»

Študentje ne uporabljajo svojih e-poštnih predalov

Wired Blog - Na Boston College so ugotovili, da je študentom ponujati polne e-poštne predale nesmiselno, saj ti večidel na univerzo pridejo z že izgotovljenimi digitalnimi identitetami. Začenši z jesensko generacijo slušateljev ti ne bodo več dobili svojega predala za elektronsko pošto, marveč zgolj alias @bc.edu, ki bo prejeta sporočila posredoval na nastavljen poštni račun - najsibo Gmail, Hotmail, Yahoo Mail ali kaj tretjega. Prodekanja Mary C. Corcoran pojasnjuje, da študentje njihovih elektronskih naslovov niso uporabljali, tako da so postali zgolj še ena v vrsti reči v življenju, ki so jih morali preverjati, medtem ko je bila srž njihovega življenja drugje.

Preden so sprejeli to odločitev, so razmišljali tudi o povezavi z Googlovo ali Microsoftovo storitvijo za gostovanje elektronske pošte, ki svoje usluge nudita brezplačno. Zanju se niso odločili, ker so pogajanja dolgotrajna, poleg tega pa ni nikakršnih zagotovil, da v bodočnosti ne bosta začela zaračunavati svojih storitev. Klik!

48 komentarjev

Še ena tragedija na račun video igre

ABC News - Predvčerajšnjim se je v družini iz mesta Lansdowne v ameriški zvezni državi Philadelphia zgodila tragedija. 13-letni Jahmir Ricks je zabodel svojega 16-letnega brata, Antwan Ricks-a, dvakrat z nožem za meso, kar je bilo zanj usodno.

Po kriminalističnem poročilu se je deček dobro zavedal svojega dejanja, saj ga je med jokom in vreščanjem na ulici prijela policija. Prav tako se je na ulici znašla tudi njegova mati, ki je bila histerična, še dodaja Margaret Rebstock. Trinajsletnik naj bi zabodel svojega starejšega brata dvakrat, in sicer v pljuča in srce. Policija sumi vzrok napada eno izmed video iger, ki sta jo igrala. Jahmir Ricks je bil obtožen prve stopnje umora za odrasle.

Več o tragediji in video novica.

66 komentarjev

MikeRoweSoft.com proti Microsoftu: epilog

Slashdot - Zgodba o 17-letnem fantu, ki se je hrabro postavil proti Microsoftovim možem, je dobila epilog. Največja hiša za razvoj programske opreme na svetu je mladoletniku v zameno za domeno MikeRoweSoft.com odobrila povrnitev stroškov za prenos spletne strani na novo domeno, brezplačno usposabljanje pri Microsoftu, XBox, vabilo na tehnološko prireditev v Redmondu in še nekatera darila. Po trditvah Microsoftovega predstavnika so s poravnavo želeli v mladostniku vzbuditi zanimanje za tehniko. Klik!

Zdaj pa hitro kupit majkrosoft.com :)

16 komentarjev

Pri Googlu imajo smisel za humor

Slo-Tech - Priljubljeni iskalnik Google zna včasih tudi presenetiti. In to na šaljiv način. Dokaz za to boste dobili, če boste kot iskalni niz vpisali "miserable failure". Prvi zadetek je namreč povezava na uradno biografijo ameriškega predsednika Georga W. Busha.
Za nejeverne pa še slika:


Če gre za namerno razvrstitev tega zadetka na prvo mesto, ima nekdo v marketinškem oddelku Googla očitno dobro idejo, kako povečati obiskanost iskalnika...

19 komentarjev

Še dobro, da Bush ne bere e-pošte ...

Mladina - Vas je kdaj prijelo, da bi kakšnemu politiku napisali jezno e-pismo? Kar, a naj vas nikar ne zanese. Kot poroča Mladina, so namreč danes na okrožnem sodišču v Murski Soboti 32-letnega T. S. obsodili zaradi ogrožanja varnosti ameriškega predsednika Georga Busha.

T. S. je namreč 20. maja 2001 (pred obiskom Bush-Putin) Georgu Bushu poslal e-sporočilo z vsebino 'Predsednik, rešite Zemljo, vi riti, ubili vas bomo v Ljubljani. Dobrodošli.' Od Bele hiše je nato najprej dobil avtomatsko zahvalno sporočilo, čez nekaj dni pa še obisk policije na domu, saj je sporočilo poslal iz domačega računalnika in ga torej ni bilo težko izslediti.

Kljub temu, da se je obtoženi po lastnih besedah rahlo opit le šalil, da obstaja razlika med grožnjo in ogrožanjem, da grožnja ni bila resna ter da Busheva varnost ni bila ogrožena, saj za grožnjo sploh ni vedel -- je bil obsojen na pogojno kazen štirih mesecev zapora s preskusno dobo dveh let.

So pa kot olajševalno okoliščino na sodišču izpostavili dejstvo,...

72 komentarjev

O tržišču grafičnih kartic danes

AnandTech - Spet en dolg članek. Ampak ta je celo zanimiv! Govori o trenutnem stanju trga grafičnih kartic in daje relativno natančen pregled napovedi za prihodnost. Piše torej o tem, kaj namerava Nvidia narediti za nizki cenovni trg (nova MX družina?), visoki (GeForce3),... Govori še o grožnji Kyra II, ki bo verjetno odtrgal velik kos prodajne pogače Nvidii. Malo se celo poglobi v druge proizvajalce (ATI, Matrox), ampak ne preveč. Očitno je namreč, da bo ta pomlad (pa tudi verjetno poletje) zaznamovana z vojno med Kyro-m II in bodočimi Nvidiinimi proizvodi. Ogled tega članka toplo priporočam.

3 komentarji

Mladoletnik poslal e-poštno grožnjo ameriškemu predsedniku Bushu

Ananova - 14-letni fant je bil obtožen pošiljanja e-poštne grožnje ameriškemu predsedniku Bushu, in sicer z vsebino "Im looking for you and im going to kill you wen I get you I do not like you I kill you".
Policija pravi, da je bila grožnja poslana direktno na predsednikov e-poštni predal. Agenti tajne službe so e-poštno grožnjo izsledili do tega mladoletnika predvsem zaradi slovničnih napak, ki so v besedilu. Fant jim je pozneje tudi povedal, da je to grožnjo poslal zato, ker se je želel postaviti pred nekom, s katerim je govoril na Internetu. Kasneje pa je tudi poslal še eno e-pošto z opravičilom.

1 komentar