»

DirectX 12 vendarle bo

Microsoft DirectX 12

PC World - Knjižnice DirectX so z nami že dve desetletji, a se je pred časom zdelo, da novih verzij počasi ne bo več. Kartic, ki docela izkoristijo DirectX 11, ni veliko, poleg tega pa je lani takle čas AMD-jev podpredsednik trdil, da DirectX 12 zagotovo ne bo nikdar izšel. Potem je še Microsoft nespretno izjavil, da se tehnologija DirectX ne razvija več. Zarečenega kruha se največ poje, in res bo DirectX 12 kmalu ti.

Microsoft ni odprl le kanala na Twitterju, ampak je na spletni strani uradno predstavitev napovedal za 20. marec. Platforma DirectX je torej še kako živa, pri novi verziji pa bodo kot partnerji sodelovali AMD, Intel, Nvidia in Qualcomm. Da se je toliko pompa okoli DirectX dvignilo prav zdaj, ni naključje,...

207 komentarjev

Kaj prinaša Direct3D 10?

Tom's Hardware -

Nove grafične kartice s podporo DirectX-a 10 počasi prihajajo na police računalniških trgovin, mnogi pa, razen tega, da gre za uberkul novost, sploh ne vedo kaj to sploh je in kaj bomo zaradi nove tehnologije videli v igrah naslednje generacije. Na Tom's hardware guide so se odločili, da poskusijo zadevo približati povprečnim uporabnikom, zato so spisali strokoven članek, v katerem so se posvetili predvsem komponenti DirectX-a z imenom Direct3D. Najbrž ste...

21 komentarjev

Kaj lahko pričakujemo v naslednjem DirectX

Slashdot - Čeprav je DirectX 9.0b izšel pred sorazmerno malo časa in večina grafičnih kartic, sploh starejših, niti ne podpira vseh njegovih funkcij, pri Microsoftu že pospešeno razvijajo njegovega naslednika. Deseta inkarnacija DirectX, ki se za zdaj imenuje še s kodnim imenom DirectX Next, bo izšla šele z Longhornom, torej je ne bomo ugledali še vsaj dve leti, a navzlic temu so na Beyond3D pripravili zanimiv članek, ki oriše bistvene novosti in spremembe, ki nas čakajo, naprimer Pixel in Vertex Shaderje 4.0. Zagotovo zelo zanimivo branje.

Ogledate si lahko tudi uradno Microsoftovo prezentacijo o novem DirectX.

5 komentarjev

Sapphire Atlantis Radeon 9800 PRO 128MB

Sapphirjeva zverina

vir: Beyond 3D
Beyond 3D - ATijeva R350 serija je opazen napredek v primerjavi z R300, zato so se na Beyond 3D odločili preizkusiti Sapphirjev model Radeona 9800 Pro, ki je trenutna najbolj zmogljiva zadeva za poganjanje grafično zahtevnih aplikacij -- iger. Hladilnik, ki je nameščen na to kartico, je razmeroma majhen, na pomnilniku pa ni nameščenih nobenih hladilnih reber. Grafični procesor tiktaka pri 380 MHz, pomnilnik pa se poti pri 680 MHz. Stestirali so jo v kar nekaj testih in ugotovili, da je napredek v primrjavi z 9700 PRO kar lep. Sapphirjev model pa so primerjali tudi z ATijevim proizvodom iz iste serije. Celoten test.

2 komentarja