»

LindowsOS odslej Linspire

PC Linux Online - Po pritiskih Microsofta in preimenovanju v najbolj spornih državah pred nekaj meseci, se je podjetje Lindows, Inc. odločilo povsod po svetu preimenovati svoj operacijski sistem LindowsOS v Linspire. Tudi spletna stan www.lindows.com je že preusmerjena na novo -- www.linspire.com. V krajšem obdobju po zamenjavi imena bo na voljo tudi brezplačna izdaja distribucij Linspire. Preberite navodila!

3 komentarji

Miza, kakršno ste si vedno želeli

Slashdot - Američani so ustvarili ogromno zanimivih likov. Eden izmed njih je tudi Space Ghost, nam znan predvsem iz istoimenske risanke. Manj znano je, da se isti lik pojavlja v lastnem talk showu.

To samo po sebi ne bi bilo zanimivo, če ne bi pri Cartoon Network ponudili njegove mize in stola tudi nam, navadnim smrtnikom. Tako za borih 39.955 dolarjev in podkupnino teti iz Amerike, da to naroči za nas, dobimo posebno mizo, ki ima vgrajen 15'' Sonyjev LCD-televizor, ki se s pritiskom gumba dvigne iz mize. Pozabili seveda niso niti na hladilnik in brezžični telefon. Tudi direktorski stol ni za odmet, saj ima poleg usnja vgrajen tudi masažni sistem. Več informacij tukaj.

20 komentarjev

Stanje širokopasovnih povezav v svetu

Slashdot - Mednarodna Telekomunikacijska zveza je te dni objavila poročilo o stanju širokopasovnih povezav v svetu. Prav nič presenetljivo ni, da vodita Južna Koreja in Japonska s 60 oziroma 70 odstotki s širokopasovnim internetom ožičenih domov. Slovenije sicer ni na seznamu držav, vendar je njihovo poročilo (PDF) (DOC) vseeno zanimivo branje, saj vsebuje med drugim tudi podatke o cenah za večje svetovne države.

Pri nas se s takšnimi raziskavami ukvarja projekt Raba interneta v Sloveniji. V poročilu Gospodinjstva: uporaba interneta 2003/1 tako med drugim navajajo, da ima dostop do interneta 38 odstotkov slovenskih gospodinjstev. Na spletni strani SIBIS pa so v svoji publikaciji zapisali, da sta v Sloveniji 2% širokopasovnih povezav.

3 komentarji

Računalo v mizi

Overclockers Australia - Soldam Web prodaja ohišja, ki so zelo pametno vgrajena kar v mizo. Zakaj bi imeli še posebno škatlo zraven, če pa je toliko prostora v mizi. Sicer to ni računalo s komponentami vred temveč le miza, ki ima vgrajeno ohišje. Firma, ki to izdeluje se imenuje Prizm in je izdelala 2 modela. Črno-srebrnega in modrega. Steklo na katerega postavimo monitor naj bi zdržalo 200 kilogramov, poleg ojačanega stekla pa ima miza tudi koleščka, da jo brez problema premikamo po sobi. Tu.

13 komentarjev

Drame na Microsoftu

The-Ctrl-Alt-Del - Na The Control Alt Delete sem zasledil eno precej razveseljujočo novico, namreč, da se je Microsoft spravil izustiti Internet Explorer 6 Beta tudi nam, navadnim uporabnikom. Ves vesel se spravim vunvleči datoteko, ko opazim da ni več dostopna. Uradna razlaga: Na voljo bo ponovno v ponedeljek . Če se bo pojavil na isti povezavi, bo tale link v ponedeljek začel čudežno delovati. Do takrat pa - 404. Ne vem, kaj je bil vzrok takemu početju... Lahko, da so našli kakšen MEGA bug, možno je pa tudi, da je bil download strežnik praktično preobremenjen. Možno je pa, seveda, vse.

0 komentarjev

Izdelava igričarskega stola

CPU Tweak - Ti popraznični dnevi pa so res polni takšnih in drugačnih projektov. Eden bolj zanimivih je vsekakor izdelava igričarskega stola, ki so ga objavili na CPU Tweak. V bistvu gre za pritrditev dveh zadnjih zvočnikov in enega subwooferja na navaden pisarniški stol, ki tako postane zelo primeren za nabijanje kakšnih agresivnih igric. Moram priznati, da zadeva izgleda kar zanimivo in izdelava je vsekakor cenejša, kot nakup posebne igričarske enote (ja, tudi to obstaja ).

3 komentarji