»

HP proti piratstvu

The Register - Prva ženska ameriškega giganta HP, Carly Fiorina, je ta teden na sejmu zabavne elektronike (Consumer Electronics Show) najavila, da bo HP začel boj proti deljenju glasbe in programske opreme. Ta poteza, ki je že zaradi narave HP-jevih storitev (prodaja računalnikov) skregana z logiko (stranka je kralj?), pa je še bolj nelogična, ker je zadnja leta prodaja glasbe ponovno v porastu, kljub nasprotnim trditvam RIAA in drugih organizacij.

HP bi tako naj trenutno poskušal razviti zaščito DRM (Digital Rights Managment), ki bo, če bo seveda uspešno razvita, vgrajena v vse njihove računalnike in naprave. Zakaj so pri HP svoj odnos do P2P spremenili tako nenadno, ni poznano, a na tiskovno konferenco so med drugim povabili tudi enega izmed glasnejših direktorjev proti piratstvu - Jimmy Iovina, ki je v svojem govoru ponovno "pridigal" o kupovanju glasbe. Če pa bo HP pri svojem boju proti piratom tudi uspešen, bomo verjetno videli čez nekaj časa. Klik!

9 komentarjev

Nam HP Compaq meče milo na tla?

The inquirer - Kot velik računalniški navdušenec ste si verjetno vedno želeli imeti notesnik z dokaj zmogljivo grafično kartico, ki bi vam dovoljevala da po napornem delu v vašem najbolj mučnem programu, sprostite svoje možgane s pobijanjem Quake kreatur. Zato ste si omislili HP Compaq X1000 Centrino notesnik. Ker pa ste po naravi bolj nezaupljive sorte in ker niste samo računalniški navdušenec ampak pravi računalniški freak, ste še isti dan zadevo odprli in pogledali v drobovje.

Wow ste si rekli, ko ste videli na kako majhen prostor so stlačene vse komponente. Potem pa sledi neprijetno presenečenje. Groza in krik. V računalnik so vam namesto radeon 9200 nesramneži vstavili radeon 9000.

Se vam zdi zgodba neverjetna? Ja? Kljub temu je resnična, na tej povezavi pa si lahko preberete več o tem.

7 komentarjev

Notesnik eksplodiral

The Register - V Južni Afriki je deklici po imenu Nikita Sooklal v rokah eksplodiral prenosni računalnik. Računalo, ki ga je prav tako uporabljal njen oče je po tem, ko se je 15-letna Nikita želela se povezati na internet in ga tako uporabljala kakih 5 minut enostavno eksplodiral. Dekle je ob eksploziji dobilo opekline druge stopnje na rokah in zgornjem delu telesa. Sedaj se zdravi v tamkajšnji bolnišnici, policija pa dogodek preiskuje. The Register poroča.

3 komentarji

Vodno hlajeni prenosniki

NW Fusion - Azijsko podjetje Hitachi je predstavilo prototip svojega vodno hlajenega prenosnika. Vodno hlajenje bo povzročalo manj hrupa od zračnega in bo obenem tudi bolj učinkovito. Prototip nameravajo spraviti v komercialno rabo že letos ter pričakujejo, da bo vodno hlajenje v prenosnih računalnikih postal de facto standard, katerega naj bi se držali vsi. Zdržal naj bi dlje kot zračno hlajeni notesnik, obenem pa bi bila cena enaka. V prvem takem prenosniku bo deloval Pentium 4. Klik!

0 komentarjev

DNK računalnik

PhysicsWeb - Zanimiv naslov, kajne? Bistvo novice je, da so znanstveniki prvič v zgodovini uporabili DNK računalnik, da je našel pravilen odgovor iz milijona možnih...kakorkoli že, tukaj si lahko preberete več o tem. Bo namesto koščka silicija v naših megaohišjih tiktakala DNK? Pravijo, da ja.

0 komentarjev

Včerajšnja Slo-Tech fleš akcija

Slo-Tech - Kot ste videli včeraj, če ste se od devete zvečer pa do sedme zjutraj poskusili logirati na stran, je Slo-Tech doživljal težke fleše. Razlog? Bug fix, ki je v resnici Bug Make. Ampak, pozabimo kruto preteklost ter dejstvo, da imamo ob špicah zasedenega tudi do 200 MB swap prostora - danes je nov dan. Uživajte ga na sedaj delujočem Slo-Techu

5 komentarjev