»

Prva slika Radeona X1950XTX

X-Bit Labs - Na HKEPC se je pojavila slika Radeona iz družine X1950, ki bo nadomestila Radeone X1900 na prestolu najzmogljivejših grafičnih kartic iz kanadskega ATI-ja. Nova kartica se kiti z novim hladilnim sistemom, ki bi naj bil tišji kot njegov predhodnik na Radeonih X1900. V primerjavi z dosedanjim sistemom hlajenja ima novi precej večji bakreni hladilnik, toplotne cevke in na novo oblikovan ventilator.

Radeon X1950 je bil do nedavnega znan pod kodnim imenom R580+. Na PCB-ju se bo nahajal popolnoma isti čip kot na R580 (Radeon X1900), le da bo opremljen s pomnilnikom GDDR4, ki je sposoben delovanja pri višjih frekvencah kot GDDR3. Glede na predvidevanja, bi naj jedro novega Radeona delovalo...

28 komentarjev

Kaj kupiti -- po Anandtechovo

AnandTech - Tako, december je čas nakupov in prodajalci nas z vseh strani prepričujejo, da so njihovi izdelki tísto edino pravo in najcenejše. No, da bi bila odločitev o nakupu malce lažja, so poskrbeli na AnandTech, kjer so spisali božično-novoletni vodič po nakupih procesorjev in grafikulj. Če ste Božičku pisali po novega Athlona, naj si Božiček sestavek le prebere. Klik!

1 komentar

Athloni na 333 MHz vodilu - več podatkov

The inquirer - Med brskanjem po The Inquirerju sem naletel tudi na to zanimivo novico, ki malce bolj obravnava prihodnje AMD-jeve Athlone, ki bodo po novem delovali na 333 MHz (166 MHz DDR) vodilu. Procesorji s hitrejšim vodilom naj bi bili po poročanju AMD-ja kanček hitrejši od različic na počasnejšem vodilu, tako v igrah, kot tudi v ostalih programih. Procesorji s hitrejšim vodilom naj bi nemoteno delovali tako na KT333, kot tudi na naborih KT400 in KM400. Novo vodilo pa ne bo edina novost prihajajočih Athlonov, saj bosta različici 2800+ in 3000+ vsebovali tudi 512KB L2 predpomnilnika (jedro Barton). Kako se bodo novi Athloni obnesli v praksi, pa bomo lahko videli že 7. oktobra, ko bo na prodajne police prispela različica 2700+.

4 komentarji

Procesorji prihajajo, cene padajo

News.com - Že v tej četrtini leta bo Intel izdal 2.8GHz Pentium4 , kasneje -v četrti četrtini (za čas počitnic in nakupovalne mrzlice) - pa še 3GHz model. S tem, ko bodo prišli na trg novi modeli, bodo starim vztrajno padale cene. 2.53GHz P4 naj bi se cena znižala za kar 63%. Tega sicer ne verjamem, toda če tako pravijo analitiki, bo moralo že držati. [:D] Prav tako bodo cene še padle tudi nižje frekvenčnim procesorjem, toda za malce manj. Datum spremembe cen pa so prestavili s 27. oktobra na 1. september. Mi pa vsi veseli, kajne?

Končno pa prihaja tudi moj omiljeni procesor, ki ga že komaj čakam - Celeron z Northwood jedrom. Najnovejši 1800MHz model je še vedno izdelan v 0,18mikronskem Willametteu, kar onemogoča dobro navijanje. Novi Northwoodi pa prinašajo vse dobre strani P4 procesorjev, s tem seveda tudi 0,13 mikronov (OC rules!). Za več informacij kliknite sem.

1 komentar

CrazyPC's AMD Silver Epoxy Unlocking Kit

Insane Hardware - No, kot ste lahko prebrali spodaj sem dobil 7 dnevni preizkusni rok kot pisatelj (lahko bi napisal tudi pisun, samo bi mi potem določeni osebki težili ) novic.

No, AMD Silver Epoxy Unlocking Kit je izdelek, s katerim lahko na preprost način odklenimo svojega ljubega Durona/Thunderbirda. To je preprost komplet, ki vsebuje:
-navodila za uporabo
-elektroprevodno snov, s katero povežemo L1 mostičke
-krpico namočeno v alkohol (če se zmotimo)
-zaščitne rokavice
-majhno plastično ploščico (na njej pripravimo zmes za povezavo L1 mostičkov)
-buciko, s katero nanesemo zmes na L1 mostičke
-in paličico, s katero zmešamo 2 snovi, da dobimo elektroprevodno zmes

Uporaba kompleta je zelo preprosta. Zmešamo dve snovi skupaj in dobimo elektroprevodno zmes, katero nato nanesemo na L1 mostičke. Če se zmotimo, pa s priloženo krpico enostavno zbrišemo snov s procesorja.
Edina slaba lastnost tega kompleta je, da zmes potrebuje 24h da se posuši, ampak ko se, ostane na mostičkih do konca njihovih...

4 komentarji

Novi Athloni odklenjeni

VR - Zone - Na internetu so se pojavile slike jeder novih, prihajajočih Athlonov. Gre za 1.2 in 1.3GHz modela s 200 oziroma 266MHz zunanjimi frekvencami. Na slikah je lepo vidno, da so L1 mostički že tovarniško povezani, kar samo potrjuje govorice, ki po internetu krožijo že precej dolgo. Večina novih Athlonov je torej popolnoma odklenjenih, postavlja pa se vprašanje zakaj? Mogoče zato, ker so ti procesorji že tako blizu zgornje meje svojega jedra, da se jih kaj dosti tako ali tako ne da overclockati? Bomo videli...

4 komentarji