na Švedskem, potem uporabiš 1. maj, ki je sicer znan po demonstracijah v preteklosti, kot priložnost za doseganje nadstandarnih ciljev.

Tako Slashdot poroča, da so se v več švedskih mestih včeraj pojavile demonstracije skupin, ki želijo bolj liberalne zakone o intelektualni lastnini in, kljub temu, da ima Švedska verjetno najcenejše širokopasone linije, več pasovne širine. Nekaj zanimivih slik in komentarjev pa najdete tukaj.

Avtor novice se potem samo spomni, kako mu določen monopolist s Cigaletove streljaj od vladne palače zaradi "tehnične nedovršenosti" ne more nuditi širokopasovnega dostopa...

15 komentarjev

Širokopasovna internetna povezava tudi v letalih

Neowin - Med tem ko se je v Sloveniji razmah širokopasovnih povezav šele dodobra začel, pa namerava le v Lufthansa ponuditi svojim potnikom. Z letali se prevaža vse več potnikov, ki imajo s seboj prenosnike in ostale elektronske naprave, ki podpirajo brezžično povezovanje. Boeing, ki je opravil večino razvoja, bo tako s pomočjo zemeljskih postaj in satelitov omogočil internet na svojih letalih. Lufthansa pa bo za te storitve zaračunavala po osem funtov za polete, krajše od treh ur, 11 funtov za srednje dolge polete ter 16 funtov za daljše polete. S svojo ponudbo predvsem cilja na poslovneže, ki bodo lahko tako ohranili stik s svojimi kolegi pri hitrostih, ki nihajo med hitrostjo ISDN-ja in DSL-ja.

3 komentarji

Se bo internet optimiziral?

Slashdot - Vsak napreden uporabnik interneta verjetno pozna protokol TCP (Transmission Control Protocol), saj že več kot dvajset let služi kot temelj vsemu internetu. V svoji zgodovini se je vedno odnesel odlično, vendar pa je potrebno priznati, da njegova zasnova, v času ko so bile povezave še precej pod današnjimi zmožnostmi, postaja zastarela. In tako kot vedno se je tudi tu pojavil potomec, BIC-TCP (Binary Increase Congestion Transmission Control Protocol), ki so ga razvili znanstveniki na državni univerzi severne Karoline in če je verjeti njihovim besedam, bi naj BIC dosegel hitrosti, ki so šest tisočkrat večje od današnjih DSL-povezav!

Če ste mislili, da bo to pomenilo blagor za vaše deljenje datotek, se precej verjetno motite, saj bodo takšne hitrosti na voljo predvsem različnim organizacijam, ki takšne povezave tudi potrebujejo, tj. univerzam, laboratorijem ... Glavni razlog za hitrost BIC-TCP je binarno preiskovanje, ki omogoča hitro zaznavanje mrežnih kapacitet z minimalno izgubo...

9 komentarjev

Pirati v mednarodnih vodah

več strani - Dobesedno. Malezijski proizvajalci poceni VCDjev, ilegalnih se ve, so začeli prestavljati svoje proizvodne hale v mednarodne vode. Pirati namreč naložijo vso potrebno tehnologijo za razmnoževanje na ladje, potem pa enostavno izplujejo v mednarodne vode, kjer lahko nemoteno kopirajo vse vrste CDjev, zaščitenih z avtorskimi pravicami. Ko je norma izpolnjena, ladja pripluje nazaja v pristanišče ter CDje raztovorijo. Malezijska luška policija je že bila opozorjena na piratske ladje, tako da so budno na preži v pristanščih, kjer je postajajo piratske ladje. Originalni novici tu in tu.

Če bi se s to dejavnostjo ukvarjali v Piranskem zalivu, se gotovo ne bi mogli zmeniti, kateri državi CDji sploh pripadajo.

2 komentarja