»

Ameriško ministrstvo za domovinsko varnost odsvetuje uporabo MSIE

Slashdot - Yahoo news poroča, da je ameriško ministrstvo za domovinsko varnost uradno odsvetovalo uporabo Microsoft Internet Exporerja, oziroma priporočilo uporabo drugih brskalnikov.

To je vsekakor priložnost za Mozillo in Mozillo Firefox, saj Wired poroča, da se je ravno zaradi zadnje varnostne luknje v MSIE ogromno uporabnikov odločilo za prehod na Mozillo.

Se spominjate arogantnih oblikovalcev spletnih strani, ki so hoteli, da se obiskovalci prilagajajo njihovi tehnologiji?

93 komentarjev

Philipsov najhitrejši DVD zapisovalnik

Yahoo News - Philips, podjetje, ki je dobro poznano na področju zabavne elektronike, je že pred časom kot prvo izdelalo DVD zapisovalnik z 8-kratno hitrostjo. Sedaj jim je uspelo to hitrost zapisovanja podvojiti in nastal je prvi DVD zapisovalnik na svetu, ki je zmožen pisati na DVD medije s 16-kratno hitrostjo -- to pomeni, da je DVD zapisan v manj kot šestih minutah. Njegova odlika pa je tudi zmožnost pisanja na dvoslojne DVD medije. Philipsov poslovni partner Dell naj bi po podatkih Yahoo! News bil prvi naročnik teh DVD pogonov. Znane so tudi cene in sicer od 80 do 90 evrov za proizvajalce računalnikov, medtem, ko bo posameznik za nakup moral odšteti okrog 180 evrov. Izvirna novica

14 komentarjev

Billyjeve zvezde: Železje bo brezplačno, ne pa programje!

Slashdot - Bill Gates je na Gartner Symposium ITxpo podal nekaj zanimivih napovedi o tehnološkem napredku v naslednjih letih. Po njegovih besedah bo po obdobju naslednjih desetih let strojna oprema postala skoraj popolnoma brezplačna. Skopušni argument Gatesa pravi, da bo to posledica zmogljivosti strežnikov, zato delovanje omrežij in hitrost interneta ne bosta omejevala uporabnikov.

Poleg tega Gates napoveduje tudi večjo razširjenost (prenosnih) naprav, ki bodo zmožne prepoznavati pisavo in govor, revolucijo pa naj bi doživel tudi razvoj programja, ki ne bo "napisano", ampak "narisano". Zanimivo, seveda pa Gates ni pozabil omeniti glavne usmeritve svojega podjetja, ki je, jasno, še vedno varnost. Klik!

Nadvse logično ...

23 komentarjev

Nič več policijskega alkotesta, TODA ...

Slashdot - V obljubljeni deželi čezoceanski se obeta še ena zanimiva dogodivščina. Zaenkrat samo v državi New Mexico, a utegne kmalu zajeti cele ZDA. Za kaj gre? Do leta 2008 naj bi vsi novi, do leta 2009 pa sploh vsi avtomobili imeli vgrajeno napravo, ki bo ugotavljala, ali je voznik zaužil prekomerno količino alkohola ali ne. Naprava bo analizirala voznikovo sapo, za kar bo potrebnih 30 sekund čakanja pred začetkom vožnje, in če bo preskus pozitiven, bo vžig avtomobila nemogoč.

A glej ga zlomka, zakaj pa ne bi na test poslali vaše punce ali žene (ali obratno, cenjene obiskovalke), ki bi test prestala, potem pa bi za volan sedli vi. Žal tudi to ne bo mogoče, ker se bo preskus v naključnih intervalih izvajal tudi med vožnjo. Če bo v tem primeru pozitiven, se bo sprožila hupa in utripanje luči, dokler se avto ne bo ustavil.

New Mexico slovi po težavah s pijanimi vozniki, zato si imenitni gospodje že precej časa prizadevajo, da bi jih odpravili. Nasprotniki zakona pa poudarjajo, da bodo...

60 komentarjev

Kljukasti križ

Hm, je Microsoft res iskren?

PC Linux Online - Poznali so ga že v Mezopotamiji, Indiji ter stari Ameriki in Skandinaviji, močno pa se je razširil v budizmu, saj so z njim označevali stopala in odtis stopala Sidarta Gautame, pozneje in danes znanega pod imenom Buda. Svetovno prepoznavnost pa mu je omogočil krvoločni nemški diktator Adolf Hitler, ki je kljukasti križ izbral za simbol svoje nacionalistične oz. nacistične stranke.

Pred kratkim je na sceno stopil seveda še Microsoft, ki ni zadovoljen z dejstvom, da ni storil še ničesar za uveljavljanje in širitev omenjenega znamenja. Tako so novemu pisarniškmu paketu Office 2003 priložili pisavo Bookshelf Symbol 7, ki vsebuje dva kljukasta križa. V Redmondu sicer vztrajno...

20 komentarjev

Microsoft v vsak avto

Yahoo News - Na začetku si je Microsoft zadal cilj priti s svojimi operacijskimi sistemi v večino računalnikov na našem planetu, kar mu je večinoma uspelo. Dick Brass pa je sporočil, da si je Microsoft zadal nov cilj. V vsak avto na Zemlji naj bi vgradili njihov operacijski sistem. Le-ta naj bi jih opozarjal na nevarnosti in prepreke na cesti in bi se nadgrajeval avtomatstko -- brezžično. Platforma je po poročanju Yahoo! News že v uporabi in sicer v 23 avtomobilih, kot so BMW serija 7, Citroen, Daimler, Fiat, Volvo, Hyundai, Mitsubishi, Subaru in Toyota.

TBox, kot se bo tehnologija imenovala, bo na voljo čez približno 12 do 36 mesecev (eno leto ali tri?). Namen tehnologije je predvsem to, da bo delo s prenosnimi računalniki in telefonijo v avtomobilih še lažje. Klik!

34 komentarjev

NEC predstavil prenosnik na metanol

Yahoo News - V ponedeljek je japonski gigant NEC predstavil prototip novega prenosnika, ki namesto baterij kot vir energije uporablja celice, napolnjene z metanolom. Kot poroča Yahoo News, se tudi druga podjetja ukvarjajo s podobnimi rešitvami, pri podjetju NEC pa pravijo, da bo "kartuša", napolnjena z metanolom, zadostovala za pet ur neprekinjenega dela, v dveh letih pa naj bi razvili celice, ki bi zdržale tudi do 40 ur dela. Klik!

17 komentarjev