»

nVidiino tekmovanje v navijanju in modificiranju

NvNews - nVidia pripravlja tekmovanje, kjer boste na račun prišli vsi navijalci ter vsi, ki radi modificirate svoje mlinčke. Tekmovanje bo razdeljeno v štriri kategorije:
  • najbolj zmogljiv sistem
  • najbolj navit sistem (merjeno v odstotkih)
  • najboljša modifikacija ohišja, ki pripomore k boljšim zmožnostim računalnika ter
  • najlepša modifikacija ohišja.
Vsega skupaj bo šest nagrad, vsa tekmovanja (razen modificiranja) pa bodo potekala ločeno za AMD ter Intel sisteme. Vse meritvene programe je določila nVidia, pri modifikacijah pa bodo o zmagovalcu odločali sodniki. Nagrade so računalnik, osnovan na nForce2 Ultra 400-čipovju, grafični kartici GeForce FX 5600 Ultra, AMDjev procesor AthlonXP 3200+, Samsungov DDR400 pomnilnik in WDjev trdi disk. Izvorna novica ter informacije in pravila o tekmovanju.

8 komentarjev

Tiskajte brezžično

ZDNet - Predstavljajte si situacijo. Pridete v službo in na dlančniku imate obsežne dokumente. Nobenega prostega računalnika, vam pa se mudi. Ni ravno prijetno ...

Dileme, ki se loteva čedalje večjega števila uporabnikov, so se lotili pri HP-ju. Razvijajo programsko opremo za tiskalnike, ki bo omogočala, da boste tiskali brezžično s pomočjo svojega dlančnika. Opremo, ki naj bi jo predstavili danes, naj bi uporabljala predvsem podjetja in pa višje opremljeni (konferenčni) hoteli. Test, ki so ga izvedli v eni od ameriških bolnišnic, je pokazal, da sicer niso vsi pripravljeni na novo obliko dela, vendar se je čudovito obnesel na Japonskem.

Več na ZDNet-u.

0 komentarjev

Še eno sanjsko računalo

BBC - CeBit je in proizvajalci iz vsega sveta hitijo predstavljati svoje najnovejše dosežke. Med njimi se je našlo tudi dansko podjetje Asetek, ki je zdizajniralo računalnik s Vapochillovim hladilnim sistemom in trenutno najbolj vročim procesorjem, Pentiumom4 pri 2.2 GHz. Proizvajalec zagotavlja, da je računalnik skrbno narejen in da proizvede kar se da malo hrupa. Zaradi kvalitetnega Vapochillovega hladilnega sistema pa lahko procesor ohladi do 18 stopinj Celzija pod ničlo in ga pripravi do delovanja pri 3 GHz. Kar impresivno, kajne. No, ko pridemo do cene, ki znaša 6000 € privlačnost sistema kar krepko pade. Več o njem si preberite na BBC.

0 komentarjev

Za zelence v hardverskih poslih

The Tech Zone - Če še nimate izkušenj v razdiranju in sestavljanju računalnika, vam bo ta članek prišel še kako prokleto prav. Tukaj je, korak za korakom, v šestih straneh razloženo, kako iz kupa komponent sestaviti popolnoma delujoč računalnik. Zelo priporočljiv ogled. Verjemite mi, ko boste prvič razstavili / sestavili računalnik, vas bo potegnilo noter. Kmalu ne boste morali več živeti brez tega. Vsaj jaz nisem mogel .

9 komentarjev