»

Test Socket A osnovnih plošč

Extremetech - Kljub neuradnim govoricam o izdaji novega VIA KT400A čipovja, proizvajalci še vedno pridno izdelujejo osnovne plošče na starem preizkušenem KT400. Tokrat so si na Extreme Tech ogledali kar šest različnih proizvajalcev, katerih izdelki temeljijo na tem čipovju. Primerjali so njihovo hitrost, stabilnost ter bonbončke, ki smo jih deležni ob nakupu. Če se še vedno ne morete odločiti, kam boste posadili svojega Athlona (ali pa nemara Durona [:D]), klik za branje!

2 komentarja

Pošasten monitor

SLCentral - Tale monitor je res prava pošast, tako po diagonali zaslona kot po ceni. Govorim o 21,3 inčnem NECovem LCDju, ki je lahko vaš že za 'borih' 3.800 zelencev...jah, zadeva je vsekakor impresivna, impresivna pa je tudi luknja v denarnici, če ga kupiš. Kakorkoli že, test si lahko ogledate tukaj in se odločite, če ste res pripravljeni dati zanj okrog milijon tolarjev.

2 komentarja

Voltaže na pretek

InsaneWB - Za relaksacijsko novičko: na tem naslovu si lahko ogledate slikico, kako je tip Thunderbirdu 1000 zvišal voltažo na, pozor, 3.02 volta! To naj bi bil svetovni rekord, žal pa ekstremist ne poroča o nikakršnih dosežkih v navijanju. Natega? Mogoče. Upajmo, da ne.

5 komentarjev

Veliki test SocketA hladilnikov

Overclockers Australia - Avstralski overclockerji so se lotili trenutno zelo popularnega početja, testiranja hladilnikov za SocketA procesorje. Moram priznati, da gre za več, kot pošten test, saj so zbrali kar 21 različnih modelov! Na žalost velike večine hladilnikov naše trgovine nikoli ne bodo ugledale, moram pa reči, da jih je kar nekaj pri meni doma (imam nekaj modelov, ki jih oni niso dobili... MWAHAHA ). Ups, zdaj sem se že napol izdal, tako da lahko kar dokončam: tudi Slo-Tech pripravlja test Socket hladilnikov, več pa ob svojem času. Avstralski test se nahaja tukaj. ...

6 komentarjev

Taisolov Alpha-style hladilnik

Inside Hardware - Na Inside Hardware si lahko ogledate test novega Taisolovega hladilnika. Gre za naslednike njihovih popularnih CEK modelov, ki so zadnje čase navdušili OC skupnost. No, "posebnost" novega hladilnika je bakreni vložek v osnovi, ki izboljšuje prenos toplote med procesorjem in hladilnikom. Seveda vsi veste, da je Alpha dotično zadevo vpeljala že leto in pol nazaj, tako da bi temu težko rekli noviteta, obenem pa moram priznati, da je rešitev še kako efektivna. Kar oglejte si test...

0 komentarjev

GOrb za Slot1 Celerone

Extreme Overclocking - Thermaltake je nekako kar pozabil na vse lastnike Slot1 Celeronov in ni izdal ustreznega Golden Orba za njih. Zato se je pač bilo potrebno znajti in zmodificirati obstoječe Golden Orbe. Sodeč po našem Forumu je veična osebkov modificirala SlotA verzijo, na tej strani pa si lahko ogledate zares dobro konverzijo Slot1 GOrba. Tipček se je res potrudil, zadevo temeljito pobrusil in naredil svoj preprost, ampak učinkovit montirni sistem. Ne dvomim, da bo projekt inspiriral tudi koga izmed vas!

2 komentarja

Poslušajte različne hladilnike

OC Inside - Nemška stran OC Inside je objavila zelo zanimiv test SocketA hladilnikov. Stvar bo zanimala predvsem tiste, ki jih skrbi glasnost ventilatorja med delovanjem. Znano je namreč, da so močnejši hladilniki lahko prav neverjetno glasni po nekaj časa postanejo zelo moteči. No, na OC Inside so vsem hladilnikom še dodatno izmerili glasnost, zadevo spakirali v .mp3 format in ga uploadali na svojo stran. Tako se lahko pred nakupom še dodatno prepričate o glasnosti hladilnika na svoja lastna ušesa. Vsekakor zelo pohvalna ideja, le izvedba po moje malo šepa, saj so nekateri ventilatorji glasnejši, kot so v resnici, drugi pa spet pretihi (moja osebna opažanja...). Ogled priporočen!

2 komentarja

Čiščenje Golden Orba

OC Workbench - Golden (in vsi drugi Orbi) se po daljši uporabi zna precej umazati. Med hladilne reže in pod ventilatorjem se namreč nabere precej prahu, ki lahko zmanjšuje učinek hlajenja (morali bi videti moj The Arctic Circle po enoletni uporabi [8-O]). Zato se se pri OC Workbench potrudili in sestavili članek z napotki o čiščenju Golden Orbov. Postopek je v bistvu zelo preprost, saj morate le odvijačiti ventilator in spihati prah, toda ne dvomi, da je med vami kakšen antitalent, ki tega ne bi zmogel sam (pa brez zamere [>:D]), tako da si članek le oglejte...

0 komentarjev

Predogled Asetekovega socket kompleta

DeezTech - Asetekov Vapochill si je med najbolj ekstremnimi ( in bogatimi... ) overclockerji že zagotovil skoraj kulten status, saj so edini, ki ponujajo koliko-toliko dostopno in preprosto enoto za freonsko hlajenje. Sedaj so program razširili tudi s socket varianto, katere predogled si lahko ogledate na DeezTechu. Delovanje je v bistvu enako, le da bodo sedaj temperatur od -10 do -20 stopinj celzija deležni tudi socket procesorji. Pa še ohišje sedaj izgleda precej bolj kulsko [8-O].

1 komentar