»

Slovenska knjiga o PHP ter MySQL na Apacheu

Slo-Tech - Yohan del Sud, eden bolj cenjenih na Slo-Techovem forumu, se je izjemno potrudil ter skupaj s kolegom spisal knjigo z naslovom "PHP ter MySQL na spletnem strežniku Apache". Knjiga na 140 straneh ter v desetih poglavjih obdela kombinacijo teh tehnologij ter je primerna tako za popolne začetnike brez predznanja kot tudi za starejše mačke. Rdeča nit te knjige je izdelava spletnih trgovin, poslovalnic ter vseh aplikacij, ki morajo biti hitre ter učinkovite. Knjigi je priložena tudi zgoščenka s primeri kode v knjigi ter z brezplačnimi različicami PHPja, MySQLa ter Apacheja.

Prodajna cena je 4490 SIT. Vsi, ki jo boste do konca tega meseca naročili preko tega e-poštnega naslova, pa dobite 25-odstotni popust, s krito poštnino. Še slikica naslovnice:

10 komentarjev

Iz vašega pomnilnika v Microsoftov žep

ZDNet - Microsoft uporabnike Officea XP ter Internet Explorerja 5 opozarja, da je pri pošiljanju podatkov o sesutju programa možnost, da se pošlje tudi trenutno urejevani dokument. Natančneje: pri pošiljanju vloge se pošlje tudi trenutna slika pomnilnika, ki pa lahko delno ali v celoti vsebuje kakšen dokument. Kakorkoli, podatki so na kanalu zašifrirani ter 'razumljivi' le Microsoftu. Klik!

3 komentarji

Sourceforge hacked?

več strani - Največji strežnik za razvoj prostega programja je bil očitno na nek način shekan. Sourceforge nudi razvijalcem vse živo od CVSja, sledenja hroščem, mailing list, shranjevanja releasov itd. Zaenkrat na spletni strani SF o hacku ni še nič napisanega, so pa vsi uporabniki, ki so CVS uporabljali v zadnjem tednu, dobili nova gesla. Nobody's safe. Si predstavljate, da bi nekdo takole na skrivaj v kak open source projekt vstavil kakega trojanskega konja? Verjetno bi ga kaj hitro odkrili. Kaj pa Microsoft?
Razvijalci prostega programja pa bodo navdušeni nad zadnjim IBMjevim korakom. Da bi programerjem omogočili lažje 'portanje' programov na njihove platforme, so se odločili, da bodo začeli dajati zastonj accounte na njihovi mainframe mašini (tipa zSeries).

3 komentarji

Ponovno obvestilo

Jaz - Ker imamo "rahlo" zapleten postopek prijave, vas PONOVNO prosim, da si vsi, ki vam prijava ni uspela PREBERETE FAQ. V primeru da vam vseeno ne uspe mi to prosim sporočite. Sistem LOČI VELIKE in male črke zato vnesite vaše uporabniško ime in geslo TOČNO tako, kot ste si ga izbrali (z vsemi VELIKIMI in malimi črkami ter PRESLEDKI vred)[:D]Hkrati se za Nedeljo, 10.12.2000 ob 21:00 napoveduje veliko čiščenje neaktiviranih accountov. Brisani bodo vsi neaktivirani starejši od petih dni.

8 komentarjev

Prijava

Jaz - Vsi uporabniki, ki vam prijava do sedaj ni uspela, prosim poskusite ponovno. Prijavni postopek je rahlo poenostavljen (več stvari se naredi samodejno - na primer koda se pošlje samo), vendar še vedno zahteva aktivacijo accounta.[:D]

0 komentarjev