»

Radiatorji

CoolingKing Radiator

vir: Overclockers.com
Overclockers.com - Ste tik pred nakupom radiatorja? Potem se hitro oddričajte na Overclockers.com (ako se še niste seve) in si oglejte testa Black Ice Xtreme Radiator ter CoolingKing Radiator. Če drugega ne, sta vredna branja, ker ste lahko prepričani, da vam ne ponujajo mačka v žaklu (radiatorju?). Vsaj, ko se enkrat seznanite z njihovo transparentno in razdelano metodologijo, ne.

Tudi v kolikor samo veste, da vaše nastajajoče vodno hlajenje potrebuje neko čudo imenovano radiator, ste...

4 komentarji

Novosti na področju vodnega hlajenja

Slo-Tech - V vrhu ponudbe še vedno kraljujejo izpeljanke Stew Forsterjevga White Water vodnega bloka, tako jim je posvečena tudi večina nedavnih testov. Na ProCooling.com so primerjali original z licenčno narejenim DTekovim. Po pričakovanjih so razlike zanemarljive (ali bolje rečeno neizmerljive) in predvsm posledica toleranc pri izdelavi. Njima ob bok lahko postavimo še Danger Danov TDX, nekoliko izboljšan RBX. Predvsem so odpravili težave pri namestitvi, še vedno pa je to blok, ki zahteva velik pretok skozi sistem.
Ravno nasprotno lahko trdimo za AquaJoe AquaGold, ki je povsem zadovoljen že s pretokom okoli 200 l/h, kar je hkrati tudi optimalna vrednost, z...

1 komentar

Zgoraj in spodaj brez ... ohišja

Overclockers.com - Če pogosto menjujete komponente, še posebaj kakšne okornejše, kot so vodni bloki, vam gotovo ohišje hodi v napoto. Owen Stevens je ta problem "elegantno" rešil in si zgradil preprosto leseno stojalo za računalniške komponente, večji del vodnega hlajeja pa zaprl v odsluženo ohišje 486-ke.

Ko ste že ravno na Overclockers.com, si preberite še test Danger Denovega GPU Maze4 vodnega bloka, namenjenega hlajenju grafičnih kartic.

20 komentarjev

Vodni bloki

Slo-Tech - Ker je le najboljše dovolj dobro za vas, so tudi tokratna bloka testirali na ProCooling.com in Overclockers.com.

Za prve si je pHaestus ogledal #rotorjev doma narejeni vodni blok. Pri tem nikakor ne smemo mimo dejstva, da je #rotor začetnik recimo temu "odprtokodnega" pristopa k razvoju vodnih blokov. Vse njegove ideje in izsledki so na vojo tako na njegovi domači strani, kot na ProCooling forumih. Poleg tega vse njegove zasnove zahtevajo za izdelavo le najbolj osnovna orodja. Poleg pile in brusnega papirja potrebujemo le še vrtalnik (po možnosti s pomičnim stojalom) ter kako Dremelu podobno orodje.

Drugi blok danes pa je Asetekova Antarctica. Tu ni ne duha ne sluha o DIY duhu, le...

1 komentar

Testi vodnih blokov

Slo-Tech - Na ProCooling.com so testirali Dangerdenov Maze 4 vodni blok. Kot gre pričakovati njihova korektnost in natančna metodologija testiranja rušita predstave, da se mora test končati z besedami "absolutni zmagovalec pa je ...". Takšna izjava enostavno ne more veljati za vse. Če pri izbiri komponent za vodno hlajenje brskate za P/Q krivuljami in odvisnosti prestopa toplote od volumskega pretoka, potem je to test za vas.

Podobno velja tudi za teste vodnih blokov na overclockers.com. Kot pionirji temelitega testiranja vodnih blokov imajo izdelano obsežno bazo normaliziranih rezultatov. Tokrat so vanjo dodali Astekov vodni blok...

0 komentarjev

Malo čofotanja za zaspano nedeljsko popoldne

Overclockers.com - Ako se vam, tako kot meni, nič ne da, odklikajte do Overclockers.com in si oglejte kako si je Mops posodobil, ali bolje, kar na novo sestavil, vodno hlajenje. Vse skupaj sicer ni nič kaj pretresljivo, je pa članek lepo zaokrožena celota, saj se dotakne vseh ključnih delov izdelave vodnega hlajenja, še zlasti, zadnje čase ne več tako pogosto uporabljanega hlajenja s TECom (resda le GPUja, a smelost tovrstnih akrobacij s procesorji je tako vprašljiva, saj so Peltiejevi elementi premalo učinkoviti, oziroma procesorji oddajajo preveč toplote) in posledično sledi še boj s kondenzom.

7 komentarjev

Pritrjevanje vodnega bloka

OC Mod - Čeprav sta si vodni blok in običajen hladilnik (tisti računalniški, da ne bo pomote) tako po lastnostih, kot po načinu hlajenja precej različna, imata še vedno eno skupno lastnost. Oba znata precej učinkovito uničiti CPU (AMD jao tebi ). Pri doma narejenih vodnih blokih, ki nimajo nekega preizkušenega sistema pritrjevanja, se to lahko zgodi še pogosteje. Da pa do takih in podobnih nevšečnostih nebi prihajalo, so poskrbeli pri OC Mod, kjer so spisali članek tipa "naredi sam" o pritrjevanju vodnega bloka. Članek je večinoma slikoven, utegne pa biti precej zanimiv. Predvsem za tiste, ki se podajajo na trnovo pot izdelovanja vodnega hlajenja.

0 komentarjev