»

Vista varnejša kot MacOS X?

OSNews - Približno dva tedna nazaj se je odvijala varnostna konferenca pod okriljem CanSecWesta. Tam se je zbralo kar nekaj hekerjev, katerih naloga je bila vdreti v sistem Mac OS X z vsemi popravki ter brez dodatnih varnostnih nastavitev. Prvi dan je bil neuspešen, naslednji dan pa so prišli v igro tudi brskalniki. Zmagovalec Dino Dai Zovi, ki je izkoristil luknjo v Safariju, da je dobil dostop do ukazne vrstice, je domov odnesel 10.000 ameriških dolarjev.

Pred kratkim so tako na MacWorldu objavili intervju z zmagovalcem, ki se precej ukvarja z varnostjo v Mac OS-u in je pred kratkim napisal knjigo z naslovom The Art of Software Security Testing: Identifying Software Security Flaws. V intervjuju razkriva nekaj podrobnosti o samem tekmovanju in tudi obrazloži svoje mnenje o varnosti v Applovem operacijskem sistemu. Največ pritožb pa je gotovo vzpodbudila njegova izjava, da če primerja OS X 10.4 in Visto, ima Vista vsaj s stališča varnosti kvalitetnejše napisano kodo z manj varnostnimi...

75 komentarjev

Nov iPod, nove tange

Slo-Tech - Ste že postali ponosni lastnik novega iPoda in vam k le-temu manjka še tista ena stvar, ki bo vašega iPoda popolnoma ločila od množice ostalih? No, vam na željo so pri iPodStreet pripravili ohišje v obliki tangic. Za 34.95$ boste tako dobili ohišje, ki vašega iPod Nanota varuje (kot je sicer v navadi s tangami, bore malo) pred poželjivimi pogledi drugih lastnikov in poškodami. Ampak boste vsaj edinstveni. [:)]

Vaša boljša polovica pa bo še posebej vesela, če poleg takšnega ohišja dobi tudi sam predvajalnik.

14 komentarjev

Apple iPod tudi v avtomobilih

PC World - Apple je dosegel, da bodo trije japonski proizvajalci avtomobilov - Nissan, Mazda in Daihatsu v svoje avtomobile letnik 2006 pričeli vgrajevati povezovalna mesta za priključitev iPoda. Steve Jobs je izjavil: "We work very closely with automobile manufacturers because your car is a great place to listen to your IPod."

Sistemi bodo narejeni tako, da se bo iPod direktno povezal na zvočni sistem avtomobila. Tudi BMW, Smart, Alfa in Mini delajo na podobnih sistemih.

iCar je na pohodu [:D]

31 komentarjev

Adijo, Winamp!

Slashdot - Winamp, eden najbolj priljubljenih predvajalnikov digitalne glasbe za okolje Windows, zaključuje svojo kariero. Podjetje Nullsoft, ki je delovalo pod okriljem giganta AOL, je namreč zaprlo svoja vrata. Glede na to, da Winampov klon za Linux prav tako stagnira in da se je že govorilo o Winampu za Linux, se lahko ponižno nadejamo, da bo AOL po vzoru tradicije z Netscapom odprl kodo Winampa. Po drugi strani pa se zdi, da je čas tovrstnih predvajanikov glasbe že mimo.

Kdo bo torej nasledil Winamp?

57 komentarjev

Microsoftov odgovor Applu. In HP-ju.

Google News - Že ta teden naj bi Microsoft ponudil storitev MSN Music, ki se bo iz oči v oči spopadla z Applovim iTunesom, spletno trgovino digitalne glasbe. V četrtek naj bi izšla nova beta-različica predvajalnika Windows Media Player 10 in z njo naj bi se odprla tudi trgovina glasbe, prav tako v stadiju beta.

V izčrpnem članku na ZDNet napovedujejo, da bo cena posamezne skladbe 99 centov, torej enaka kot pri konkurentu. Zaradi zapisa glasbenih datotek pa naj bi bil MSN Music velikega strateškega pomena za Microsoftov operacijski sistem Windows. Zapis Windows Media, ki ga bo Redmondski velikan razširjal preko spletne trgovine, bo verjetno pripomogel k še večji krepitvi deleža sistema Windows na trgu.

Seveda pa tudi Apple ne bo sedel križem rok. Velikansko začetno prednost pred tekmecem so si že priigrali, k čemur je v veliki meri pripomogel predvajalnik iPod. Slednjega pa je zdaj "posvojil" HP, ki ga bo pod svojo blagovno znamko prodajal od septembra naprej. iPodi s spremenjenim ohišjem bodo...

10 komentarjev

iPod štiriinšestdesetič

Slo-Tech - Kritiki ne skoparijo s pohvalnimi besedami o Applovem predvajalniku kodirane glasbe, iPodu. Vendar pa lična škatlica ni samo uspešen predvajalnik glasbe, saj ga lahko uporabimo še za kaj. In ne mislim na "šminkiranje". V slogu Unixove dokumentacije so namreč vrli uporabniki poimenovali spis HOW-TO, ki opisuje postopek priprave iPoda, da ga lahko uporabimo kot zagonsko napravo, s katero npr. poganjamo dodatne operacijske sisteme.

Pa sem že mislil, da bo govora o znižanju cene ...

4 komentarji

Bi najslabšo Operino lastnost v Firefoxu?

Slo-Tech - Jesse Ruderman je spisal novo razširitev za brskalnik Firefox. Adbar morda res ni najbolj uporabna razširitev, je pa vsekakor najbolj neumna. Novemu brskalniku namreč paradoksalno vgradi reklamna sporočila v zgornji del okna, tako kot to počne Opera v privzeti brezplačni namestitvi. Jesse se je v bitki proti spletnim oglasom, ki je postala zaščitni znak Mozille, zdaj pa se ji je pridružil še Microsoft, očitno hotel nekoliko pošaliti. Kljub temu pa so oglasi lahko celo uporabni, saj s pomočjo Googlove tehnologije prikažejo tiste, ki so vsebinsko povezani z obiskano stranjo. Če zadetkov ne najde, pa prikazuje slogane in druge propagandne materiale, povezane s Firefoxom in Mozillo. Dokaz, da še tako visoka tehnologija lahko dopušča neumnosti.

8 komentarjev

Moore v slogu Stallmana

Google - O uspehih Michaela Moora z njegovim novim filmom Fahrenheit 9/11 ste verjetno že slišali, saj je antibushevski dokumentarec v pičlih treh dneh postal najbolj gledani dokumentarni film vseh časov. Presenetila pa nista le tematika filma in njegov uspeh, pač pa tudi nedavna izjava Michaela Moora. Avtor filma ima namreč povsem drugačen pogled na nelegalno razširjanje filma po računalniškem omrežju, kot njegovi kolegi, saj je javno priznal, da celo vzpodbuja prenašanje filma po omrežju. "Več ljudi ga bo videlo, boljše bo!", je dejal Moore, Lions Gate Entertainment, ki skrbi za distribucijo filma, pa je že izrazil nasprotovanje. Klik!

Na novico nas je opozoril stran na .

69 komentarjev

Zakaj iPod ne predvaja standarda vorbis?

Slashdot - Glasbeni predvajalnik iPod je postal zelo priljubljen med svojimi uporabniki predvsem zaradi prenosljivosti in možnosti predvajanja datotek v standardu MP3, ki zagotavlja majhnost datotek. Projekt Ogg, ki je na svet splavil standard Vorbis, pa nam je ponudil še manjše in bolj kakovostne datoteke kot MP3, zatorej se kar samo poraja vprašanje, zakaj ni Apple v iPod-e vgradil še podpore za standard Vorbis.

Hugo Fiennes, inženir pri konkurenčnem podjetju Rio Audio sklepa, da je razlog za to prepočasen procesor, ki ni sposoben dekodirati datotek, zakodiranih v tehnologiji vorbis. (Pre)počasni bi naj bili vsi iPodi prve, druge in tretje generacije, medtem ko bo naslednja generacija iPodov verjetno zmožna dekodirati datoteke ogg, a je vprašljivo, če bo Apple to opcijo sploh vgradil. Zanimivo razmišljanje, ki razjasni tudi razlike med različnimi procesorji, ki se uporabljajo v predvajalnikih.

28 komentarjev

iPod Mini bo zamudil

Slashdot - Izgleda da gre Applu prav vse od rok, kar se glasbe tiče, saj se tudi iPod Mini prodaja neverjetno uspešno. Ostali svet (beri: svet brez ZDA) tako ne bo mogel kupiti 4-gigabajtnega predvajalnika glasbe aprila, ampak šele julija, saj je to edini način, da Apple zadosti povpraševanju v domovini. 249 zelencev vreden malček se kljub mračnim napovedim zaradi prevelike cene neverejtno dobro prodaja. Klik!

Mah, če bi jim šlo vse od rok, bi znali predvidevati, kakšne zaloge si morajo ustvariti.

7 komentarjev

Nove baterije za iPod

Zaigrajmo in zapojmo

Slashdot - Je že res, da je Applu uspela več kot čarobna poteza z izdajo predvajalnika iPod, saj je svet obkrožil skoraj tako hitro, kot kateri izmed najnovejšoh virusov. Vendar pa se mnogi pritožujejo nad kratkotrajnostjo delovanja baterije, ki zdrži le 8 do 10 ur. Po navodilih Drewa Perryja pa potrebujete samo škatlico igralnih kart in par navadnih baterij, s katerimi si lahko sami ustvarite zanimivo rešitev, ki podvoji avtonomijo baterije.

15 komentarjev