»

Konica Minolta razvila projektor velikosti palca

CrunchGear - Kot kaže, bo razvoj tehnike v nekaj letih poskrbel, da bodo komercialno dostopni projektorji namesto energetsko potratnih škatel, ki so bile sposobne ogreti manjši prostor, naprave velikosti pomnilniškega ključa.

Konica Minolta je po poročanju Crunch Geara razvila projektor dimenzij 20×40x7 mm, ki za svoje delovanje porabi potrebuje samo 1 W moči. Piezoelektrični elementi nadzorujejo mikroogledala velikosti dveh milimetrov, ki usmerjajo laserje modre, rdeče in zelene barve. Tehnika naj bi trenutno omogočala prikaz okoli 20 inčne diagonale XGA ločljivosti na oddaljenosti 50 do 60 cm od zaslona.

Po optimističnih napovedih bodo omenjeni projektorji široki potrošnji dostopni v dveh ali treh let. Slik prototipa v času pisanju žal še ni zaslediti na spletu.

11 komentarjev

Projektor za vsak žep?

Slashdot - Upstream Engineering je skoraj anonimno podjetje, ki pa se utegne povzpeti med ene izmed najbolj čislanih računalniških velikanov, če mu bo uspelo predstaviti izdelek, ki ga obljublja. Prihodnje leto naj bi na trg poslali barvni projektor za video predvajalnike, potovalne TV-je, prenosnike, dlančnike ipd., ki naj bi zasedel prostor škatlice za vžigalice. Podvig naj bi jim uspel s tehnologijo Photon Vacuum, ki so jo že patentirali, omogočala pa naj bi izdelavo projektorjev, ki potrebujejo precej manj komponent kot običajni in porabijo neprimerljivo manj električne energije. Prva razvojna različica bo na voljo že v drugi četrtini letošnjega leta. Klik!

12 komentarjev

MicroOpticaovi "zasloni"

Tech Extreme - Na Tech-extreme so se razpisali o podjetju MicroOptical. MicroOptical izdeluje prenosne "zaslone" oz. neke vrste očala, ki projecirajo sliko 40 inčev pred nas. Ti zasloni naj ne bi ovirali našega zaznavanja okolice in naj bi bili enakovredni 12" navadnim LCD zaslonom. Take zaslone s projeciranjem slike v zrak bodo v prihodnosti uporabljali dlačniki, ki bodo s tem lahko še manjši.

Predstavili so tudi manj mobilne projektorje slike za ogled DVD filmov. Ta projektor projecira sliko kar na naša očala. Da vas še nekoliko razveselim s predvideno ceno 500$, kar po mojem mnenju ni veliko. Klik!

0 komentarjev

Navidezna tipkovnica

Yahoo News - Presenečenjem, ki nam jih trenutno prinaša CeBit kar ni in ni videti konca. Po opisih bolj ali manj običajnih gizmov je na internet kot strela iz neba treščila novica o navidezni tipkovnici, ki so jo kazali na Siemensovem razstavnem prostoru. Navidezno tipkovnico poseben projektor projektira na ravno podlago in obenem zaznava uporabnikovo tipkanje po tej "tipkovnici". "Tipkovnico" so razvili Izraelci in je kot idealna za vgradnjo v mobilne...

5 komentarjev

Prodaja DDRa upada

Tweakpc.de - Tudi v drugi četrtini letošnjega leta prodaja DDR modulov ni narasla. To je pravzaprav zelo zanimivo, saj je cena DDRa zelo upadla. Prav tako pa je vedno več proizvajalcev matičnih plošč, ki izdajajo matične plošče z podporo DDR ramu. Predvidevajo, da veliko kupcev čaka predvsem na DDR čipsete za P4. Tako naj bi šele takrat zabeležili večjo prodajo. Seveda pa RAMBUS ne bo ostal ravnodušen in bo sigurno znižal cene svojim modulom.

4 komentarji