»

X-bit labs popeljal na test 4 najnovejše procesorske hladilnike!

X-Bit Labs - Kolegi iz ruske strani X-bit labs so na test popeljali štiri najnovejše zračne hladilnike za procesorje na podnožju 939 - Titan Vanessa S- ter L-Type, Thermaltakeov Big Typhoon in Zalmanov CNPS-9500 LED. Uporabili so t.i. burn-in program S&M ter izmerili, kateri procesorski hladilnik se je najbolje odrezal v hlajenju na 2700MHz navitega procesorja AMD Athlon64 3000+ z jedrom Venice E3. Testirali so tako v zaprtem ohišju kakor brez njega, tako da so rezultati pričujočega testa karseda objektivni. Če vas zanima, kako se je obnesel zloglasen Zalmanov gorostas in ali je Thermaltakeov Veliki Tajfun za svojo ceno res najboljši hladilnik, vam branje testa toplo priporočam.

7 komentarjev

Iz pomnilniških logov

X-Bit Labs - Pri OCZ Technology so ugodili povpraševanju po Winbondovi BH seriji čipov in danes najavili nekaj novih pomnilniških modulov, ki se ne bohotijo z enormnimi frekvancami delovanja, temveč z nižjimi zakasnitvami (latency). OCZ EL DDR Platinum Limited Edition PC3200, kot se zadevščina uradno imenuje, tako deluje pri efektivnih 400 MHz z nazivnimi timingi CL 2-2-2-7. Novi moduli uporabljajo BH-6 (verjetno gre za staro zalogo, saj so pri Winbondu izdelovati nehali tako BH-5 kot 6, s tem da so zaloge petic povečini že pošle), za delovanje pa potrebujejo napetost 2,7 V (roko na srce, pri OCZ so RAM navili, saj so ti čipi 6 nanosekundni kar nanese frekvenco 166 MHz). Dobavljivi bodo v kapacitetah po četrt in pol gigabajta. Cena še ni znana. Več o tem.

Medtem ko se proizvajalci modulov DDR na vse pretege trudijo ponuditi čim hitrejše module, pa na vrata že trka njegov naslednik, DDR-II. Samsung Electronics je danes razširil svojo ponudbo z nekaj novimi primerki. Poleg 256 MB in 512 MB 400,...

1 komentar

Samsung še vedno prvi

X-Bit Labs - Po raziskavi, ki so jo opravili pri Semico Research, sodeč, se je trg pomnilnika v iztekajočem se letu povečal za osem odstotkov, še vedno pa večino (81 %) obvladujejo veliki proizvajalci. Na prvem mestu z 28,6 odstotnim deležem ostaja Samsung, sledijo pa mu Micron, Infineon (oba 17,2) in Hynix (15,9). Ostali proizvajalci pokrivajo manj kot pet odstotkov tržišča. Več o tem.

2 komentarja

Velik tržni delež nVidie

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs je nVidiin tržni delež na področju grafičnih kartic za osebne računalnike v drugem četrtletju znašal 64 odstotkov. Če pogledamo samo kartice s podporo DirectX 9.0, ugotovimo, da je v tej kategoriji nVidia posegla po treh petinah trga. Na področju integrirane 3D grafike je ta odstotek bistveno manjši, saj je z začetnih sedmih padel na borne tri odstotke. Detajlne informacije.

14 komentarjev

Ko X-Bit Labs ozvočenja na ogled postavi ...

Zelo eleganten izgled

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Creative, Singapurski gigant je zelo znan po vsem, kar se tiče zvoka na področju računalništva. Njihovi izdelki slovijo kot odlični in tudi cena ni pretirana. Tokrat so si na X-Bit Labs pobliže ogledali tri zvočniške sisteme in sicer:
  • Creative Inspire 6.1 6700
  • Creative Inspire 2.1 Digital 2800
  • Creative I-Trigue 2.1 3300
Vsi trije so povprečnih zmogljivosti in so nadvse primerni za manjše prostore, cena pa je povsem sprejemljiva. Test je zelo zanimiv,...

11 komentarjev

PSC z lastnim pomnilnikom

X-Bit Labs - Powerchip Semiconductor Corporation, skrajšano PSC, so se odločili, da bodo kmalu začeli prodajati svoje lastne DRAM-čipe, ki naj bi predstavljali do 40 odstotkov vseh njihovih izdelkov. PSC upa, da bodo izdelke prodajali na evropskem, tajvanskem in kitajskem tržišču, dočim na ZDA še ne računajo. Dokončnih odločitev še ni, zatorej se lahko načrti še spremenijo. Klik!

0 komentarjev