»

Nvidiini načrti za prihodnost

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-bit labs, je azijska stran MyHard.com objavila Nvidiin načrt izdajanja grafičnih procesorjev v drugi polovici tega in prvi polovici naslednjega leta.

Tako naj bi na osnovi serije GeForce 6800 izšli procesorji NV48, NV48e, NV43 in NV44, ki bodo od predhodnice prevzeli večino lastnosti, med drugim tudi podporo tehnologiji Shader Model 3.0, ki je vključena v zadnji DirectX. Kot je že iz imena razvidno, bosta obe inačici NV48 namenjeni višjemu cenovnemu rangu, saj bosta nasledili obstoječi NV45 in NV40, medtem ko bosta NV43 in NV44 namenjena vstopnim karticam.

Kot poročajo, naj bi nove kartice z omenjimi čipi prišle na trg še letos. Pri Nvidii navedb še niso komentirali.

1 komentar

Še vedno ni prepozno za novoletno darilo

Sound Card Central - Glede na to, da vam že dolgo nismo postregli s kakšnim testom, bi vam tokrat rad prikazal dokaz, da lahko 2.1 ozvočenje naredi vtis na še tako zahtevnega avdiofila. Na Sound Card Central so preskusili dotično ozvočenje znanega proizvajalca Logitech.

Satelita sta skupaj sposobna iztisniti iz sebe največ 80 W, vsak po 40, medtem ko vas bo globokotonec zadovoljil s 120 W. Po najhujših metodah mučenja (beri: testiranja :-) ) so preizkusili to ozvočenje. Kot pravijo jih je navdušilo, tako zaradi kvalitete, kot tudi zaradi njegove cene. Klik!

32 komentarjev

XPS510 5.1 surround zvočniki

Sound Card Central - Na Sound Card Central so si ogledali zanimiv zvočniški surround sistem, ki temelji na petih satelitih in globokotoncu - to se pravi 5.1 sistem. Nekaj osnovnih karakteristik:
  • Globokotonec: 20 W RMS
  • posamezni satelit: 8 W RMS
  • frekvenčno območje: 35 Hz - 20 KHz
  • 5.25" membrana globokotonca
  • 3" satelitska membrana
  • razmerje signal - šum (SNR): 85 dB.
Zanimiv sistem, ki pa po mojem mišljenju po glasbeni moči še vedno zaostaja za Creative Inspire 5.1 Digital 5700. Seveda zaostaja tudi cena.

1 komentar

THX odslej tudi v avtomobilih

Overclockers Australia - THX je Lucasov standard za ozvočenje, ki ga največkrat srečamo v kino dvoranah, zadnje čase pa ga vgrajujejo celo v nekatere zvočniške sisteme za računalnike, ki so namenjeni bolj zahtevnim uporabnikom. Vendar pa se časi spreminjajo in THX se bo čez čas pojavil tudi v avtomobilih. Točneje v avtomobilih ameriškega proizvajalca Lincoln (to so tiste velike škatlaste gare, s katerim se v akcijskih filmih preganjajo mafijci in agenti FBI ). Lincoln hoče s takimi sistemi privabiti kupce, ki dajo nekaj tudi na ozvočenje v avtomobilu (čeprav ne vem, zakaj bi morali vlagati v avto silne denarje, če lahko glasbo udobneje poslušamo v dnevni sobi na naslanjaču ). Obširnejše poročilo najdete tukaj.

1 komentar

Novice iz SDRAM pomnilniškega sveta

Hartware.net - Novic o teh stvareh je bilo z moje strani kar nekaj. Tukaj pa so najnovejše. Ker so cene pomnilnikov izredno nizke, so morali proizvajalci nekaj storiti, da bi cene umirili in dvignili. Tako je po novem Japonska Toshiba napovedala, da bo zmanjšala proizvodnjo kar za 60 %. Hyundai pa že kar nekaj časa proizvaja za 20 % manj pomnilnika. Proizvajalec Hitachi dela že nekaj časa na novem tipu varčnega SDRAM pomnilnika, ki bi potreboval še manj napetosti za delovanje. T.i. SDRAM Mode Control Scheme tehnologija naj bi reducirala porabo za okoli 40 %, medtem ko naj bi se zmanjšal tudi dostopni čas pomnilnika za okoli 50 %. Samo tehniko naj bi lahko uporabljali tudi v procesorjih.

0 komentarjev