»

Epox v škripcih

Fudzilla - Če gre verjeti novici na Fudzilli, je proizvajalec matičnih plošč Epox na smrtni postelji. Finančno stanje podjetja namreč že kar nekaj časa ni najbolj rožnato, poleg tega pa naj bi jih zapustilo veliko zaposlenih, ki so se želeli izogniti odpuščanju, prav tako ni v razvoju nobenega novega izdelka. Pred propadom bi lahko znanega proizvajalca matičnih plošč rešil prevzem s strani kakega uspešnejšega podjetja, podobno kot je bil rešen Abit.

Več na Fudzilli.

16 komentarjev

Težave z nForce 3 in 4

The inquirer -

Epox in Abit sta potrdila poročila o težavah plošč, osnovanih na veznem čipovju nForce 3 in nForce 4. Težave se pojavljajo pri uporabi Athlon 64 procesorjev z revizijo jedra E in sicer se nekatere plošče v navezi s temi procesorji (ki jih še ni na trgu) nočejo zagnati ali pa se samodejno izklapljajo. Nvidia je sicer zanikala težave, o katerih so se prva poročila pojavila na CeBIT-u.

Kakorkoli že, težave niso prehude, saj jih je mogoče odpraviti s posodobljenim BIOS-om za problematične plošče. Za nekatere plošče so že na voljo nove različice BIOS-a, proizvajalca pa zagotavljata, da bodo težave odpravljene pravočasno. Težavo je povzročil AMD, ki je v novi reviziji jedra spremenil termalno regulacijo, kar je povzročilo zgoraj opisane travme. Še povezava do izvirne novice.

5 komentarjev

Epox s Socket T in 939 na CeBIT-u

X-Bit Labs - Epox je potrdil govorice, da bo na prihajajočem CeBIT-u 2004 uradno predstavil svoje plošče za procesorje LGA775 in PGA939. EP-5EPA+ bo tako plošča z ležiščem Socket T na naboru i915G, ki bo imela grafično jedro Intel Extreme Graphics 3, PCI Express in podporo dvokanalnemu pomnilniku. EP-9NDA+ na nVidiinem nForce3 bo namenjena AMD-jevim Athlon 64 s 939 pini in podporo dvokanalnemu pomnilniku.

Poleg tega bo Epox predstavil še grafične kartice na GPU-jih GeForce FX 5700, GeForce FX 5700LE oziroma GeForce FX 5500, nekaj izdelkov Bluetooth, sestavljene osebne računalnike s Pentiumi M in še kaj bi se našlo. Klik!

0 komentarjev

NVidia stopa na pota tišine...

X-Bit Labs - NVidiine najnovejše kartice se po sposobnostih popolnoma lepo kosajo z ATi-jevimi predstavniki, vendar pa nVidiini modeli pri svojem delovanju generirajo ogromno toplote, posledica tega pa je hlajenje, zaradi katerega si uporabniki poskušajo zamašiti ušesa. A če bodo še ostali dobavitelji GeForce kartic sledili Gainwardu, si lahko tudi nVidiini uporabniki odmašijo ušesa. Tako je slednji izdal SilentFX PowerPack! Ultra/980 XP Professional, katere verjetno največja prednost pred konkurenčnimi GeForce modeli je pasivno hlajenje.

Tako se pod hladilnim sistemom nahaja GeForce FX5700 s hitrostjo GPU 425 MHz ter 256 MB pomnilnika na 550 MHz, vse skupaj pa poleg AGP reže zasede še eno razširitveno vodilo. Na kartici se nahaja tudi VIVO...

2 komentarja

Nova Intelova čipovja

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs in AnandTech trdijo, da so končno uspeli izvedeti, kako se bosta Grantsdale in Alderwood uradno imenovala. Družina Grantsdale čipovij se bo imenovala i915, Alderwood pa i925x. V obeh družinah lahko pričakujemo več različnih verzij.

Intel i915P bo podpiral 533 in 800 MHz Quad Pumped Bus, procesorje z LGA775 podnožjem, dvokanalni DDR-II ter PCI Express x16. Intel i915G bo vsem naštetim dobrotam dodal še grafično jedro Intel Extreme Graphics 3, medtem ko bo Intel i915GV brez podpore za PCI Express x16. Intel i915GL bo najšibkejša različica, namenjena bodočim Celeronom, tako da boste zaman iskali grafični čip, podporo dvokanalnemu pomnilniku in 800 MHz FSB.

Natančno katere različice Alderwooda, ki se bo imenoval i925X, bodo dostopne, še ni znano, je pa že jasno, da bo najverjetneje podoben i915P, le da bo imel tudi podporo Performance Accelerating Technology (PAT). Intel še ni komentiral navedb. Več o tem.

9 komentarjev

Predstavitev Quadra FX 1100

X-Bit Labs - nVidia je včeraj predstavila novo grafično kartico Quadro FX 1100, ki temelji na že poznani NV36 arhitekturi, znani tudi pod imenom GeForce FX5700. Nova grafikulja ima štiri cevovode, izboljšano obdelovanje pixel in vertex shaderjev, pomembna novost pa je tudi 0,13-mikronska tehnologija izdelave, ki je v družini Quadro predstavljena premierno. S hitrim 650 MHz 128-bitnim DDR SDRAM pomnilnikom lahko kartica prenese 10,4 GB/s podatkov. Takt samega jedra in cena kartice še nista znana. Več o tem.

3 komentarji

Opteron in nForce 3 Pro

Obdeluj podatke...64-bitno! :)

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Tako, po krajšem oddihu na obali naših sosedov in na žalost zamujenem Slo-Tech LANu, sem ponovno med živimi in zdravimi v ekipi Slo-Techa. [:D]

Opteron, eden izmed zadnjih upov za AMD, da zleze iz rdečih številk, je pod velikim pritiskom. Predvsem poskuša prodreti na, za nas domače uporabnike, manj zanimivo tržišče 64-bitnih procesorjev. Tokrat so na X-Bit Labs na test postavili najhitrejše čipovje, ki še ni v prosti prodaji -- nForce3 Pro -- naslednika zelo priljubljenega nForce 2 (Ultra), v navezi z Opteronom 144. Ta tiktaka pri 1,8 GHz in vsebuje 1 MB L2-predpomnilnika. Čeprav ta...

16 komentarjev

Barton XP 3000+ ter Pentium4 3.0 G

OC Workbench - Na OC Workbench so se lotili testiranja dveh najmočnejših procesorjev -- Bartona, ki podpira 200 MHz zunanje vodilo, in P4 s 800 MHz FSB. Naj povem še, da VIA in SiS še nista izdala ustreznega čipovja, ki bi podpiralo procesorje Barton na 200 MHz vodilu, medtem ko se nVidia lahko pohvali že z njenim nForce2 s podporo dvokanalnemu pomnilniku. Na drugi strani pa Pentiume4 na 800 MHz FSB podpira le Intelov Canterwood (i875P), v prihodnosti pa kanimo ugledati še Springdale. Preberite si celoten test.

0 komentarjev

NV 35: že znano ime?

X-Bit Labs - Tako je. Na X-Bit Labs so objavili zanimivo novico o tem kakšno ime naj bi nosila nova serija NV 35. Po vsej verjetnosti bo tak kot ostali - se pravi GeForce. Zanimivo pa je, da se bo imenoval kar GeForce FX, tako kot NV 30 serija, le da bo za "FX" druga številka. Bo mogoče to GeForce FX 6000? Ali pa mogoče 6800? Mogoče pa celo 11600. Vse bomo videli kmalu, takoj ko bo nVidia to uradno objavila[:)] . Izvirna novica.

5 komentarjev

Soltek SL-75FRN-L

AthlonXP.com - Na Athlon XP so naredili test matične plošče proizvajalca Soltek na nVidiinem nForce2 čipovju. Kot vsaka taka plošča, tudi ta podpira Dual DDR, AGP 8x, 333/266 MHz FSB, USB 2.0, za zvok pa skrbi Realtekov ALC650 čip. Ponuja tudi dobre overclockarske sposobnosti - FSB je možen tudi do 200MHz. Zraven plošče pa dobite tudi CD z gonilniki in mnogo programi (med njimi je tudi Antivirusni program PC-Cillin 2002, Virtual Drive 7, DriveImage 4), ploščico za zadnjo stran ohišja, kable ... In ne smemo pozabiti, je metalno zlate barve! Če pogledamo ceno - 88$, za to kar nam ponuja ni pretirano draga. Klik!

13 komentarjev

NV31 na CeBIT

X-Bit Labs -

Trenutno najnovejša nVidiina stvaritev nosi kodno ime NV30 ter se v prodaji imenuje GeForceFX, inženirji pa že pripravljajo oz. imajo skoraj dokončano novo kartico -- NV31.

NV31 ne bo naslednica NV30, temveč nova kartica iz družine NV3x, po zmogljivostih pa naj bi konkurirala GeForceu Ti4600 ter Radeonoma 9500 Pro ter 9700 nePro. O datumu prodaje ali celo céni še ni informacij, kaj informacij, niti špekulacij ni, govorí pa se, da bo NV31 predstavljena na prihodnjem CeBIT-u. Vse informacije jemljite z zadržkom, saj so striktno neuradne in nepotrjene s strani nVidie. Klik!

0 komentarjev