»

V prihajajočem tednu v Kiberpipi

Uniki

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu Kiberpipa napoveduje:

- Torek, 9.12. ob 19:00 - Pipin odprti termin: Med 22 najbolj perspektivnih start-upov v Evropi izbran slovenski UNIKI
Mlado slovensko podjetje UNIKI je bilo izbrano med 22 finalistov, ki so se udeležili tedna tekmovanja in izobraževanja Seedcamp, skupnega projekta največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in "poiskati naslednji Google". UNIKI je komisijo prepričal s svojimi inteligentnimi interaktivnimi mediji, ki temeljijo na računalniškem vidu in novem vmesniku med računalnikom in človekom, ki reagira na gibanje. Trenutno so usmerjeni v razvoj novih gibalnih interaktivnih medijev za javne prostore, kjer lahko z vsebino izložbe upravljate kar z gibi roke ali telesa. Več...



- Sreda, 10.12. ob 19:00 - Spletne...

1 komentar

Multimedijski performans FIJUU v Krškem

Slo-Tech - V petek, 4. novembra, se bo v Multimedijskem centru Posavja, v Krškem, predstavil priznani multimedijski umetnik Julian Oliver s svojim projektom FIJUU.

Umetniška inštalacija, ki jo bo predstavil avtor osebno, na zanimiv način obravnava interakcijo računalniške grafike in zvoka. Obiskovalci lahko s pomočjo domiselno zasnovanega 3D grafičnega vmesnika preko igralnih ploščkov aktivno sodelujejo in upravljajo virtualne inštrumente ter s tem ustvarjajo improvizirano glasbo.

Projekt Fijuu je bil pred tem predstavljen in nagrajen na mnogih festivalih, v Sloveniji pa ga imamo tokrat priložnost videti prvič.


7 komentarjev

Internet in umetnost

Slo-Tech - Na Slo-Techu kraljujejo pretežno tehnološko obarvane računalniške novice, zato je za malce več barvitosti tule ena napoved predavanja o računalniški umetnosti.

V sredo, 24. novembra ob 21. uri, bo v klubu Daktari, Ljubljana (Krekov trg 7, zraven Lutkovnega gledališča) imel Jaka Železnikar predstavitev svojega umetniškega delovanja vezanega na medij interneta.

Malo neslotechovski slog, pa vendar: Gre predvsem za dela jezikovnega izraza, ki izhajajo, preizprašujejo in nadgrajujejo tradicije konceptualne umetnosti ter predvsem vizualne/konkretne poezije. Na Železnikarjevo delo je v veliki meri vplivalo tudi raziskovanje medija interneta. V korpusu svojih del je ustvaril široko paleto spojev jezikovnega izraza in informacijskih tehnologij, s tematikami, ki segajo od osebne, lirične izpovedi do družbenega aktivizma.

Več o Jaki, enemu najbolj vidnih spletnih umetnikov pri nas lahko preberete na njegovi domači strani jaka.org. Ker je veliko del on-line, si jih lahko seveda direktno...

26 komentarjev

Računalniška umetnost

Jaz - Računalniško umetnost poznamo v mnogih oblikah in ena izmed najbolj neposrednih so razne digitalno obdelane slike. Mislim, da bo ljubitelje dotičnih slikic kar zanimala ta stran. Postavila jo je mlada slovenska umetnica, s katero sem v stiku že nekaj časa. Prosila me je namreč, ali lahko za svoje delo uporabi del Slo-Tech designa. Moram priznati, da je slikica, ki jo je ustvarila bila kar zanimiva, toda na žalost ne dovolj, da bi se uvrstila v galerijo, ki jo najdete na njeni strani. Kakorkoli, prilagam še eno izmed meni bolj všečnih slikic.

3 komentarji

Mega download

Jaz - Hehe, kar oglejte si to slikico in se slinite. Samo potem ne pozabit pobrisat tal pod sabo. Meni se je namreč pol spodrsnilo in sem se grdo poškodoval [:)]. Ne, res... kaj bi dali za takšno download hitrost? Jaz vem, da marsikaj. Za izločanje slin krivite Zigyja!

19 komentarjev