»

Cooler Master ATC 310

Chick's Hardware - Pa začnimo kar z ohišji, oziroma z makino med ohišji. Nekateri verjetno že poznate Cooler Masterja in njihova aluminijasta ohišja. Kakšno leto nazaj so prav oni začeli manijo ultra lahkih, odlično izgledajočih in nadvse hladnih aluminijastih ohišij! Na Chick's Hardware so si ogledali njihov največji in najdražji produkt, ATC 310 serversko ohišje. Čeprav temu izdelku ne gre odrekati superiornega dizajna in hlajenja (med drugim tudi 300mm Cross ventilator!), si je vseeno treba priznati, da ni namenjen navadnim serverjem, ki jih postavite nekje v kot in jih pogledate kvečjemu enkrat na pol leta. Zato se tudi ne more primerjati s pravimi serverskimi ohišji... Postavlja se samo vprašanje, kdo za vraga je pripravljen odšteti GORO denarja za ohišje, ki je vse po malem, toda nič konkretno.

0 komentarjev

Raytek MiniTemp MT4

Tweak Town - Prebivalci mesta tweakanja so si ogledali Raytekov MiniTemp MT4. Da vam razložim, kaj to sploh je. To je majhna, relativno draga (100 dolarjev), a zelo uporabna napravica za merjenje temperature. Deluje na osnovi infrardeče svetlobe in je opremljena z laserjem, da lažje namerimo objekt, katerega temperaturo želimo izmeriti. Ta objekt je lahko nek trden predmet ali tekočina, kar je zelo pripravno za privržence vodnega hlajenja. MiniTemp MT4 se tudi v praksi izkaže dobro. Rezultate, ki so točni in ne odstopajo od rezultatov dobljenih s termalnim tipalom, nam poda v pičle pol sekunde. Celoten test si lahko ogledate tukaj. Edino, kar si še želim, je, da bi se ta izdelek dalo dobiti v Sloveniji po malo nižji ceni, tam nekje 15 tisočakov.

1 komentar

Slin!

vir: HardOCP
HardOCP - Jaome, vsakič ko vidim ta Cube serverska ohišja dobim nezadržno željo da se peš odpravim do najbližje trgovine z njimi (pa čeprav je oddaljena tisoč kilometrov) in ročno zaplenim eno. Ohišje je že samo po sebi dovolj dobro, da je postalo prava legenda, poleg tega pa je zelo pripravno za razna modificiranja. Eno izmed boljših lahko vidite na HardOCP forumu Yay !

7 komentarjev

Kako utišati računalnik?

HardOCP - Hm, kaj narediti, če rabiš en povprečen računalnik za gledanje DVD - jev in poslušanje MP3 - jev, hkrati pa hočeš, da se ga ne sliši preveč? Tukaj si lahko ogledate, kako so se tega lotili na HardOCP - ju. Poceni stvar. Torej, če vam je računalnik preglasen, kar poklikajte povezavo.

0 komentarjev

Modificiranje ohišij@HardOCP

HardOCP - Na HardOCP so sestavili prvi del nasvetov, kako modificirat ohišje. sicer vsebuje le 'predpriprave' - torej nasvete, kakšno orodje si dobit. Avtor pa obljublja, da bo vsak teden napisal nov del. Torej - vsi tisti, ki se nameravate posvetit modificiranju ohišji, le kliknite sem in si oglejte, kakšna orodja za modificiranje priporočajo Američani.

2 komentarja