»

Kohova: Samsung ni vedoma kršil Jabolčnih patentov

Sodnica Lucy Koh med branjem odločitve porote.

vir: CNet
muktware.com - Kot se spomnimo, je bil Samsung avgusta lani spoznan za krivega naklepnega kopiranja več Applovih patentov oz. modelov (dizajna), ter posledično razvrednotenja ajfonove premijske blagovne znamke. Porota jim je naložila plačilo malo več kot milijarde odškodnine. Obe strani sta se seveda pritožili - Samsung zato, ker naj bi bila porota pristranska in je povsem ignorirala vse njihove protizahtevke, Apple pa zato, ker je pričakoval vsaj še milijardo več in vsaj še kako kršitev, ki bi mu omogočala prepoved prodaje svežih telefonov - paradni konj SIII je namreč ostal povsem nedotaknjen, da ne rečemo, posvečen.

Sodnica Kohova je njune predloge obravnavala demembra in zdaj odločila, spet malo...

85 komentarjev

Par novih Tyank

X-Bit Labs - Podjetje Tyan je, kot lahko preberemo v tej novici na x-bit labs, predstavilo dve novi dvoprocesorski plošči, poimenovani Thunder K7X Pro in Tiger i7500.

Prva, Thunder K7X Pro, je namenjena Athlonom MP. Na njej je AMD-760 MPX čipset, ki podpira 100 ali 133 MHz vodilo, štiri DIMM reže pa sprejmejo do 4 GB PC 1600/2100 DDR RAMa z ali brez ECCja, na njej pa najdemo še tri 32-bitne in dva 64-bitna PCIja, ATIjev RageXL grafični kontroler, dvokanalen ATA100, 4 USB 1.1 konektorje, 10/100/1000Mbit mrežni vmesnik ter še nekaj uporabnih zadevic, kot so nadzor sistema, ipd.

Druga, Tiger i7500, je zgrajena okoli Intelovega čipovja in je torej namenjena Xeon procesorjem. Vodilo tiktaka pri 400 MHz, v štiri konektorje lahko zatlačimo do 8 GB PC1600 DDR RAMa, ima en PCI in dva PCI-x konektorja, ostale specifikacije pa so identične plošči za Athlone.

3 komentarji

SiS735 plošče prihajajo...

X-Bit Labs - V SiS735 vezno čipovje polaga upe kar veliko potencialnih kupcev AMDjevih procesorjev. Čipovje dejansko ima nekaj zanimivih rešitev, poleg tega pa obljublja precej boljše performanse, kot dosedanja DDR vezna čipovja. No, ali je tako, bomo ugotovili kaj kmalu. Elitegroup je namreč najavil prvo matično ploščo, ki je zasnovana okoli SiS735. Gre za K7S5A2 model, ki bo najprej navdušil s kombinacijo DDR/SDR pomnilniških rež (plošča podpira ali 1GB PC1600/2100 DDR RAMa, ali 1GB PC100/133 SDR RAMa), poleg tega pa je opremljen tudi s 5 PCI, 1 AGP 4x, 1 AMR režami, ter 6 USB priključki. Seveda ne manjka niti integrirani AC 97 zvok, Elitegroup pa je s svojo Magic Setting tehnologijo poskrbel tudi za nas overclockerje (nastavljanje množilnika, zunanje frekvence, voltaž iz BIOSa). Na žalost v Sloveniji ni Elitegroup plošč, toda ne dvomim, da bo tudi kakšen izmed prisotnih izdelovalcev kmalu ponudil kakšno SiS735 ploščo. Komaj čakam......

0 komentarjev

SISova P4 čipovja

X-Bit Labs - Za ATIjem in ALijem je licenco za izdelavo P4 čipovij dobil še SiS. Tajvančki, pridni kot so, so že najavili dve čipovji za Pentiume4. Prvo se bo imenovalo SiS645, šlo bo pa za precej navadno DDR čipovje, ki bo podpiralo PC1600/2100 DDR DRAM. Prvi primerki se bodo pojavili avgusta-septembra, masovna proizvodnja pa se bo začela zgodaj 2002. Drugo čipovje se bo imenovalo SiS650, šlo bo pa za integrirano P4 čipovje z na novo razvitim grafičnim jedrom. Videli ga bomo enkrat sredi leta 2002.

0 komentarjev

Micron se koncentrira na serversko tržišče

X-Bit Labs - Ena slaba novica: Micron je preložil izzid svojih Scimitar in Mamba desktop čipovij. Jup, gre za tista zelo zanimiva DDR čipovja z veliko posebnostmi (Mamba naj bi imela vdelan L3 predpomnilnik). No, izzid Scimitarja in Mambe so preložili za nedoločen čas in zna se celo zgoditi, da ju sploh ne bomo ugledali to leto. Vse svoje razvojne moči so namreč usmerili v Copperhead, novo serversko čipovje, ki podpira do 8GB PC1600/2100 DDR DRAMa ter dual-Pentium3 (Tualatin) procesorje. Kot se spodobi za serversko čipovje, bo Copperhead podpiral tudi PCI 2.2, poleg tega pa še novo PCI-X vodilo. Prvi primerki so že razposlani raznim proizvajalcem matičnih plošč, masovna proizvodnja pa je najavljena za maj.

0 komentarjev

PIII 600 bo živel naprej

X-Bit Labs - Za nedoločen čas, pravijo pri Intelu. Očitno so si premislili glede prejšnje odločitve da ga bodo nehali izdelovat 18. februarja, še več, v novih pošiljkah bodo procesorji z novim D0 steppingom, tako da se jih bo najbrž dalo precej navit. S - spec teh procesorjev naj bi bil SL5BT.

1 komentar

Epox 8KHA: prva VIA KT266 plošča

X-Bit Labs - Epox je zadnje čase kar vedno med prvimi, ki ponudijo svoje matične plošče okoli novih čipovij, sedaj pa bodo kar prvi z VIA KT266 ploščo. VIA KT266 je težko pričakovano DDR čipovje za AMDjeve SocketA procesorje, zadnje čase pa se je o njem govorilo precej malo. No, prve specifikacije 8KHA kažejo, da bo šlo za iredno ploščo: 3 DDR DIMM (PC1600/2100, do 1.5GB), 6 PCI, 1 AGP, 1 LMR (spet neka nova pogruntavščina) reže, ATA100 podpora, AC97 zvok, 6 USB portov, Debug zaslonček... Seveda bo plošča OC prijazna, saj bo mogoče spreminjae VCore in VIO voltaže ter nastavljati množilnik in zunanjo frekvenco...

3 komentarji

ASUSova ALi MAGiK plošča

X-Bit Labs - Nekaj dni nazaj smo objavili ASUSove načrte za bližnjo prihodnost, v katerih začuda ni bilo A7A266 plošče, ki bazira na ALi MAGiK 1 čipovju. Na X-Bit Labs pa so dobili kar nekaj informacij o tej platki. Po vsej verjetnosti je do zamude prišlo zato, ker ASUS noče uporabiti trenutne verzije MAGiK 1 čipovja, saj je prepočasna. ALi pa obljublja, da bo naslednik A0 verzije prehitel celo AMD 760 čipovje, tako da bo ASUS (in velika večina drugih proizvajalcev) raje počakal na novo različico. Kakorkoli, A7A266 bo zares zanimiva plošča, saj bo možno uporabiti tako SDR kot DDR pomnilnik. Plošča seveda podpira 266MHz zunanjo frekvenco, ima pa spodobne...

0 komentarjev

Nvidia preložila izzid Crusha

X-Bit Labs - Po velikem navdušenju, ki smo ga zadnje mesece bili deležni glede DDRja, se je zadeva precej umirila. Tehnologija očitno še ni zrela za proizvodnjo in širšo uporabo, saj so vsi proizvajalci, ki so prej ponosno napovedovali svoje izdelke kar nekam poniknili. Celo velika Nvidia, ki je oglaševala svoje megastično Crush čipovje je raje preložila izzid. Prvi primerki čipovja naj bi se pojavili že to leto, toda videli jih bomo komaj v prvem četrtletju 2001. To seveda pomeni, da bodo kar precej zamujali tudi izdelki, zgrajeni okoli Crusha, in tako so nekateri proizvajalci matičnih plošč Crush že umaknili iz načrtov za prihodnost. Slabo to, slabo...

0 komentarjev