»

V igrah z lokalnim večigralstvom se bo mogoče na Steamu kmalu povezati preko interneta

Ars Technica - Na Steamu bodo čez dober teden pognali beta test funkcije Remote Play Together, ki bo do štirim osebam omogočala, da se v igrah z načinom lokalnega večigralstva pomerijo po internetu.

Na servisu Steam je nekaj zelo priljubljenih iger, ki poznajo zgolj lokalno igro v več - se pravi na skupnem ali deljenem zaslonu. Kdor želi dandanes takšne naslove igrati preko interneta, se mora potruditi z zunanjimi programi, kakršen je Parsec. Pred leti so sicer pri Nvidii nekaj časa preizkušali podobno funkcijo GameStream co-op, a se ni ohranila. Kmalu pa utegne biti skok na linijo enostavnejši, saj so pri Valvu napovedali skorajšnji začetek javnega preizkušanja takšne novosti Remote Play Together.

Najava je sicer prišla potiho, s pošto razvijalcem, a je hitro ušla na splet, nakar so jo uradno potrdili. Funkcija Remote Play Together je postavljena na obstoječi zmogljivosti Remote Play in bo lahko povezala dve do štiri osebe. Omejena bo na igralne načine, kjer vsi vidijo enak zaslon, torej...

7 komentarjev

Ubisoft ukinja navodila za igranje iger

Takih prizorov ne bo več

Slashdot - Francoski razvijalec in založnik računalniških iger Ubisoft je napovedal, da bo v okviru zelene iniciative ukinil prilaganje tiskanih navodil k svojim škatlastim verzijam iger. Potiskani zvežčiči so spremljali igre vse od najzgodnejših časov. V njih so igralce poučili o predzgodbi, ukazih za igranje in podobno. Poleg tega je pomemben tudi psihološki vtis, saj prav debela navodila in morebiti še kak drug priboljšek uporabniku dajo vtis polnosti, da je za svoj denar resnično nekaj dobil (in ne zgolj tanke zgoščenke). Zato se nekako ne moremo otresti občutka, da je famozna zelena iniciativa le leporečje za nižanje stroškov na račun uporabnikov. Iluzorno je seveda pričakovati, da bo bodo kupci...

40 komentarjev

GTA IV z 32 igralci naenkrat

bit-tech.net - Seveda to ne bo mogoče na enem računalniku, temveč v večigralskem načinu prek interneta, žal pa ne v vseh načinih medmrežnega igranja. Poleg tega pa bo PC verzija imela še nekaj izboljšav v primerjavi z obema verzijama za konzoli, saj bo mogoče nastavljati gostoto prometa, daljša bo vidljivost, posnetke bo mogoče naložiti na Rockstar Social Club, uživati pa bo mogoče tudi v lepši grafiki, ki bo posledica dodatnih nastavitev.

Z enaintridesetimi soigralci bo sicer mogoče igrati le v treh načinih - deathmatch, GTA race in v prostem načinu, medtem ko bodo drugi omejeni na 16 igralcev, kolikor jih podpirata tudi obe konzoli. Velja omeniti še, da bo PC verzija izdana pod Games for Windows znamko, z čimer bo večigralski način povezan s PC verzijo Xbox Live-a. Še vedno pa se izid pričakuje 3. decembra, kar je že čez 3 dni! Klik!

25 komentarjev

Posodobljeno večigralstvo za začetnike

Slo-Tech - Igričarska tema, ki je krst doživela pred kakim mescem in pol, je osvežena. Tokrat si poljubček zasluži ali3n, ki se je potrudil in za vas opisal IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles, letalsko simulacijo na temo druge svetovne vojne, ki jo je izdelal ruski studio Maddox games. Na našem forumu je precej popularna, zato čimprej preberite nov opis.

6 komentarjev

E3 je zaključen

Slo-Tech - Prireditev, ki vsako leto pritegne igričarje in nasploh vse, ki jih zanima zabavna plat tehnologije, se je 14. maja letos končala. Število obiskovalcev se je gibalo okrog 65 tisoč, svojih 5000 izdelkov, od katerih bi jih naj 3500 izšlo do konca leta, pa je predstavilo 400 razstavljalcev. Po besedah mnogih se na E3 ni dalo videti ničesar revolucionarnega, vseeno pa so pričakovanja izpolnjena. Največ pompa je povzročil Half Life 2, takoj za njim Doom 3, izmed vseh ostalih iger, ki so bile predstavljene, pa bi rad izpostavil še Call Of Duty: United Offensive ter World Of Warcraft. Za eno so nas torej odpikali, dvatisočpetega pa se bo stvar odvila med 18. in 20. majem. Do naslednjič!

17 komentarjev

Večigralstvo za začetnike

Slo-Tech - Vsak malo bolj resen igralec se slej ko prej naveliča ubijanja neumnih računalniških nasprotnikov in začne iskati zabavo na medmrežju. Večigralski način igranja pa pogosto prinaša nemalo težav. Za začetek se je treba potruditi z namestitvijo, ki ni sestavljena samo iz preprostega zagona namestitvenega programa, ampak je treba z interneta prenesti tudi različne preobleke, mape, popravke in podobne datoteke, ki se uporabljajo. Ko je za to poskrbljeno, moramo najti še primeren strežnik za igranje in se malce spoznati z načinom igranja, da ne bomo proglašeni za največjega n00ba in da nas ne bodo brcali s strežnikov.

Pri vseh naštetih težavah vam bomo po novem poskušali pomagati s kratkimi...

7 komentarjev

Učenje zgodovine z računalniško igro

GamersHell.com - Europa Universalis II, ena izmed najbolj uspešnih iger razvijalskega studia Paradox Entertainment je dosegla uspeh še na enem področju, kjer se igre le redko pojavijo - v šolstvu. Seveda, ponekod so pri pouku računalništva že uporabljali nekakšne igre, ki pa so bile narejene posebej za izobraževanje in tako v primerjavi s pravimi igrami, ki so prvotno namenjene zabavi, zmazki. Na švedski šoli IT-Gymnasiet Västerås so se odločili, da temu naredijo konec. Prej omenjeno Europo Universalis II so začeli uporabljati za učenje zgodovine, saj igra vsebuje zgodovinsko točne podatke iz obdobja 1419-1819 in tako učence skozi zabavo seznani o dogodkih s prehoda iz srednjega v novi vek, predstavi...

7 komentarjev

Zopet malo iger

Slo-Tech - Avanture - zvrst, ki je postavila temelje računalniškim igricam, bila dolgo dominantna, zadnje čase pa vedno bolj izginja pod plazom prvoosebnih streljačin. Začelo se je z Zorkom, počasi pa se je razvil tudi grafični vmesnik, kar je prineslo kopico novih iger, znane so recimo King's Quest, Sam & Max hit the road, serija Monkey Island, posebno mesto v zgodovini pa si je prislužil tudi najbolj znani računalniški mačo, Larry, katerega že dolgo nismo videli. Pred časom je mnoge navdušila vest, da se junak igre Leisure Suit Larry predvidoma jeseni vrača na računalniške zaslone. Avtorji igre so se domislili zelo izvirne marketinške poteze, naredili so intervju z eno od izmišljenih deklic, ki...

6 komentarjev

Blizzardove igre za Linux?

PC Linux Online - Blizzard Entertainment slovi po odličnih igrah za operacijska sistema Windows in Mac OS, do Linuxa pa v javnosti še ni pokazal odprtih apetitov. Ker je prepoznavnost podjetja pogojena tudi s tem, da ponuja igre za najbolj priljubljena okolja, se je pojavilo vprašanje, kdaj bo Blizzard začel idelovati igre za bolj in bolj razširjen Linux, ki je po nekaterih raziskavah po tržnem deležu že prehitel Mac OS.

Število namestitev Linuxa na namizjih se povečuje, tako kot tudi število igričarjev, ki med igrami Unreal Tournament, Quake 3, Neverwinter Nights, Return to Castle Wolfenstein in Wolfenstein: Enemy Territory pogrešajo World of Warcraft in druge Blizzardove igre. Če ste tudi vi med njimi ali želite prispevati k uveljavljanju Linuxa na namizjih, podpišite peticijo.

28 komentarjev

ALSA

Slo-Tech - Hehe, zadnje čase dobivamo vedno več novic, ki so same po sebi primerne za objavo in niso le povezava na kakšno zanimivo stran (saj ne, da bi s tem bilo kaj narobe). To je prispeval slycer:

ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) je združenje raznih zanesenjakov, ki za Linux pišejo driverje in še marsikaj drugega (playerji, mpg123,...) za zvočne kartice. Če hočete iztisniti še kaj več iz svoje zvočne kartice (pod pogojem, da uporabljate Linux :)), potem je to stran za vas. Edini problem je, ker se morate malce spoznati na prevajanje izvorne kode, saj ni izvršnih datotek. Sicer pa bi to moral znati vsak Linuxsaš, kajne ;).
No, kot sem že omenil, stran ne ponuja samo driverjev, ampak še kup drugega programja, ki je povezano z zvokom. Moj najljubši program je bil mpg123, saj sem z njim lahko poslušal MP3-je pri polni kvaliteti na 486(!). Sicer v tekstovnem načinu, ampak važno je, da dela ;).
V glavnem, če ste vsaj malo raziskovalca, tweakerja, ali pa če vas te stvari samo zanimajo,...

0 komentarjev