»

Sisovo čipovje za Athlone 64

X-Bit Labs - Če ste bili doslej lastniki novih Athlonov 64 obsojeni na Viina in nVidiina čipovja, je tu za vas zanimiva novica, da se jima je pridružilo še tretje podjetje, ki je izdelalo svoj vezni nabor za te procesorje. SiS ga je poimenoval 775. Prvi so na njem osnovali matično ploščo Elitovci. ECS-755 nam tako ponuja AGP 8x, ATA133, SATA150, RAID, 100 megabitni Ethernet, šestkanalni AC '97 zvok, USB 2.0 in podporo PC3200 DDR pomnilniku. Cena? Osemdeset dolarjev za kos. Več o tem.

14 komentarjev

RDRAM še brca

več strani - Čeravno smo v nedeljo poročali, da se RDRAM nezadržno poslavlja, po tem ko mu je svojo podporo umaknil Intel, RDRAM še brca in kaže, da ga vendarle še ne bomo pokopali. SiS je tu videl trižno nišo in prestrašenim ljudem so obljubili novo štirikanalno čipovje za Pentiume, ki bo podpiralo RIMM 4200 pomnilniške module, ASUS in EPOX pa sta se zavezala, da bosta še to poletje izdelala tudi ustrezne plošče. Klik, klik!

2 komentarja

Zvok nVidiinega čipovja

Overclockers Australia - Na Overclockers Australia sem zasledil zanimiv članek o nVidiinem nForce2 čipovju in njegovih zvočnih sposobnostih. Avtor članka je preizkusil njegovo sposobnost, da zvok iz iger/filma/mp3 predvajalnika zakodira v Dolby Digital 5.1 in ga po digitalni liniji pošlje zunanjemu ojačevalcu ali pa po šestih analognih kanalih na šest zvočnikov - štirje prostorski, center in nizkotonec. Predvsem mi je zanimivo to, da čipovje ustvari nizkotonski kanal in tako lahko uživamo v hrumenju basov tudi takrat, ko ima vir le dva oz. štiri kanale in bi se basi izgubili, če bi signal poslali direkt skozi analogne izhode.

Hja, integiran zvok je prerasel obdobje, ko smo lahko pričakovali le nadomestilo za takrat, ko nismo imeli zvočne kartice ali pa ni bilo potrebe po kvalitetnem zvoku in je sedaj že zelo spodobno nadomestilo samostojni zvočni kartici, hkrati pa je glede na to, da je stvar že integrirana v čipovju, še cenejša od primerljivih samostojnih zvočnih kartic....

7 komentarjev

Chaintechove platke

X-Bit Labs - Chaintech se pripravlja, da bo obdelodanil nove matične plošče. Vsaka od njih bo zgrajena okoli drugačnega jedra, tako da bo poskrbljeno prav za vse. Pa si oglejmo, kaj bodo plošče ponujale:
  • 7NJS: vezni čip bo nForce2 imela pa bo podporo za dva-kanalni DDR400, AGP 8x, USB 2.0, Firewire, SerialATA, ATA/133 in 10/100 LAN -- septembra;
  • 9SJL2: čipovje SiS648 s SiS963 South Bridgeom, Socket478, DDR333, AGP 8x, USB 2.0 -- avgusta;
  • 9GJS: Intel Granite Bay čipovje, PC2100 DDR SDRAM, AGP 8x, ATA/100, USB 2.0 (ICH4)... -- naj bi bila septembra, toda čipovje naj bi izšlo šele konec leta. Lapsus?;
  • 7VJS: Socket A z VIA KT400 čipsetom -- sredi julija. Ni je še[:D].
Poročajo na x-bit labsih.

0 komentarjev

Maxtor napada prenosni trg

The Register - Podjetje Maxtor je eno izmed tistih podjetij, ki so se pred časom z zadnjimi močmi izognili ne preveč lepi usodi in danes doživljajo zlato dobo svojega poslovanja. Da podjetju gre izjemno dobro, lahko opazimo po tem, da že kar nekaj časa narekujejo razvoj diskov in drugim vsiljujejo, s kakšnim standardom se bo podatke prenašalo v prihodnosti. Podjetje pa bo očitno postalo zakon tudi na tržišču prenosnih pomnilniških rešitev, saj vse bolj rinejo v zelje Iomegi, ki je poznana po svojih enotah ZIP. Pred kratkim so predstavili disk z imenom Personal Storage 3000LE USB 2.0, ki se lahko pohvali s kar 120 GB prostora, vmesnikom USB 2.0 in ne ravno ugodno ceno 300 $ (no ja, za manj premožne še vedno ostane 40 GB model ;)). Disk je namenjen tistim uporabnikom, ki veliko menjajo datoteke s sosedom, vendar pa so še "presmrkavi", da bi lahko odprli računalnik . Hec.

0 komentarjev